Home  /  Zprávy  /  Sígrs doma zdolali Patriots

Sígrs doma zdolali Patriots

(po) 15. květen 2017, Radim Kroulík

Pro Patrioty začal zápas slibně – první body na svůj účet si připsali právě hosté. Hned v začátku zápasu poslal plzeňský quarterback Van Parker Jr., nová posila z USA, 55 yardový pass na Davida Hlaváčka, který s míčem doběhl až pro touchdown. Bodový zisk svým kopem za jeden bod potvrdil Martin Vojtěchovský. Brněnští Sígři ale brzo ukázali, kdo je na hřišti doma. První úspěšná akce plzeňských byla zároveň i poslední a po zbytek zápasu se prosazovali už jen borci ze štatlu.

Skóre otevřel reprezentant národního týmu Filip Ondrášek, který si míč ponechal a dlouhým 33 yardovým během míč donesl až do endzóny. V první čtvrtině bodoval ještě jeden Sígr, a to veterán Daniel Schmied, který si prorazil cestu skrz obranu tak, jak to umí jenom on. Oba touchdowny potvrdil kicker Martin Herman.

 Ve druhé čtvrtině brněnští stihli skóre navýšit ještě jednou a byl to opět Daniel Schmied. Při potvrzení Patrioti očekávali další Hermanův kop, ten ale míč poslal passem prorážeči Schmiedovi, který si svůj bodový zisk ještě navýšil o dva body.

Po přestávce Sígři pokračovali ve své spanilé jízdě. Díky nastoleném tempu se dostali velmi blízko k endzóně soupeře. Jeden z hlavních mužů dnešního zápasu, Filip Ondrášek, si opět míč ponechal, oběhl bránící plzeňské hráče a zajistil tak další bodový zisk domácích. Jako v předešlých případech Martin Herman vykopnul ještě jeden bod navíc.

Ani s blížícím se koncem zápasu Sígři nepovolili a jejich náskok oproti soupeři se zvyšoval. Zásluhu na tom si může připsat i tight end Michal Rosa, který úspěšně zachytil Ondráškův pass. 

Jako třešničku na dortu přidal ještě jeden touchdown již zmiňovaný quarterback Ondrášek, který bravurně kličkoval obranou plzeňských dlouhých 67 yardů. Tento bodový zisk svým kopem za jeden bod potvrdil netradičně receiver Ivan Baykalov. Konečné skóre, které svítilo na tabuli se tak vyšplhalo až na poměr 42:7. 

Autorka článku: Radka Balajková

Detail zápasu

Brno Sígrs
42 : 7
Pilsen Patriots Pilsen Patriots
Q1 Q2 Q3 Q4
SGR 14 8 7 13
PTR 7 0 0 0

Datum: 14.5.2017 v 14:00
Počasí: Zataženo, 19°C
Počet diváků: 213
Rozhodčí: Radim Kroulík (R), Stanley Hameder (U), Pavel Moravec (HL), Monika Nguyen Hofrichtrová (LJ), Jiří Hatlapatka (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 0:7 - David Hlaváček, 55y pass od Van Parker (Martin Vojtěchovský kick); 10:56
Brno Sígrs TD - 7:7 - Filip Ondrášek, 31y run (Martin Herman kick); 6:33
Brno Sígrs TD - 14:7 - Daniel Schmied, 3y run (Martin Herman kick); 1:35
2.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 22:7 - Daniel Schmied, 13y run (Daniel Schmied 2pt pass od Martin Herman); 1:45
3.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 29:7 - Filip Ondrášek, 2y run (Martin Herman kick); 9:37
4.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 35:7 - Michal Rosa, 3y pass od Filip Ondrášek (kick neúspěšný); 11:01
Brno Sígrs TD - 42:7 - Filip Ondrášek, 67y run (Ivan Baykalov kick); 7:02