Home  /  Zprávy  /  Stallions na domácí půdě přetlačili Black Panthers

Stallions na domácí půdě přetlačili Black Panthers

(po) 6. červen 2016, Radim Kroulík

Návštěvníci Letního stadionu v Pardubicích si užili nejen předzápasové grilování pořádané fanoušky, ale smlsnout si mohli také na čtyřchodové fotbalové hostině. A že bylo na co koukat. Útok Stallions chtěl překvapit svého soupeře a hned první akcí zápasu zvolili trikovou akci "flea flicker", při které dostal míč running back Lindley, ten hodil míč zpět na McDonalda, který se dlouhým passem snažil najít Horáčka. Zkušený Jan Kabát se nenachytal a interceptionem dal míč svému útoku.

Následovala krátká pasáž oťukávání z obou stran. Dobrým puntem domácího týmu začal drive Black Panthers pět yardů od své endzóny. Po nepovedeném snapu se míč dostal do endzóny a Stallions si připsali první dva body zápasu. Další body přidali Hřebci hned z následného drivu, který zakončili alespoň field goalem. Domácí v tu chvíli hřálo vedení 5:0.

To však mělo jepičí život. Black Panthers odpověděli velmi rychle. Dundáčkovi se podařilo snap countem vystavit obranu do offsidu a z "free play" našel Woleského. Rázem to bylo 7:5 pro Pražany. Za tohoto stavu se také střídaly strany po první čtvrtině.

Black Panthers otevřeli druhou čtvrtinu svým druhým passovým touchdownem a navýšili svůj náskok na 14:5. Ovšem Stallions dokázali zareagovat téměř okamžitě. Andrecus Lindley donesl z returnu míč až hluboko na polovinu soupeře. Výhodnou pozici zužitkoval hned při první akci Horáček, který zachytil milimetrový pass McDonalda - 12:14 z pohledu domácích.

Zbytek druhé čtvrtiny patřil především obranám, ta pardubická vybojovala fumble a darovala svému útoku výtečnou pozici, ovšem drive skončil neúspěšným pokusem o field goal. Následné útočné snažení Black Panthers nemělo dlouhého trvání, interceptionem jej utnul Michal Míček.

Stallions ale ani tentokrát nedokázali zúročit skvělou práci obrany a pouze odevzdali míč puntem. Postupný drive hostů pak zakončil v samotném závěru poločasu Marek Hruboň, který se blýskl výstavním 51 yardovým field goalem.

Domácí útočný motor pracoval ve druhém poločase mnohem lépe. Stallions se po dalším dlouhém běhu Lindleyho dostali až k endzóně soupeře, ale následným interceptionem se o možnost bodovat připravili. Důsledností se pak prezentovala obrana hostů, která v následujícím drivu domácích připravila o míč pronikajícího receivera Holuba.

Fumble ovšem zůstal nevyužitý, další pokus o field goal Hruboně, tentokrát ze vzdálenosti 49 yardů, úspěšný nebyl. Pak přišla hvězdná chvíle domácího Petra Plačka, který zachytil pass od McDonalda a prořítil se 71 yardů až do endzóny. Stallions se rozhodli za stavu 18:17 potvrzovat za dva body. Lindley se proboural středem, skóre se měnilo na 20:17.

Následovala poslední změna stran, po které Stallions ukrajovali čas především běhovými akcemi Plačka a Lindleyho. Dlouhý postup vpřed zastavila až branková konstrukce - tyč nesouhlasila s úmyslem domácích přidat tři body field goalem.

Zápas rozhodla spolupráce pardubických posil. Eddie Brown sáhl Dundáčkovi do passu a horký brambor zachytil Kendral Ellison, který donesl míč až do endzóny, čímž upravil na konečných 27:17. Black Panthers ještě v závěru hrozili především dlouhými passovými pokusy. Při čtvrtém downu se hosté pokusili snížit field goalem, ten byl ovšem zablokovaný Petrem Florianem. Zakleknutí McDonalda znamenalo konec zápasu, po kterém vypukla velká radost domácích. Boj o druhé postupové místo do Czech Bowlu se tak zamotává. Stallions mají příští víkend volno, Black Panthers přivítají doma k odvetě Příbram Bobcats.

Autor článku: Jakub Hřib

Detail zápasu

Pardubice Stallions
27 : 17
Prague Black Panthers Prague Black Panthers
Q1 Q2 Q3 Q4
STA 5 7 8 7
PBP 7 10 0 0
Statistiky

Datum: 5.6.2016 v 13:00
Počasí: Polojasno, 24°C
Počet diváků: 380
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Jan Klimeš (U), Tomáš Frehar (HL), Peter Martinček (LJ), Radek Janhuba (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pardubice Stallions SAF - 2:0; 8:02
Pardubice Stallions FG - 5:0 - František Hanovec, 20y; 4:25
Prague Black Panthers TD - 5:7 - Jakub Woleský, 65y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 2:51
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 5:14 - Daniel Balažovič, 16y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 11:52
Pardubice Stallions TD - 12:14 - Jan Horáček, 29y pass od Shane McDonald (František Hanovec kick); 11:22
Prague Black Panthers FG - 12:17 - Marek Hruboň, 51y; 0:00
3.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 20:17 - Petr Plaček, 71y pass od Shane McDonald (Andrecus Lindley 2pt run); 1:04
4.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 27:17 - Kendral Ellison, 14y interception return (František Hanovec kick); 1:18