Home  /  Zprávy  /  Reprízu Czech Bowlu ovládli Black Panthers

Reprízu Czech Bowlu ovládli Black Panthers

(ne) 29. květen 2016, Radim Kroulík

Zatímco s některými týmy si Bobcats stihli odehrát už i odvetu, bitvy s pražskými týmy jim letos los přidělil až na samý závěr sezóny. A jako první z pražských přijel do Příbrami úřadující mistr a tedy vítěz posledního vzájemného klání z Edenu, tým Prague Black Panthers. Panteři v minulém kole podruhé podlehli Lions, čímž se dostali do podobné pozice jako Bobcats. Jednoduše řečeno si již nemohou příliš dovolit zaváhat, pokud se chtějí podívat do Czech Bowlu. Zápas tedy sliboval urputný boj týmů, které prostě "musí".

Los vyhráli Bobcats a zvolili příjem. Zápas zahájil přibližně 25 yardovým kickoff returnem Joseph Goodson. Dalších yardů v útoku moc nepřibylo, a tak se po třech downech puntovalo. Panteři na tom nebyli o moc lépe, míč se stěhoval opět k Bobcats, kteří jakoby opět ztratili jistotu v útoku. Po dalším "tři a ven" se míč vracel hostům. Ti převážně svoji klasickou hrou "Dundáček to zařídí" aneb, když není kam hodit nevadí, rád se sám proběhnu. Panteři tak přešli celé hřiště s jediným zakolísáním v podobě sacku Petra Datla. Ten si v zápase opět střihl jak running backa, tak defenzivního enda. Passem na Leonarda Lovecchia otevřeli Black Panthers skóre. Potvrzující kop se díky bloku Bobcats nepodařilo proměnit.

Bobcats zkusili v následném kickoff returnu trikovou akci, kdy vracející Jiří Kohut zpětnou přihrávkou vybídl Goodsona, který donesl míč až na polovinu soupeře. Na další yardy si ale Bobcats museli 30 minut počkat. Jelikož se párkrát zablesklo a zahřmělo, hlavní rozhodčí přerušil hru. A zpočátku to vypadalo, že přerušení Bobcats prospělo. Po pokračování zápasu se útok konečně zakousl do obrany soupeře a donesl míč až na 2 yardy od endzóny. Tam však přišla stopka, zakončená nezachyceným snapem na čtvrtý down. Panteři v druhé čtvrtině i přes přerušovaný déšť volili spíše passovou hru, díky které se trpělivým postupným útokem probojovali k druhému touchdownu. Jan Dundáček opět našel připravené ruce receivera s číslem 12, Leonarda Lavecchia. Po potvrzení za dva body a navýšení skóre na 0:14, si doběhl Dundáček osobně. Bobcats začalo téct do bot. Bylo jasné, že je třeba se rychle dostat do zápasu. To si vzal k srdci příbramský tank Petr Datel a 62 yardovým sprintem, při kterém mu stačil pouze asistující Goodson, donesl míč do endzóny. Zaznamenal tak první úspěch domácích. Vojtěch Podhradský se nemýlil, čímž snížil skóre na 7:14. Tento stav vydržel až do poločasu.

Ve třetí čtvrtině začínali na míči Panteři, kteří pokračovali ve své hře. Možná přibylo, i díky stále lépe hrající obraně Bobcats, o něco více nekompletních přihrávek. Každopádně recept na variantu, kdy se panterský quarterback rozhodne běžet sám, ne a ne najít. Pokaždé, když už to vypadalo, že útok Panterů se podaří zastavit, přišel třetí down, které se dařilo proměňovat podle stejného receptu. Druhý panterský drive se popdařilo zastavit až téměř v endzóně interceptionem Vojtěcha Podhradského. Bobcats se v následujícím drivu podařilo hýbat s míčem přece jenom o něco lépe. Velký podíl na tom měl 40 yardový catch Lukáše Koláře, a když už to vypadalo, že ze svého úsilí Bobcats i něco vytěží, sebral jim úsměv na rtech interceptionem v endzóně Daniel Plánka.

Čtvrtá čtvrtina se nesla v duchu trápícího se útoku Bobcats a jejich velmi dobře hrající obrany, která dělala vše pro to, aby dala příbramskému útoku dost času na návrat do zápasu. Ale ani druhý interception Podhradského nebyl oceněn ničím lepším než dalším tři a ven. A aby toho zmaru nebylo pro domácí málo, následný punt se podařilo Ladislavu Jenšíkovi vrátit až do endzóny. Potvrzení bylo i přes lehké zablokování úspěšné. Do konce zápasu si útoky šanci na skórování nevytvořily. Výhrou 7:21 se tak Black Panthers posunuli směrem k účasti v Czech Bowlu. Do konce sezóny ale stále zbývá hodně zápasů.

Autor článku: Jakub Špaček

Detail zápasu

Příbram Bobcats
7 : 21
Prague Black Panthers Prague Black Panthers
Q1 Q2 Q3 Q4
BOB 0 7 0 0
PBP 6 8 0 7
Statistiky

Datum: 28.5.2016 v 14:00
Počasí: Přeháňky, 20°C
Počet diváků: 120
Rozhodčí: Peter Martinček (R), Jan Klimeš (U), Radim Kroulík (HL), Tomáš Frehar (LJ), Richard Gazdík (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 0:6 - Leonardo Lovecchio, 40y pass od Jan Dundáček (kick neúspěšný); 0:06
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 0:14 - Leonardo Lovecchio, 8y pass od Jan Dundáček (Jan Dundáček 2pt run); 3:08
Příbram Bobcats TD - 7:14 - Petr Datel, 62y pass od Douglas Webster (Vojtěch Podhradský kick); 1:35
4.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 7:21 - Ladislav Jenšík, 64y punt return (Jakub Woleský kick); 6:42