Home  /  Zprávy  /  Postview #16.3

Postview #16.3

(po) 18. duben 2016, Michal Rosíval

ČLAF

Vždy po třech kolech se všech šest týmů srovná na dvou odehraných zápasech a tabulka se zpřehlední. První zarovnání dává krásný výhled Bulldogs a Lions, naopak vloni fináloví Bobcats jsou stále bez výhry. Příbram v Trnavě třikrát vedla a poprvé v sezóně donutila trenéra Bulldogs Johna Bookera, aby si řekl "fajn, stačilo" a naskočil do hry. Bulldogs poté dali pět touchdownů v řadě a to rozhodlo o výhře 55:34. V obou týmech se o touchdowny podělilo pět hráčů, takže nelze mluvit o "hře na jednoho (importa)". Příbram v týdnu musela řešit zdravotní problémy, někteří hráči do Trnavy vůbec nepřijeli, někteří další nedohráli a týmu se tak nyní velmi hodí volný týden.

Druhý finalista loňského ročníku o víkendu nezaváhal, Black Panthers vyhráli v Ostravě 21:37. PBP si u nejslabšího týmu ČLAF mohli dovolit taktiku povol-přitáhni a po vytvoření čtyřtouchdownového náskoku v prvním poločase zápas kontrolovali. Druhý pohled na totéž ale může být i takový, že Steelers jsou po dvou zápasech neporaženi v minizápasech druhých poločasů - v Trnavě vyhráli 13:6 a proti Black Panthers 21:10. První zápas pod centrem slušně zvládl Adam Kavický, hodil tři touchdowny, dvakrát na Jiřího Simečku. Tutéž normu ale dorovnal i hostující Jan Dundáček (dvakrát na Tomáše Hlacha), který navíc jednou bodoval i po zemi.

Nižší ligy

V 2.Lize podruhé došlo na setkání slabších týmů loňské druhé divize a silnějších týmů loňské třetí divize a ze souboje vyšel vítězně, opět relativně jasně, loňský druholigista, když Patriots doma přehráli Blades 36:14 a i trenér Blades musel přiznat, že jej tempo Plzně zaskočilo.

O patro níže zůstali opět bez skórovaného bodu Warriors, tentokrát 0:38 doma proti Hellboys, kteří body přidali i díky raritní kombinaci dvou safety v řadě. V nejnižší lize konečně došlo na odložený zápas Bucks a Dietos. Šumperk si s 18 hráči na soupisce mohl proti pouhé osmičce na straně Bucks (vedených hlavní trenérkou Kateřinou Třešňákovou) připadat jako opravdový velkoklub a výhody využil k jasné výhře 0:55.

Další zápasy

Prague Lions nastoupili ke svému prvnímu zápasu v Lize mistrů a výjezd do Dánska nedopadl příliš dobře. Kvůli odlišným pravidlům ohledně cizinců mohli Lions nasadit jen dva "importy", v sestavě zůstali jen QB Matt Silva a DE James Brooks. Silva se ale zranil a ačkoliv zranění Lions bagatelizovali slovy, že nejde o nic vážného, tak se nechce věřit, že by klíčový hráč druhý poločas proseděl jen kvůli tomu, aby byl fit na další zápasy. Místo něj šel na quarterbacka Lukáš Růžek, který ale zápas nedohrál také. Ze hřiště se po zjevném otřesu odmotal už minulý týden v zápase proti PBP a stejně dopadl i v Dánsku. S rozpadlým útokem Lions dokázali skórovat jen jednou z dobré pozice vytvořenou special týmem a prohráli 20:7. Liga mistrů se hraje ve tříčlenných skupinách, zbývajícím týmem v severní skupině je polská Wroclaw. Lions tedy i nadále mají teoretickou šanci na postup do final four, ale k tomu potřebují doma porazit Wroclaw a hlavně vhodně vysokou výhru Poláků nad Dány.

V AFL na třetí pokus vyhráli Black Panthers. V západe nikterak oslnivého tempa snadno a s přehledem přehráli 27:14 vídeňské Dragons. "Dunajští Draci" jsou po třech zápasech bez výhry poslední a trochu vzdáleně pro ně nyní vypadá i postup do čtvrtfinále. PBP po týdenním volnu pojedou do Innsbrucku a poté doma přivítají Vikings, stále tak čekají na nějaký lehčí zápas proti některému z trojice nováčků.

Začali i flagové boje - mezi juniory domácí výhodu využili Hellboys a po pěti výhrách šli do čela tabulky po prvním kole. Mezi žáky byli pořadatelé naopak spíše vlídnými hostiteli, kteří body rozdávali. Po kompletním prvním kole jsou bez prohry Bobcats, Lions a Patriots. U15 soutěž je rozdělená do dvou skupin, Západ a Východ. Většinu zápasů týmy odehrají v rámci svých skupin, část hrají ale i proti soupeřům ze skupiny druhé a zajímavostí je, že po prvním kole vede Západ 8:0.