Home  /  Zprávy  /  Postview #16.14

Postview #16.14

(po) 4. červenec 2016, Michal Rosíval

ČLAF

Black Panthers s nožem na krku a zády ke zdi ukázali, že ještě stále jsou o krok před ostatními mimopražskými týmy. Účast ve finále vybojovali výhrou 38:7 nad Stallions, což potěšilo i hlavního trenéra Dana Leška, který zápas zhodnotil velmi pochvalně a po zklamání ze sestupu z AFL opět našel pozitivno. V úvodu zápasu zkusili PBP hrát a vyhrát bez Luka Zahradky, ale ještě v polovině druhé čtvrtiny prohrávali. Po změně quarterbacka dal Zahradka prvním passem touchdown a ráz zápasu velmi podstatně změnil. Stallions tedy pražský tým donutil sáhnout si na dno, ale mistr ukázal, kdo je zde pánem. Za tři týdny se v Czech Bowlu ukáže, zda-li to bude stačit i na Lions.

Ve druhém zápase víkendu oba týmy věděly, že jen stěží skončí jinak, než na pátém, resp. šestém místě a i díky tomu se zrodilo překvapení a Steelers na poslední pokus získali svoji první letošní výhru. K výhře 18:34 nejvíce přispěl, čtyřmi touchdowny, Dominik Dvorský. Zápas Ostravě mohl připomenout jejich domácí utkání s Bulldogs, soupeř ale tentokrát ztrátu ve druhém poločase nedotáhl.

Po předposledním kole ČLAF je jasno o vítězi základní části (Lions), o druhém finalistovi (Black Panthers) i o posledním týmu (Steelers). O pořadí na třetím až pátém místě rozhodne až poslední kolo. Pokud Bulldogs doma porazí PBP, tak přeskočí Stallions a skončí třetí. V případě prohry budou "bronz" brát Pardubice.

3.Liga

České Budějovice podruhé ve dvou týdnech nezvládli semifinále z pozice výše nasazeného a po flagu juniorů vypadlo i "áčko". Ostatně s neúspěchy v playoffs mají letos nepěkné zkušenosti nejen fotbalisté, viz hokej nebo volejbal... Prohrou 14:34 se Znojmem se Hellboys připravili i o možnost pořádat Bronze Bowl, který se tak bude konat v sobotu 16.7. v Brně. Výhru Knights režíroval Lumír Kabelka, který touchdowny házel, pro touchdowny běhal a sám si je i potvrzoval kopy.

Západní skupina, reprezentovaná v druhém semifinále Mustangy, pohořela i v Brně, kde Alligators potvrdili nasazení z prvního místa a po pěti passových touchdownech Tomáše Fortelného roznesli soupeře 55:14. Brno tak má možnost na "double" (o týden dříve Sígrs hostí finále 2.Ligy) a Alligators mají možnost získat první první místo od roku 2007.

Slovensko

Bulldogs ve Slovak Bowlu II potvrdili roli superfavorita a ačkoliv v úvodu prohrávali 6:7, tak nakonec Žilinu rozmetali 63:7. Nejužitečnějším hráčem zápasu se stal nezastavitelný JaVontae Hence, autor šesti touchdownů, který zápas odehrál z pozice quarterbacka. Trnava i díky němu mohla před asi 500 diváky oslavit svůj první titul.