Home  /  Zprávy  /  Lions si výhrou nad Bulldogs zajistili místo v Czech Bowlu

Lions si výhrou nad Bulldogs zajistili místo v Czech Bowlu

(ne) 5. červen 2016, Radim Kroulík

První vzájemný zápas v Trnavě skončil o jediný bod ve prospěch Lions. Odveta v Praze ukázala, že se Trnavě v Praze nedaří. Hned z úvodního kickoff returnu proběhl přes celé hřiště až do endzóny Cory Holmes. Bulldogs zachovali taktiku z vítězného zápasu se Stallions a quarterbackem zůstal Bútora, který měl na receiverech Henceho a Westa. Hned první dva passy slovenského quarterbacka hledaly Henceho. Poprvé to ještě nevyšlo, druhý pass již trnavská čtyřka zachytila a zamířila si to z vlastních dvaceti yardů až na jeden yard od endzóny. Místo vyrovnání přišel interception v podání Šisla.

Postupným útokem se Lions dostali až na dva yardy od endzóny. Na hřiště vyběhl Brooks a všichni čekali, že na něj bude směřovat pass. Silva si to ihned po snapu zamířil do endzóny a připsal si první běhový touchdown v zápase.

I ve svém druhém útočném drivu se Bulldogs dostali až do bezprostřední blízkosti endzóny. Tentokrát po zachyceném passu Westa. Drive opět skončil interceptionem. Kubík dostal Bútoru pod tlak a pro vysoký pass si u endzóny počkal Libor Boucký. Z následného drivu se Lions nepodařilo posunout, Lions tak museli puntovat z vlastní endzóny.

Při absenci Klementoviče se Bulldogs rozhodli hrát prakticky pouze vzduchem. I ve svém třetím drivu se Bulldogs dostali rychle do soupeřovy redzóny. První body pro svůj tým zaznamenal West, který v endzóně zachytil pass od Bútory. Touchdown padl s koncem první čtvrtiny.

Při následném kickoff returnu ukázal Lukáš Růžek, že i on umí tuto disciplínu. Lions začínali svůj útok na půlce soupeře. Stačily dvě akce, dva zachycené passy Walla a byl z toho další touchdown Lions. Při následném potvrzení se holderovi Lions nepodařilo zachytit snap, míč se dostal k Šislovi, který se snažil s míčem něco vymyslet. Výsledkem byl pass, který zachytil Hence a proběhl přes celé hřiště pro dva body. Bohužel pro Bulldogs to byly jediné dva body ve druhé čtvrtině. Lions nastartovali touchdownový stroj a do konce poločasu si touchdown připsal Silva (druhý běhový touchdown v zápase), Wall a Růžek. Poločasový stav 42:9 byl krutou ránou pro hostující tým.

Ve druhém poločase měli Lions cíl dát ještě jeden touchdown, čímž by posunuli skóre na rozdíl více než 35 bodů. Tím by se spustilo tzv. mercy rule. Svůj cíl splnili za minutu a půl. Svůj druhý touchdown si připsal Lukáš Růžek. Pro Lions to znamenalo nasazení náhradních hráčů. Oba týmy zbytek zápasu dohrávaly ve výrazně nižším tempu. Emoce ale stále pracovaly naplno. Druhý poločas již fotbalové krásy moc nenabídl. Jako poslední se mezi skórující hráče zapsal Ondřej Appl, který zvedl fumble a doběhl s míčem přes půlku hřiště až do endzóny.

Lions jsou po výhře prvním jistým účastníkem Czech Bowlu. Stále mají také šanci na "perfect season" bez jediné prohry. Trnava má stále šanci utkat se s Lions na žižkovském stadionu, ale jejich cesta do Czech Bowlu je již hodně trnitá.

Detail zápasu

Prague Lions
55 : 9
Trnava Bulldogs Trnava Bulldogs
Q1 Q2 Q3 Q4
LIO 14 28 7 6
BUL 7 2 0 0
Statistiky

Datum: 4.6.2016 v 14:00
Počasí: Polojasno, 24°C
Počet diváků: 150
Rozhodčí: Radek Janhuba (R), Adam Dvořáček (U), Radim Kroulík (HL), Peter Martinček (LJ), Richard Gazdík (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Lions TD - 7:0 - Cory Holmes, 85y kick-off return (Ondřej Šisl kick); 11:48
Prague Lions TD - 14:0 - Matthew Silva, 2y run (Ondřej Šisl kick); 7:23
Trnava Bulldogs TD - 14:7 - Tyrell West, 7y pass od Boris Bútora (Dušan Hornáček kick); 0:00
2.čtvrtina
Prague Lions TD - 20:9 - Erik Wall, 39y pass od Matthew Silva (2pt return obrany); 11:23
Prague Lions TD - 28:9 - Matthew Silva, 3y run (Lukáš Růžek 2pt run); 2:57
Prague Lions TD - 35:9 - Erik Wall, 37y pass od Matthew Silva (Ondřej Šisl kick); 2:36
Prague Lions TD - 42:9 - Lukáš Růžek, 36y pass od Matthew Silva (Ondřej Šisl kick); 0:26
3.čtvrtina
Prague Lions TD - 49:9 - Lukáš Růžek, 39y run (Ondřej Šisl kick); 10:25
4.čtvrtina
Prague Lions TD - 55:9 - Ondřej Appl, 55y fumble return (kick neúspěšný); 10:11