Home  /  Zprávy  /  Postview #16.5

Postview #16.5

(po) 2. květen 2016, Michal Rosíval

ČLAF

Lions zase vyhráli a Bobcats konečně vyhráli. Těmito slovy by se dalo shrnout páté kolo ČLAF. Lions mají čtvrtou výhru ze čtyř zápasů, přičemž nejvyšší vítězství bylo jen o třináct bodů. Část lidí řekne, že tým má charakter, část, že mají kliku. Tak či onak, minimálně do 22.5. Lions první zůstanou.
Mužem dne byl opět QB Matt Silva, který hodil čtyři touchdowny, dva na Erika Walla, dva na Marka Suchého. Do sestavy se vrátil Lukáš Růžek a s bratrem Davidem naběhali přes 100 yardů. Lions sice přesně věděli, co budou hlavní trnavské hrozby, ale stejně JaVontovi Hencemu povolili 161 nachytaných yardů (a 2 touchdowny) a Ivanu Klementovičovi 83 naběhaných yardů (a 1 touchdown). Nakonec ale rozhodl o výhře Pražanů 27:28 zblokovaný extrapoint Jamesi Brookse. Je to náhoda, že zásadní momenty mají vždy ti klíčoví hráči..?
Zajímost: Bulldogs v průběhu sezóny přišli s motivační myšlenkou, kdy hlavní trenér John Booker vede předzápasovou přípravu se sekerou na rameni (pozn.: nejde o originální nápad, inspirací je tým první divize NCAA Rutgers). Vzhledem k tomu, že se v Trnavě hrálo 30.4., tak se trochu nabízí metafora s tím, že domácí používají černou magii, kterou čarodějobijci (trenéři Lions) ztrestali. Mimochodem, Bulldogs se sekerou začali kouzlit po dvou výhrách a od té doby prohráli oba zápasy.
Sice až napotřetí, ale Bobcats mají první výhru. Steelers v Ostravě nedali šanci a první body domácím povolili až za stavu 0:41. Sebevědomí si snad zpět pro zbytek sezóny získal Douglas Webster, který hodil čtyři TDs a jeden přidal po zemi. Ostrava tentokrát nepřevedla nic, prohrála 14:52 a hráči pouze zvládli mírně rozhodit klid vlastního trenéra Jiřího Šimkoviče. Steelers tak zůstávají bez výhry, Bobcats pak mají osud stále ve svých rukách a za týden jedou na pořádně důležitý zápas do Pardubic, se kterými sdílí bilanci 1-2.

Nižší ligy

Jediným neporaženým týmem 2.Ligy jsou už jenom Patriots, kteří se po výhře 31:13 nad Sígrs postavili do role favorita. V souboji dvou mladých quarterbacků skórovali domácí Patrik Vainer i hostující Filip Ondrášek dvakrát po zemi, ale Vainer přidal i jeden passový touchdown a hlavně nezůstal ve skórování osamocen. Jestli zápas v Plzni rozhodl o tom, kdo má být po zbytek sezóny „team to beat“, tak zápas v Ústí ukázal na tým poslední, když Titans prohráli s Blades 27:0. Imr, Imr, pořád Imr, aneb tři TD běhy Jakuba Imra. Blades, Sígrs a Hippos svedou zajímavý boj o druhé postupové místo do Silver Bowlu.
Ve 4.Lize pro změnu krystalizuje trojice týmů, která si zahraje o dvě místa v Iron Bowlu. Hned šest touchdownů dal ve Zlíně Dalibor Javorek a Sharks po výhře 0:52 i nadále lítají ve stratosférických výškách. Vysoko jako nikdy dříve se nacházejí po výhře 20:40 v Teplicích i Dietos. V soubojích doposud slepých první královské oko získali Bucks, kteří porazili rezervu Mustangs 24:12, když v poločase prohrávali 0:12 a v poslední čtvrtce zaznamenal touchdownový hattrick Jan Semerád. Zajímavost na konec - ačkoliv je kopání v osmičkovém fotbale o poznání snazší než v jedenáctkovém, tak prvních pět potvrzovacích kopů bylo neúspěšných, poslední TD se už Bucks rozhodli potvrzovat během, rovněž neúspěšně…

Zahraničí

Black Panthers v rakouské lize zahráli nejhorší zápas za posledních tři roky, s Raiders prohráli 39:0. Úplně přesně to byly bez tří dnů tři roky od okamžiku, kdy také v Innsbrucku prohráli 42:0. Tehdy v sezóně prohráli osmkrát z deseti zápasů a nepostoupili do playoffs.
V rámci Ligy mistrů poměrně senzačně (a současně naprosto zaslouženě) porazili polští Wroclaw Panthers dánské Triangle Razorbacks 31:10. V kombinaci s výhrou Dánů nad Prague Lions 20:7 výsledek znamená, že přespříští neděli si v Praze Lions proti Polákům zahrají o postup do Final four. Lions ale pro postup musí vyhrát o 17 a více bodů. Jiný výsledek dál posune Wroclaw, Dáni už šanci na postup nemají.