Home  /  Zprávy  /  Preview #16.3

Preview #16.3

(čt) 14. duben 2016, Michal Rosíval
Trnava, Energo, sobota 16.4., 14:00

Trnava Bulldogs

vs

Příbram Bobcats

Samozřejmě, po pouze jednom odehraném zápase, navíc s Ostravou, ale Bulldogs jdou do zápasu z prvního místa! A teď trochu reálněji, nicméně stále pozitivně pro Trnavu - všichni zásadní hráči jsou připraveni nastoupit k zápasu, první zápas sezóny si odehrají i receiver Jozef Klokner a linebacker Jarred Johnson, kteří v prvním zápase absentovali. Bobcats byli prvním trnavským soupeřem v české soutěži, před třemi lety Bulldogs slavili výhru, od té doby se ale třikrát radovali Středočeši.

Bobcats potřebují vyhrát. Kvůli tabulce, kvůli psychice. První zápas notně poznamenala hned první akce zápasu, kdy Douglas Webster svůj první pass v české lize o mnoho metrů podhodil, nalezl jen náruč obránců a do konce zápasu se nový QB Příbrami už nevzpamatoval. Nový zápas, nové štěstí, pomoci mohou i dva (staronoví) linemani - Lukáš Jíra si po prvním zápase uvědomil, že by vlastně chtěl zase hrát a s ním by si měl zahrát i Rus s ostrým jménem i parametry - Nikita Shevchenko, 197 cm, 115 kilo. Prohra by Příbram posunula dvě výhry za první dvě místa v tabulce.

V Pick´em se zhruba v poměru 60:40 kloní na stranu týmu ze západního Slovenska.

 

Ostrava, Poruba, neděle 17.4., 15:00

Ostrava Steelers

vs

Prague Black Panthers

Steelers hráli v Trnavě bez quarterbacka, výsledkem bylo 238 yardů naběhaných a 38 yardů naházených. Proti PBP bude možná příjemcem snapů opět Adam Synáček, což by asi znamenalo stejný scénář, může ho ale nahradit i Adam Kavický. V takovém případě by asi dostali více příležitostí receiveři a to včetně prvního receivera Lukáše Sokola, který nehrál v prvním kole v Trnavě. Starting QB Michal Dudek by mohl být k dispozici někdy v polovině sezóny.

Black Panthers do zápasu půjdou po sobotním zápase AFL, takže těžko říct, co přesně čekat. Jasné je, že nebude k dispozici receiver/returner Jan Štiegler. Zajímavostí je, že tito dva soupeři se zatím v historii střetli třikrát a vždy to bylo v Ostravě. Všechny tři zápasy vyhráli hosté.

Minulý týden přinesl v ČLAF jedno překvapení a jednu senzaci, ale výhra Steelers nad PBP je ještě o level výše - na Steelers sází jen 8 procent hráčů.

 

V Plzni se dohraje první kolo 2.Ligy, podobně jako před týdnem v Praze půjde o srovnání vloni slabšího týmu druhé divize proti lepšímu týmu třetí divize, konkrétně tedy Patriots proti ústeckým Blades.
Ve třetí lize se doma ve Varech budou chtít po K.O. z minulého týdne oklepat Warriors, soupeřem jim budou jihočeští Hellboys. Ve 4.Lize je pak na programu dohrávka prvního kola mezi Bucks a Dietos. V Pardubicích si Bucks vyzkouší "Painful Eight", protože k zápasu mohou nasadit pouze osm hráčů.

Zajímavé zápasy odehrají české týmy i mezinárodně. Black Panthers si v sobotu s Dragons zahrají o první výhru, oba týmy jsou zatím poněkud překvapivě bez výhry, oběma týmům příliš nefungují quaterbackci a oba týmy mají problémy se zraněnými receivery. PBP dosud v rakouské sezóně v miniexilu na Žižkově jasně prohráli s Innsbruckem, poté si na jejich útoku smlsnul trenér Grazu Kocián a nyní tedy vloni čtvrtý tým rakouské tabulky. Poslední dva zápasy v Praze mezi Black Panthers a Dragons skončily rozdílem do tří bodů a pokud na internetu hodně zapátráte po kurzech na zápasech, zjistíte, že PBP jsou braní jako poměrně velký favorit, s kurzem 1.2.

Vůbec poprvé se nějaký český tým představí v Champions League. Jakýkoliv český tým hrál mezinárodně naposledy v sezóně 2013, pro Prague Lions konkrétně to bude první zápas na evropském hřišti od sezóny 2007, kdy s bilancí 1-1 kvůli skóre nepostoupili ze skupiny tehdejšího EFAF Cupu. Sobotním soupeřem bude dánský mistr Triangle Razorbacks. Jeden česko-dánský klubový duel se odehrál i v roce 2012, tehdy Black Hawks (dnešní Black Panthers) prohráli se Sollerodem 13:43. Na úrovní národních týmů jsme se s Dánskem poměřovali v roce 2013 a toto srovnání dopadlo v Itálii ještě hůře, prohráli jsme 0:34. Zápas začíná v 19:00 a lze jej sledovat na streamu - odkaz hledejte na našem facebooku.

A to nejlepší na konec - v sobotu ve Znojmě (Banticích) a následně v neděli v Pardubicích a Praze (Zbuzanech) začíná prvním kolem Flagová liga U15, ve hře bude tedy celý tucet týmů. Resp. jen jedenáct, Mustangs první turnaj kvůli personálnímu nedostatku skrečovali. V Českých Budějovicích v sobotu začne i Flagová liga U19 a po víkendu tedy budou rozjeté všechny jarní soutěže.