Home  /  Zprávy  /  Preview #17.4: Bobcats vyráží na Trnavu, Stallions do Ostravy

Preview #17.4: Bobcats vyráží na Trnavu, Stallions do Ostravy

(pá) 21. duben 2017, Radim Kroulík

Čtvrtým kolem pokračuje Bitters liga, kde se tentokrát vydáme do Trnavy a Ostravy. Na programu jsou i zápasy druhé a třetí ligy. Black Panthers vyráží do Francie.

Bitters liga

Trnava Bulldogs - Příbram Bobcats

Konec krize Trnavy v nedohlednu, před sebou další těžký soupeř. Bulldogs při absenci Bútory zkusili na post quarterbacka dát Ryana Seaberga. Ovoce to ale v zápase se Steelers nepřineslo. Trnava naběhala -23 yardů a naházela 15 passových. Obrana se držela o něco lépe, přestože to výsledek se Steelers na první pohled neukazuje. Inkasovaných 57 passových yardů a dva interceptiony, to je slušná vizitka passové obrany. Běhová hra už tolik radosti nepřinesla. Ostravský útok naběhal celkem 318 yardů. V Trnavě netrpělivě vyhlížejí první bye week. První čtyři týdny dostal tým pořádně zabrat. Po zápase s Bobcats bude mít trochu čas přeskupit síly a vrhnout se na zbývající část sezóny.

První zápas Bobcats s Ostravou byl noční můrou asi všech příbramských hráčů. Minulý týden ale všem ukázali, že tým svou kvalitu má. Bobcats vlétli doma na Lions a během chvíle se díky zahraničním posilám ujali vedení 18:0. Bailey, Hurtado a Maynard zajistili první tři touchdowny Bobcats. Rychlý náskok zaskočil možná i samotné Bobcats, kteří ve druhém poločase nedokázali držet vysokou laťku. Výhra nad Lions určitě zvedla v Příbrami sebevědomí. V Trnavě by se Příbram mohla ještě více sehrát a nabrat sebevědomí do dalších zápasů. Přestože zápas s Trnavou vypadá na papíře jednoznačně, dlouhá cesta a podcenění soupeře může ze zápasu udělat drama (Bulldogs by mohli o loňském „výletu“ do Ostravy vyprávět). Útok Bobcats se s Lions prezentoval mnohem sehranějším dojmem. Zásadní roli mohl hrát návrat offenzivního koordinátora Zbyška Lavičky.

Pick'em jednoznačně věří Bobcats. Na výhru příbramského týmu tipuje 96%.

Ostrava Steelers - Pardubice Stallions

Předsezónní ambice byly v Ostravě vysoké. Zatím je spolehlivě naplňují. Po dvou zápasech dvě výhry a ani jeden inkasovaný bod. Steelers porazili viditelně nerozehrané Bobcats a zraněními zdecimované Bulldogs. Ale jak se říká, tým si soupeře nevybírá. Pro psychiku Steelers byly dva „lehčí“ zápasy určitě přínosné. Větší test a boj o druhou příčku v tabulce Bitters ligy.

Steelers se v útoku mohou opřít o velmi kvalitní běhovou hru. Po dvou zápasech mají průměr 227 yardů na zápas, což je řadí s náskokem téměř 40 yardů na první místo. Největší problémy soupeřícím obranám dělá running back Dominik Dvorský. Loňský Objev roku naplno potvrzuje své kvality. Dvorský v sezóně naběhal o 40 yardů víc než druhý Dundáček, který má ale o zápas víc. Ostravský running back by mohl dávat lekce z efektivity běhů. S 20 běhovými pokusy má průměr 15,3 yardů na jeden běh. Proti Stallions, kteří proti PBP pustili po zemi 275 yardů, by se Dvorský i tentokrát měl dostat na slušná čísla.

Steelers se doposud mohli spolehnout výhradně na běhovou hru, proto čísla passového útoku nejsou příliš oslnivá. Do druhého zápasu nastoupila nová posila na pozici quarterbacka, Fin Oskar Drockila. Jeho 9 zkompletovaných passů z 22 pokusů pro 57 yardů a 2 interceptiony proti Bulldogs potvrzují, že Steelers budou útočit především po zemi.

Na zemi se líbí i ostravské obraně, která po dvou zápasech má na kontě -4 yardy. Stallions disponují silnějším běhovým útokem, než co doposud ostravská obrana viděla. Zastavit Langforda s Lindseym bude klíčem k úspěchu v zápase s Pardubicemi.

I ve vzduchu to obraně Steelers šlape parádně. Průměrně obdržela obrana 15 passových yardů. Samozřejmě tyto statistiky jsou výrazně ovlivněné zápasem s Bulldogs, kdy na quarterbackovi byl defenzivní end/tight end Seaberg.

