Home  /  Zprávy  /  Pražské derby Bitters Doubleheaderu ovládli Black Panthers

Pražské derby Bitters Doubleheaderu ovládli Black Panthers

(po) 29. květen 2017, Radim Kroulík

Jeden ze zápasů dlouho očekávaného Bitters Doubleheaderu nabídlo reprízu loňského finále. Prague Lions a Prague Black Panthers se připravovali k zápasu se dvěma různými cíli. Black Panthers chtěli ukázat na žižkovském stadionu, že pokud jsou v plné síle, tak jsou ztělesněním dominance, Prague Lions šli do zápasu s tím, že každá prohra je vzdaluje více a více od vyřazovacích bojů.

Los přisoudil míč Black Panthers a dalo se očekávat, že doposud skvělá běhová hra vedená Janem Dundáčkem bude zraněními prošpikované obraně Lions dělat problém. Opak byl pravdou. Lions dokázali udržet produktivitu Black Panthers na uzdě a po neúspěšném drivu musela bíločerná smečka odkopávat.

Lions v útoku postrádají reprezentačního running backa Lukáše Růžka, kterého v backfieldu nahradil letos dobře hrající „nováček“ Viktor Senčák. Ten hned první akcí dokázal, že jeho hbité nohy budou obraně Black Panthers dělat problémy. Po zahrané screen play posunul Lions o značný kus dopředu a ti pak po několika povedených přihrávkách už byli na dostřel endzóny. Zkompletovaná přihrávka po ose Kurtis Walls – Kamil Roba skončila touchdownem a po úspěšném potvrzení Ondřeje Šisla se mohli Lions radovat z vedení 7:0. To byl bohužel pro lionský útok jediný zápis na výsledkovou tabuli. Z několika dobře se vyvíjejících drivů, které však postrádaly kýženou koncovku, nedokázali Lions získat jediný bod.

Black Panthers vsadili ve svém druhém útočném drivu i přes nepovedený začátek na jejich v letošní sezóně skvěle fungující recept, dobrá běhová hra a dobře mířené přihrávky do otevřené obrany soupeře. Útok dokázal s míčem úspěšně hýbat a po povedeném běhu Petra Plačka připsali Black Panthers na scoreboard své první body v zápase. I přes posunutý field goal kvůli penaltě za dvanáct hráčů na hřišti se Marek Hruboň nemýlil a kopem za jeden bod vyrovnal na 7:7.

V dalším útočném drivu Black Panthers, který se vyvíjel stejně jako předchozí, si pro svůj první touchdown v zápase došel Jakub Woleský, kdy po přihrávce od Jana Dundáčka zkrotil míč ve svých rukách. Hruboň se opět nemýlil. 7:14 pro Black Panthers.

Obrana nedovolila Lions nic víc než punt. Z následného drivu, který ozdobila povedená akce Pavla Klemše, kdy si z puntové formace doběhl pro 15yardový první down, dokázal útok přidat další body. Marek Hruboň se většinou ze vzdálenosti kratší jak 40 yardů od branky nemýlí a dokázal tentokrát ze vzdálenosti 38 yardů vtěsnat míč mezi tyče. Náskok se tak zvýšil na 10 bodů.

V prvním poločase se kromě neproměněného field goalu Marka Hruboně v závěrečných sekundách už nic významného nestalo, a tak šly oba celky do šaten za stavu 7:17.

Do druhého poločasu vlétli Black Panthers povedeným returnem, kdy Ladislav Jenšík donesl míč až na hranici 20 yardů. Z této vzdálenosti už neměl útok sebemenší problém skórovat a po úspěšné přihrávce Jana Dundáčka opět do rukou Jakuba Woleského, který si připsal svůj druhý touchdown v zápase, navýšili Black Panthers své vedení na poklidný náskok 17 bodů.

Lions se nadále trápili a obrana Black Panthers je opět zastavila. Z následného drivu si připsal Marek Hruboň svůj druhý úspěšný field goal ze vzdálenosti 36 yardů. Po jeho pokusu svítil na tabuli výsledek 7:27, což přimělo trenéra Black Panthers k vystřídání celý zápas skvěle hrajícího Jana Dundáčka. Za centra se v útoku postavil Pavel Mráz a za pomoci running backa Petra Nováka si připisovali plusové yardy. Na body to však nestačilo, a tak se oba týmy rozešly s výsledkem 7:27 pro Black Panthers.

Black Panthers si upevnili vedoucí pozici v tabulce a se sedmi výhrami si zajistili postup do playoff, pro Lions tato porážka znamená, že je každé klopýtnutí v dalších čtyřech utkáních vzdálí od vytoužených vyřazovacích bojů.

Zápas doprovázelo krásné slunečné počasí a každý z tisícovky fanoušků, kteří na stadion dorazili, si jistě přišel na své. Povedené akce, tvrdé střety, emoce, to vše zápas nabídl a byl skvělou reklamou pro americký fotbal v České republice.

Autor: Lukáš Tančinec

Detail zápasu

Prague Lions
7 : 27
Prague Black Panthers Prague Black Panthers
Q1 Q2 Q3 Q4
LIO 7 0 0 0
PBP 7 10 10 0
Statistiky

Datum: 28.5.2017 v 13:00
Počasí: Jasno, 27°C
Počet diváků: 1060
Rozhodčí: Radek Janhuba (R), Stanley Hameder (U), Václav Kriesman (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Pavel Šimon (BJ), Filip Haza (SJ), Vladimír Ludvík (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Lions TD - 7:0 - Kamil Roba, 13y pass od Kurtis Walls (Ondřej Šisl kick); 6:50
Prague Black Panthers TD - 7:7 - Petr Plaček, 6y run (Marek Hruboň kick); 4:10
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 7:14 - Jakub Woleský, 5y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 10:53
Prague Black Panthers FG - 7:17 - Marek Hruboň, 38y; 4:45
3.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 7:24 - Jakub Woleský, 13y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 11:44
Prague Black Panthers FG - 7:27 - Marek Hruboň, 36y; 4:07