Home  /  Zprávy  /  Postview #17.1

Postview #17.1

(út) 4. duben 2017, Michal Rosíval

Bitters liga

Sezóna 2017 začala stejným zápasem jako sezóna 2016 skončila. Vítěz je také stejný, výsledek ale jiný a zatímco vloni si Lions mohli říkat, jak blízko byli, tak po víkendové prohře 27:9 jsou daleko dost. U Black Panthers to ani letos nevypadá na žádný passový festival, vždyť Dundáček zase nenaházel ani 100 yardů, ale runy jdou pořád. Nejlepším běžcem už tradičně Dundáček s průměrem skoro deseti yardů. Na postu prvního RB by třeba brzy nemuselo být jasno, Klemš výrazně předčil Plačka. Lionům se runy v Čelákovicích dařily stejně jako vloni, tzn. vůbec a Růžek se dostal na průměr pouhého yardu. V příštím zápase by tedy Booz nemusel dostal šanci jen v jediném runu.

Steelers už po prvním kole mají zopakované všechno pozitivní z loňska, tzn. výhru ze svého posledního zápasu v Příbrami, tentokrát 0:19. Nikdo z účastníků Bitters ligy tak nemá delší šnůru vítězných zápasů (konkrétně tedy dva) jako Ostrava. V obraně zahráli Steelers skvěle, ale útok zatím vyloženě mistrovský nebyl a předvedl se jen loňský Objev Dvorský. Ano, touchdowny se Ostravě podařily dva, ale ten první, passový Dudka na Wildunga, neměl platit, protože hrající koordinátor útoku o míč přišel o poznání dřív, než zvládl doběhnout do endzóny. Bobcats? Tak každopádně mají prostor pro zlepšení...

To ostatně platí i pro Bulldogs. Ti v každé sezóně v Česku skončili krok od Czech Bowlu (třikrát skončili v semifinále, vloni na třetím místě tabulky), ale jestli by na to měli navázat i letos, tak bude třeba zlepšit opravdu hodně věci ve srovnání s prohrou 39:7 u Stallions. V Pardubicích se ani nerozkoukali a domácí vedli o dva touchdowny a v poločase bylo hrozivých 39:0 a hromada zraněných. Faktem je, že po nuceném prostřídání Trnava druhý poločas vyhrála, ale... Domácí předvedli duo importů a Lindsey opravdu v něčem připomíná loňského útočného MVP ligy Hence. QB Langford sice dost nabourává obvyklou představu o somatotypu quarterbacka, ale kdo by přemýšlel o něčem takovém při bilanci 11-15, 3 touchdowny a přes 200 naházených (a přes 100 naběhaných) yardů. Zajímavostí je, že Stallions měli v zápase pouhých 33 útočných akcí.