Stallions se v zápase s PBP podařilo vyrovnaněji rozprostřít útok mezi více hráčů. Receiver Horáček měl 97 yardů a touchdown, 37yardový touchdown si připsal i David Holub. Stejný počet catchů jako Lindsey měl i juniorský Kalous. Výrazným rozdílem oproti předcházejícím zápasům Stallions ale byla absence běhových yardů Langforda, který si připsal jen 9 yardů. Stallionský útok je v průměru yardů na zápas na prvním místě, ale stejně jako v loňském roce je trápí dotahování drivů. Proti silné steelerské obraně si nemůže dovolit nechávat body na hřišti.

Obrana Stallions si zápas s PBP představovala rozhodně jinak. Black Panthers naběhali 275 yardů a Dundáček k tomu přidal i 171 yardů a 2 touchdowny vzduchem. Proti Steelers bude klíčová běhová obrana. V zápasech s Bulldogs a Lions obrana po zemi držela, ale oba tyto soupeři jsou na posledních dvou místech běhové obrany. PBP ukázali, že kvalitnější běhový útok má šanci se proti Stallions výrazněji prosadit. Úkolem číslo jedna je tak zastavit Dvorského a běhový útok Steelers.

I ve vzduchu to stallionskému útoku nejde podle představ. Celkem 260 inkasovaných yardů na zápas je řadí na poslední místo ligy, navíc s rozdílem 107 yardů na předposlední PBP. Proti Steelers, kteří zatím v passovém útoku nedominovali, mají Stallions ideální příležitost statistiky passové obrany vylepšit.

Nedělní zápas druhého s třetím začíná v 15:00. V Pick'em věří přes 73% soutěžících pardubickému týmu.

2.Liga

Prague Hippos - Pilsen Patriots
Hippos jako jediní v druhé lize ještě neodehráli svůj první zápas sezóny. V sobotu se dozvíme, kdo nahradil Stanislava Tománka na postu quarterbacka. Hippos se druhá polovina loňské sezóny podařila a budou chtít na dobré výsledky navázat. To Pilsen Patriots může jen vzpomínat, jaké to bylo vyhrát pět zápasů základní části v řadě. Oproti loňsku odešli hned z prvního zápasu poraženi. Tým přechází obměnou kádru a je to znát. Na Blades, kterým navíc chyběl running back Imr, to nestačilo.

Brno Alligators - Ústí nad Labem Blades
Alligators mají za sebou vyjpaté derby se Sígrs, které skončilo remízou. Brněnský tým začal vlažně, a to především v útoku. Quarterback Fortlený a zbytek útoku Alligators se ale včas probudili a dokázali zápas otočit. Bohužel pro Alligators, proti dokonání obratu byl sígrský Ondrášek, který 12 vteřin před koncem nasměroval zápas k remíze. Brno bude určitě chtít zapomenout na výkon z první půle a navázat na tu druhou. Blades dokázali i bez Imra porazit Patriots. Jan Weiss a Petr Hejna dokázali absentujícího Imra zastoupit. Tentokrát je čeká těžší soupeř. 

3.Liga

Prague Mustangs - Liberec Titans
Oba týmy dostaly na úvod ligy lehčí soupeře. Mustangs porazili Rangers 28:0 a Titans zvítězili 39:0 s Dragons. Tentokrát je čeká týmy náročnější zápas, který by měl být vyrovnaný. Tento zápas bude dobrým měřítkem toho, jak na tom týmy jsou. Ve hře je první místo ve skupině Sever, které zaručuje lepší pozici do semifinálového zápasu. Podle Pick'em by mělo jít o nejvyrovnanější zápas víkendu.

Budweis Hellboys - East Bohemia Bucks
Zápas dvou poražených z prvního kola ligy. Hellboys nestačili na Mammots, Bucks zase na Gladiators. Pokud chtějí Hellboys a Bucks držet v tabulce krok s Vysočinou a Přerovem, potřebují vyhrát.

Přerov Mammoths - Vysočina Gladiators
Stejně jako v zápase Mustangs - Titans, i zde půjde o zápas prvního s druhým ve skupině. Oba týmy si v úvodním kole připsali jednoznačnou výhru. Velký test je čeká proti sobě. Zápas napoví, kdo bude větším favoritem na první místo ve skupině Jih.

EFL

Thonon Black Panthers - Prague Black Panthers
Rakouskou ligu už nehrají, to ale neznamená, že by PBP hráli výhradně českou ligu. Kromě Bitters ligy se účastní prestižní European Football League. První zápas odehrají PBP v sobotu na půdě francouzského Thononu, který nese stejného maskota. Kromě Thononu mají PBP ve skupině Berlin Adler, se kterými se utkají doma 21. května. Black Panthers v EFL rozhodně nečekají jednoduché zápasy.