Home  /  Zprávy  /  Black Panthers stále neporaženi, Hruboň zaznamenal rekord

Black Panthers stále neporaženi, Hruboň zaznamenal rekord

(po) 15. květen 2017, Radim Kroulík

Nedělní odpoledne patřilo v Ostravě fotbalu. Na domácí hřiště Steelers přijeli neporažení Black Panthers. I počasí se umoudřilo a tak se oba týmy mohly soustředit na předvedený výkon před skoro 500 diváky, které neodradil od návštěvy porubského stadionu ani hokejový zápas české reprezentace. A věříme, že nelitovali.

Los vyhráli Black Panthers a šli jako první na míč. S respektem k runnové obraně Steelers vložili své naděje prvního drivu do rukou Jana Dundáčka, a když na třetí down proletěl ofenzivní lajnou Josef Bogocz a připsal si úvodní sack zápasu, bylo jasné, že dnes to žádná bodová přestřelka nebude.

Trochu lépe si v úvodním drivu vedl útok Steelers, který se posunul až na půlku Black Panthers, ale i on byl zastaven výbornou pražskou obranou. První čtvrtina tak přinesla očekávanou defensivní bitvu bez bodů.

Ve druhé čtvrtině se příliš nezměnilo, pouze Black Panthers ukázali svou sílu a zkušenost. Nejprve se podařilo nalézt Dundáčkovi Nicolase Kárníka v endzóně Steelers. A následně obrana Black Panthers zastavila útok Steelers ve své redzóně a zablokovala field goal Jiřího Šimečky, aby Marek Hruboň předvedl proč je považován za nejlepšího kickera u nás a s vypršením prvního poločasu proměnil 57y field goal. O jeden yard tak vylepšil svůj rekord.

Ve druhém poločase sice držela obrana Steelers šance na obrat - rozdíl byl pouze 10 bodů, ale útok se opět trápil. A když k tomu přičtete skvělé special týmy Black Panthers, které přišpendlily ostravský útok k jejich endzóně, nikoho asi nepřekvapily dvě safety, které posunuly skóre na začátku čtvrté čtvrtiny na 0:14.

Lehká frustrace na straně Steelers zapřičinila, že na chvíli povolila i ocelová obrana a Jan Dundáček zakončil povedený drive 1yardovým skokem do endzóny. 

Pak se již probudil i útok Steelers. Prolomil své prokletí "redzón" a Drockila našel Wildunga. Následný úspěšný onside kick a další touchdown z ruky finského quarterbacka vrátil Steelers do hry. Rozdíl už byl pouze 6 bodů.

Druhý onside si již Black Panthers pohlídali a začala se hrát bitva s časem. Black Panthers se tři minuty před koncem zápasu podařilo získat jeden první down a tím ukrojit ze zbývajícího času velký díl. Pokus o field goal Hruboně, který však nebyl úspěšný, nechal útoku Steelers pouze 16 sekund.

Dva pokusy o "hail mary" passy, byly neúspěšné a Black Panthers tak zůstávají neporaženi. Hráči Steelers doplatili na své chyby, které zkušený pražský tým dokázal využít a z Ostravy si odvezl zaslouženou, i když trochu vydřenou výhru.

Oba týmy mají příští týden volno. Za čtrnáct dní Steelers přivítají doma trnavské Bulldogs a Black Panthers v Bitters Doubleheaderu pražské Lions.

Autor článku: Jan Klimeš

Detail zápasu

Ostrava Steelers
14 : 20
Prague Black Panthers Prague Black Panthers
Q1 Q2 Q3 Q4
STE 0 0 0 14
PBP 0 10 2 8
Statistiky

Datum: 14.5.2017 v 15:00
Počasí: Polojasno, 20°C
Počet diváků: 436
Rozhodčí: Radek Janhuba (R), Adam Dvořáček (U), Tomáš Frehar (HL), Tomáš Benedikt (LJ), Pavel Šimon (BJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 0:7 - Nicolas Kárník, 10y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 6:06
Prague Black Panthers FG - 0:10 - Marek Hruboň, 57y; 0:00
3.čtvrtina
Prague Black Panthers SAF - 0:12; 4:36
4.čtvrtina
Prague Black Panthers SAF - 0:14; 9:58
Prague Black Panthers TD - 0:20 - Jan Dundáček, 1y run (kick neúspěšný); 7:41
Ostrava Steelers TD - 7:20 - Luke Wildung, 5y pass od Oskar Drockila (Jiří Šimečka kick); 5:30
Ostrava Steelers TD - 14:20 - Jiří Šimečka, 9y pass od Oskar Drockila (Jiří Šimečka kick); 3:31