Home  /  Zprávy  /  První bitvu o Prahu ovládli Lions

První bitvu o Prahu ovládli Lions

(ne) 10. duben 2016, Radim Kroulík

Za chladného počasí se dnes odpoledne odehrálo poutavé derby mezi domácími Prague Black Panthers a Prague Lions. Své síly na Atletickém stadionu Slavie změřili Black Panthers, kteří mají bohaté zkušenosti z rakouské ligy, proti skvěle fungujícímu kádru Lvů, posílených o výborné zahraniční hráče. Že zápas nebude jednoznačný se vědělo již od začátku.

První čtvrtinu ovládli Lions 23 yardovým a dobře hozeným touchdownem Matta Silvy na Matúše Lukačíka, který stvrdil potrvzením Ondřej Šisl. Ve druhé čtvrtině opět udeřil pass Matta Silvy, který našel Erika Walla a po potvrzení se Lions dostali do vedení 14:0. Následovala smršť touchdownů, kdy za Black Panthers skóroval Daniel Balažovič po 9 yardovém passu Jana Dundáčka. Lions hned odpověděli touchdowny Brookse, kterému hra v obraně evidentně nestačí, a Alexeye Ulyanina. Silva tak stihl do prvního poločasu naházet čtyři passové touchdowny. Druhou čtvrtinu zakončil sedm vteřin před přestávkou Ladislav Jenšík svým 95 yardů dlouhým kickoff returnem až do endzóny. Dvoubodové potvrzení bylo neúspěšné, a tak hráči odcházeli o poločase do šaten za stavu 13:28 z pohledu domácích.

Ve druhé polovině si pro touchdown doběhl tradičně sám quarterback Black Panthers Jan Dundáček, ale opět se nepodařilo touchdown potvrdit za dva body. Třetí čtvrtina již body nepřinesla, a tak měli před sebou Black Panthers devítibodovou ztrátu. Na začátku čtvrté čtvrtiny proměnil field goal Jakub Woleský ze vzdálenosti 29 yardů a skóre v tu chvíli znělo 22:28. Lions rychle znovu bodovali, když další passový touchdown Silvy zachytil tentokrát Erik Wall. O čtyři minuty později proběhl do endzóny opět Jan Dundáček a skóre tak bylo osm minut před koncem 28:34 ve prospěch Lions. Nervy divákům ještě potrápily poslední minuty, kdy se v redzóně Lions bojovalo o každý yard. Nakonec nápor Black Panthers zastavili hosté přibližně 2 yardy od endzóny a zápas skončil stavem 28:34. O dravosti druhé poloviny bohužel také vypovědělo několik zranění.

A co říká na dnešní zápas head coach Prague Lions Kyle Duncan?
"Na úvod bych chtěl říct, že to byla opravdu bláznivá hra. Odvedli jsme skvělou práci v první polovině. Ať už v útoku, tak i v obraně, které se dařilo a dobře se vypořádala s klíčovými situacemi zápasu. Občas jsme ztratili mnoho yardů, ale zase jsme odvedli skvělou práci v redzóně a dosáhli mnoha turnoverů. Druhá polovina byla velmi zajímavá, a také velmi dlouhá kvůli několika pauzám pro zraněné hráče. Kluci odvedli dobrý kus práce, zůstali soustředění, plnili své zodpovědnosti a hráli naplno. Myslím, že když porazíte tým, jako jsou Black Panthers, je skutečně být na co hrdý. V českém fotbalu jsou znamenití a pro nás byla dnešní výhra velký úspěch."

Své si o derby myslí i Jim Ward z Prague Black Panthers: "Dnes jsme na hřišti příliš nefungovali, hlavně v obraně. Také jsme ale netvořili hru a podle toho to dopadlo. Jinak myslím, že Lions disponují několika skvělými hráči, kteří nás poráželi individuálně. Protože i když jsme nasadili dobrou coverage, dařilo se jim přesto passy chytat. Takže se musíme vrátit zpátky do práce, napravit to a zlepšit se. To je totiž vše, co můžeme dělat."

Autor článku: David Taliján

Detail zápasu

Prague Black Panthers
28 : 34
Prague Lions Prague Lions
Q1 Q2 Q3 Q4
PBP 0 13 6 9
LIO 7 21 0 6
Statistiky

Datum: 10.4.2016 v 15:00
Počasí: Zataženo, 7°C
Počet diváků: 493
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Jan Klimeš (U), Tomáš Frehar (HL), Radim Kroulík (LJ), Radek Janhuba (BJ), Václav Kriesman (SJ), Peter Martinček (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Lions TD - 0:7 - Matúš Lukačik, 23y pass od Matthew Silva (Ondřej Šisl kick); 2:51
2.čtvrtina
Prague Lions TD - 0:14 - Erik Wall, 13y pass od Matthew Silva (Ondřej Šisl kick); 7:19
Prague Black Panthers TD - 7:14 - Daniel Balažovič, 9y pass od Jan Dundáček (Jakub Woleský kick); 3:07
Prague Lions TD - 7:21 - James Brooks, 5y pass od Matthew Silva (Ondřej Šisl kick); 2:39
Prague Lions TD - 7:28 - Alexey Ulyanin, 15y pass od Matthew Silva (Ondřej Šisl kick); 0:19
Prague Black Panthers TD - 13:28 - Ladislav Jenšík, 95y kick-off return; 0:07
3.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 19:28 - Jan Dundáček, 3y run; 2:27
4.čtvrtina
Prague Black Panthers FG - 22:28 - Jakub Woleský, 29y; 11:28
Prague Lions TD - 22:34 - Erik Wall, 27y pass od Matthew Silva (kick neúspěšný); 11:11
Prague Black Panthers TD - 28:34 - Jan Dundáček, 5y run; 8:35