Home  /  Zprávy  /  Postview #16.11

Postview #16.11

(po) 13. červen 2016, Michal Rosíval

ČLAF

Oba víkendové zápasy zase jednou ukázaly, že všichni hráči jsou důležití, ale ne všichni hráči mají MVP kalibr a je setsakramentský rozdíl, jestli hrají nebo nehrají. V sobotu dvakrát udeřil Jan Dundáček a s notnou pomocí tří field goalů Marka Hruboně byl, opět, hlavní zbraní Black Panthers při výhře 23:17 nad Bobcats. Příbram přitom svůj poslední drive dotáhla do blízkosti pražské endzóny, ale na rozdíl od zápasu v Pardubicích se jim pozdní obrat nepodařil.

V neděli pak JaVonta Hence názorně předvedl, co přesně znamená být slušný receiver v první lize a co znamená být nejlepší receiver v první lize. Bulldogs zápas těžce podcenili a první poločas prohráli 18:0, když tři touchdowny hodil Michal Dudek. V poločase bylo jasné, že Trnava do druhé půle nastoupí "jinak" a určitě bude stahovat, ale že zvrat bude tak rychlý, tak to překvapivé bylo. K obratu stačilo Bulldogs méně než pět útočných akcí. Hence, Hence, Hence a Steelers mohli zamáčknout nostalgickou slzu, že kdysi dávno vedli o tři touchdowny. Nakonec se skóre zastavilo na 18:43.

Playoffs scénáře
Všechny předpovědi stále počítají s tím, že Steelers prohrají i zbývající zápasy a ignorují možnost remíz.

Lions: Mají postup do finále jistý.
Bobcats: Musí vyhrát oba zbývající zápasy (oba proti Lions) a současně potřebují, aby Black Panthers dvakrát prohráli (se Stallions i s Bulldogs).
Bulldogs: Musí vyhrát oba zbývající zápasy (proti Stallions a Black Panthers) a k tomu potřebují vhodnou kombinaci výsledků v zápasech Bobcats-Lions, Black Panthers-Stallions a Lions-Bobcats (těch kombinací je celkem 8, z toho 4 hrají proti Bulldogs, 3 pro Bulldogs a 1 by vedla k poměření skóre Bulldogs a Black Panthers; stoprocentně platí, že potřebují alespoň jednu prohru Bobcats).
Stallions: Musí vyhrát oba zbývající zápasy (proti Black Panthers a Bulldogs). V takovém případě je vyřadí pouze kombinace dvou výher Bobcats proti Lions a výhra Bulldogs proti Black Panthers.
Black Panthers: Dvě prohry je vyřadí, dvě výhry je naopak určitě posunou do finále. Při jedné výhře je možností více.

Nižší ligy

Podle očekávání si Sígrs snadno poradili s Titans a po výhře 46:0 se v sobotu dotáhli na vedoucí Patriots. Ti ale v neděli ztratili další zápas, v Ústí prohráli 35:25. Blades sice opět prohráli první poločas, ale opět předvedli velmi dobrou třetí čtvrtku a v součtu to tentokrát stačilo. Pět touchdownů hodil Jan Bláha.

Na rozdíl od zamotanější ČLAF, kde (až na jednu kombinaci vedoucí ke shodě Bulldogs a Black Panthers na 6 výhrách) vzájemné skóre o pořadí rozhodovat nebude a počítají se jenom výhry, tak ve 2.Lize skóre ve vzájemých zápasech ještě ve hře je a proto jsou scénáře trochu komplikovanější. Stoprocentně ale platí, že pokud příští neděli Sígrs vyhrají u Hippos, tak je rozhoduto a Silver Bowl bude mít složení Sígrs-Patriots a bude se hrát v Brně. Jinými slovy - výhru Hippos pro udržení naději nepotřebují jenom oni, ale i Blades.

Po dvou zápasech 3.Ligy jsou týmy seřazeny takovým způsobem, že ať se stane v posledním kole cokoliv, tak se nikdo nemůže nijak posunout v tabulce. Mustangs si drtivou výhrou nad Rangers 69:0 pojistil druhé místo ve své skupině a postup do semifinále proti Alligators. Dokonce šest TDs, jenom za první poločas, hodil Jan Nevyjel, který se Mustangům vrací ve vhodný čas. Hellboys přišli field goalem Lukáš Petříka v poslední sekundě zápasu o neporazitelnost, ale ani prohra 24:21 nic nemohla změnit na vítězství v západní skupině (natož na prvním nasazení do playoffs).

4.Liga nabídla výsledky jasné a ultrajasné. Teprve podruhé v tomto tisíciletí někdo musel strpět stovku, potupnou prohru 100:0 museli v Jihlavě přijmout Bucks. Gladiators tedy ještě překonali svoji výhru 89:0 nad Mustangs 2 z úvodu sezóny. Mustangs 2 velkou prohru zažili i nyní, 0:60 s Dietos. Druhou letošní výhru si připsali Nordians, nad Golems vyhráli 45:7.

Flag

Ve Flagové lize U19 skončila základní část. Alligators sice v přímém souboji o semifinále dvakrát porazili Warriors, ti si ale postup zajistili ostatními výsledky a čtvrté místo patří jim. Semifinálové dvojice tedy zní Hellboys-Warriors a Steelers-Mustangs. Kompletní playoffs se odehraje 26.6. v Českých Budějovicích.

V kategorii U15 příliš hostitelské vlídnosti neukázali Lions, všechny čtyři zápasy doma vyhráli v nulou a jasně vedou skupinu Východ.