Home  /  Zprávy  /  Bez quarterbacka, bez šance. Bobcats na Black Panthers nestačili

Bez quarterbacka, bez šance. Bobcats na Black Panthers nestačili

(út) 2. květen 2017, Radim Kroulík

První květnový den odehráli Bobcats svůj třetí domácí zápas netradičně na hřišti Spartaku Příbram. Soupeřem jím nebyl nikdo jiný než loňský mistr – Prague Black Panthers. Bobcats se tento zápas museli obejít bez svého quarterbacka Craiga Maynarda, který z rodinných důvodu odcestoval na krátkou dobu zpět do USA. 

Úvodní útočný drive rozehráli pražští černí panteři, kdy prvních pár akcí obrana Bobcats vzdorovala a zahnala quarterbacka Jana Dundáčka až na 3&20, ale quarterback hostí dokázal najít svého wide receivera hluboko v poli a zkompletovat tak pro první down. Hned vzápětí si pro svůj první touchdown doběhl 17yardovým během Štěpán Myslík. Útok Bobcats po absenci Craiga Maynarda vedl quarterback Ondřej Růžička, ale útok Bobcats se na hřišti dlouho neohřál a po nepopulárním 3 a ven odevzdali míč zpět útoku PBP. Panteři pokračovali ve hře vzduchem a po několika povedených akcích našel Jan Dundáček v endzóně naprosto nebráněného Daniela Kršáka. Marek Hruboň se ani podruhé nemýlil a na scoreboardu byl stav 0:14. 

Druhá čtvrtina se nesla v duchu mnoha nepřesností příbramského útoku, kdy na pozici quarterbacka vystřídal Ondřeje Růžičku Ashley Bailey. Tato změna ovšem kýžené ovoce nepřinesla a příbramský útok se nadále trápil a připravoval své obraně a punt teamu velice nepříjemné pozice. Z jedné z těchto pozic, kdy příbramští chtěli puntovat z vlastní endzóny, zaznamenal touchdown Ladislav Pulec, který zalehl nezpracovaný snap. Pulec navýšil skóre už na 0:35. 

V druhém poločase se Bobcats podařilo zkompletovat několik passů a nechat obranu oddychnout. I díky tomu a mercy rule se ve třetí čtvrtině skóre nenavyšovalo. Do čtvrté čtvrtiny nasadili trenéři PBP náhradního quarterbacka Pavla Mráze. Nejvíce yardů získali Bobcats z krásného úprku Duarte Cruze, který uběhl 80 yardů, ale na poslední chvíli byl zastaven Michaelem Vondráčkem, který v redzoně zatáhl za záchrannou brzdu. Když už to vypadalo, že se na závěr zápasu Příbram dočká prvního touchdownu, tak Ashley Bailey ztratil míč a byl z toho 78yardový fumble return Jana Roje. Ten si doběhl až pro touchdown. 

Tato akce pouze korunovala zmar příbramského útoku aneb jak moc je důležité míti starting quarterbacka. Black Panthers jsou po výhře 42:0 stále bez prohry. Další pondělí čeká na pražský tým cesta do Pardubic. Příbram odcestuje na nedělní zápas v Ostravě.

Autorka článku: Michaela Rom

Detail zápasu

Příbram Bobcats
0 : 42
Prague Black Panthers Prague Black Panthers
Q1 Q2 Q3 Q4
BOB 0 0 0 0
PBP 14 21 0 7
Statistiky

Datum: 1.5.2017 v 14:00
Počasí: Polojasno, 14°C
Počet diváků: 140
Rozhodčí: Jaroslav Rybář (R), Václav Kriesman (U), Radim Kroulík (HL), Jan Hubálek (LJ), Pavel Šimon (BJ), Filip Malý (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 0:7 - Štěpán Myslík, 17y run (Marek Hruboň kick); 7:42
Prague Black Panthers TD - 0:14 - Daniel Kršák, 20y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 5:24
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 0:21 - Jan Dundáček, 1y run (Marek Hruboň kick); 10:30
Prague Black Panthers TD - 0:28 - Jan Tesař, 65y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 3:49
Prague Black Panthers TD - 0:35 - Ladislav Pulec, 0y fumble return (Marek Hruboň kick); 2:13
4.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 0:42 - Jan Roj, 78y fumble return (Marek Hruboň kick); 1:35