Home  /  Zprávy  /  Letem světem: Nový klub v Ostravě, Trnava začala slovenskou ligu prohrou

Letem světem: Nový klub v Ostravě, Trnava začala slovenskou ligu prohrou

(po) 20. březen 2017, Radim Kroulík

Minulý pátek se ČAAF rozrostla o dalšího člena. Dalo by se říct o další členku. Ostrava Diamonds se zaměřuje na ženský tým. Pokud vše půjde podle plánu, zapojí se Diamonds na podzim v Ženské lize. Ta by ve svém třetím ročníku poprvé rozrostla o jeden tým. Diamonds doplní Brno Amazons, Prague Black Cats a Prague Harpies. Z této čtveřice jsou Black Cats jediné, které spadají pod klub s mužským týmem. Amazons, Harpies i Diamonds se rozhodly jít vlastní cestou, přestože v Praze, Brně i Ostravě jsou zavedené kluby s historií sahající do devadesátých let.

Na Slovensku začala liga. V repríze Slovak Bowlu se představila Trnava Bulldogs s Bratislavou Monarchs. Obhájci titulu z Trnavy tentokrát nestačili na Monarchs a prohráli 6:16. Bulldogs zahájí 2.dubna ČLAF na hřišti Pardubic. Na slovenský tým letos čeká náročný program. Loni se Bulldogs představili ve slovenské lize až v semifinále.

V dnešním představení týmu Pilsen Patriots oznámil předseda klubu Libor Kurfirst, že se Patriots budou muset obejít bez quarterbacka Patrika Vainera. Velká ztráta pro jednoho z favoritů na účast v Silver Bowlu. Lze  Patriots stále počítat mezi favority ligy? Tým bude vyčkávat na posilu ze zahraničí, ale v současné situaci se brněnské týmy poněkud vzdalují zbytku pelotonu. Alespoň na papíře.

Malé pražské derby se odehrálo o víkendu mezi Prague Hippos a Prague Mustangs. Přípravný zápas vyhráli jednoznačně Hippos. Skóre 40:7 ukazuje rozdíl mezi druhou a třetí ligou. Hippos nastoupí do nové sezóny s novým quarterbackem. Stanislav Tománek se totiž posunul do obrany. V přípravném zápase nastoupili na post quarterbacka Marek Bartoušek a Tomáš Vobořil. Mezi touto dvojící se rozhodne, kdo nastoupí jako starter do prvního zápasu s Patriots. Zatím rozhodnuto není.

Ani tento rok nebude chybět tipovací soutěž Pick’em. Opět se bude tipovat na všechny zápasy soutěže mužů, ale i na další témata. Bude Czech Bowl opět v režii pražských týmů? Kdo bude poslední v ČLAF? Postoupí Sharks do Iron Bowlu? První kolo Pick’em je již připraveno a čeká na vás! Podmínkou je pouze registrace na webu, podmínkou není členství v ČAAF. 

Na našem webu spouštíme sekci Fanzóna. Místo pro každého fanouška. Naleznete zde tradiční projekty jako magazín Touchdown nebo ČAAF.TV, ale těšit se můžete na daleko víc. Další připravované projekty vás ještě víc vtáhnou do děje amerického fotbalu u nás. Bude to stát za to!