Home  /  Zprávy  /  Bulldogs si výhrou nad Black Panthers zajistili třetí místo

Bulldogs si výhrou nad Black Panthers zajistili třetí místo

(ne) 10. červenec 2016, Radim Kroulík

V krásném fotbalovém počasí dorazili k poslednímu zápasu na trnavskou půdu hráči Black Panthers. Oba týmy se ve třech letech střetly vždy se stejným výsledkem, vítězstvím Black Panthers. V tomto zápase šlo o víc domácím než hostům. Jakýkoliv výsledek totiž neovlivňoval postavení Pražanů, Bulldogs na druhou stranu se vítězstvím mohli umístit na konečném třetím místě. Pražský tým přijel do Trnavy s většinou týmu, nejvýraznější absencí byl Jan Dundáček. Na postu quarterbacka nastoupil za hosty Chvalina.

Hned první drive ukázal, že průběh zápasu nebude pro obhájce mistrovského titulu vůbec lehký, a že Trnava, přestože v zápase o moc nešlo, má chuť nadále hrát a porvat se o vítězství. Jako první šli na míč hosté, kteří se dokázali posouvat po hřišti. Navzdory tomu se trnavské obraně podařilo tento drive zastavit. Nikdo netušil, že každý následný drive hostů bude také zastaven bez bodového zisku. Black Panthers neproměnili field goal, kdy měli nějvětší šanci v zápase bodovat. První čtvrtina na straně domácích body přinesla. Tyrell West zachytil přihrávku JaVontae Hence, který nahradil na pozici quarterbacka Borise Bútoru. Ten se posunul na pozici slot receivera. Pokus o potvrzení touchdownu hostující obrana zblokovala.

Druhá čtvrtina přinesla body opět na straně domácích, když podruhé zafungovala spolupráce mezi oběma Američany. Stejně jako při prvním touchdownu i v tom druhém skóroval West. Tentokrát se domácím extra bod podařilo proměnit a Bulldogs šli do vedení 13:0. Domácí obrana zastavovala útoky Black Panthers a jen výjimečně byli hosté schopni hýbat s míčem. Navíc se zranil quarterback Chvalina, kterého zastoupil po zbytek zápasu receiver Mráz. Na druhé straně opět zafungovala spolupráce Hence s Westem, když si druhý jmenovaný připsal třetí touchdown v tomto zápase a zkompletoval svůj "hattrick" První poločas skončil 20:0. Otázkou bylo, jestli Black Panthers změní taktiku a hráče na hřišti do druhého poločasu.

Druhý poločas začal příjmem Trnavy, která hned z úvodního kickoffu skórovala další touchdown. Trick play, kdy West zachytil kick a následně poslal backward pass na Hence, který přeběhne přes celé hřiště, už Trnava zahrála několikrát. I tentokrát Bulldogs zaskočili svého soupeře, který už Hence nedokázal zastavit. Po zbytek třetí čtvrtiny dominovaly obrany.

Ve čtvrté čtvrtině si pro touchdown doběhl jeden z nejlepších zahraničních hráčů, kteří tu kdy hrál, JaVontae Hence. Za stavu 34:0 pro domácí se zápas v poslední čtvrtině spíše jen dohrával. Faul domácího týmu vrátil zpět touchdown, pro který si po zachyceném passu doběhl Vittek.

Bulldogs se poprvé v historii podařilo porazit Black Panthers, a to dokonce s nulou. V tabulce tak na poslední chvíli přeskočili Stallions a berou třetí místo. Přestože za Black Panthers nastoupila výrazná část starterů, bylo znát, že jejich myšlenky jsou již u blížícího se Czech Bowlu.

Autor článku: Juraj Balog

Detail zápasu

Trnava Bulldogs
34 : 0
Prague Black Panthers Prague Black Panthers
Q1 Q2 Q3 Q4
BUL 6 14 7 7
PBP 0 0 0 0
Statistiky

Datum: 9.7.2016 v 14:00
Počasí: Polojasno, 27°C
Počet diváků: 100
Rozhodčí: Tomáš Frehar (R), Jan Klimeš (U), Radim Kroulík (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Stanley Hameder (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Trnava Bulldogs TD - 6:0 - Tyrell West, 25y pass od JaVontae Hence (kick neúspěšný); 0:01
2.čtvrtina
Trnava Bulldogs TD - 13:0 - Tyrell West, 31y pass od JaVontae Hence (Dušan Hornáček kick); 9:47
Trnava Bulldogs TD - 20:0 - Tyrell West, 20y pass od JaVontae Hence (Dušan Hornáček kick); 0:34
3.čtvrtina
Trnava Bulldogs TD - 27:0 - JaVontae Hence, 98y kick-off return (Dušan Hornáček kick); 11:42
4.čtvrtina
Trnava Bulldogs TD - 34:0 - JaVontae Hence, 57y run (Dušan Hornáček kick); 7:16