Home  /  Zprávy  /  Preview #17.13: Poslední kolo

Preview #17.13: Poslední kolo

(pá) 23. červen 2017, Radim Kroulík

Poslední kolo základní části je tady! V Bitters lize se dozvíme složení semifinálových dvojic, 3.Liga nabídne přímý souboj o třetí místo a ve 4.Lize se bude bojovat o účast v Iron Bowlu.

Prague Lions - Pardubice Stallions

Zápas o třetí místo. Nikdo se nechce v semifinále utkat s PBP, proto je pro oba týmy tento duel klíčový. Navíc pokud si Lions chtějí udržet semifinálový osud ve svých rukou, musí zvítězit. Prohra by totiž ještě mohla vést i k pátému místu.

První vzájemný duel z 2.kola ovládli Stallions 33:29. Zápas nabídl dramatickou koncovku. Nejprve Martin Hamza otočil 2:45 před koncem skóre ve prospěch Lions, ale dvojice Langford-Lindsey zosnovala obrat a vítězný touchdown padl minutu před koncem.

Lions od druhého kola ukázali zlepšení především v obraně. Ve dvou zápasech se Steelers pustili dohromady pouze sedm bodů. V útoku to zatím stále skřípe, ale alespoň Marek Suchý se po zranění vrací do formy. Nejlepší výkon předvedl quarterback Walls právě proti Stallions, kdy si připsal 379 yardů a 4 touchdowny. Lions se stále budou muset obejít bez Hamzy, Růžka nebo vyloučeného Libora Bouckého.

Stallions jsou na tom naopak oproti Lions. Mají produktivní útok, ale obrana je poslední téměř v každé statistice. Stallions pouští soupeřícím útokům témeř o 40 yardů na zápas víc než předposlední Bulldogs.

Zápas o třetí místo začíná v sobotu od 14:00 v Hostivaři.

Prague Black Panthers - Příbram Bobcats

Black Panthers se mohou z první pozice v klidu připravovat na semifinále, kde vyzvou čtvrtý tým tabulky. Přestože v Příbrami již sezónu odpískali, tak stále mají možnost být tím čtvrtým týmem. Pokud Stallions zvítězí, „stačí“ aby Bobcats zápas s PBP vyhráli. Pro někoho možná spíše scifi, ale uvidíme, jak PBP pojmou zápas, ve kterém jim o nic nejde. Minulý týden se Ostravě v zápase, ve kterém o nic nešlo, zranil Dominik Dvorský (na semifinále by měl být připraven) a vyloučil Petr Foldyna. Pokud PBP nasadí backupy, může jít minimálně o zajímavý zápas.

Zápas PBP-Bobcats začíná v neděli od 16:00 v Uhelných skladech.

2.Liga

Ústí nad Labem Blades - Pilsen Patriots
I ve 2.Lize se bude hrát zápas o třetí místo. Narozdíl od Bitters ligy ale nejde o lepší pozici v semifinále. Oba týmy odmítly možnost o baráž v případě třetího místa s Trnavou, takže v tomto zápase půjde „pouze“ o prestiž z třetího místa. V prvním vzájemným zápase z 1.kola zvítězili Blades 22:10. Ústí tak má na třetí místo náskok 12 bodů. V případě výhry Patriots budou mít oba týmy, shodnou bilanci a stejnou sílu soupeřů, které porazili. Na řadu tak přijde skóre ze vzájemných zápasů. Tentokrát budou mít Patriots ve svých řadách quarterbacka Van Parkera. S ním se útok zvedl a určitě půjde o naprosto odlišný útok, než který zastavovala ústecká obrana v prvním kole. Zápas Blades - Patriots začíná v neděli od 14:00.

Brno Sígrs - Prague Hippos
Sígrs se připravují na Bitters Silver Bowl, ve kterém vyzvou brněnské rivaly. Zápas s posledním týmem se tak zdá jako ideální příprava pro finálový zápas. Hippos mají poslední šanci na první vítězství v sezóně. Průběh zápasu a výsledek bude záviset především na tom, jak zápas pojmou Sígrs. Zápas Sígrs - Hippos začíná v sobotu od 16:00 v areálu Ragby Bystrc.

4.Liga

Šumperk Dietos - Třinec Sharks
Dietos mají stále papírovou šanci přeskočit Sharks a dostat se do Iron Bowlu. Museli by ale zvítězit velkým rozdílem a vzhledem k tomu, že první vzájemný duel zvítězili Sharks 32:3, nelze očekávat, že by Dietos měli sílu vyhrát o 30 bodů. Ať již postoupí kdokoliv, bude velkým favoritem Iron Bowlu, protože narazí na Nordians nebo Foxes. Zápas o první místo ve skupině Východ začíná v neděli od 15:00.

Tábor Foxes - Teplice Nordians
I Foxes mají stále šanci na postup do Iron Bowlu. Jejich šance jsou ale podobné jako v případě Šumperku. Foxes by totiž museli zvítězit s 33 bodovým náskokem. První vzájemný duel totiž vyhráli Nordians 32:0. Pro Foxes to byl úplně první zápas v historii, proto lze očekávat jisté zlepšení s nabranými zkušenostmi. Na drtivé vítězství to stačit nejspíše nebude. Zápas o první místo ve skupině Západ začíná v sobotu od 14:00.

Brno Sígrs 2 - Zlín Golems
Golems čekají na první vítězství v sezóně. S výjimkou zápasů s Sharks neprohráli o více než jeden touchdown. Se Sígrs 2 podlehli Golems 11:18, odveta by tak měla přinést vyrovnaný zápas. Na Sígrs čeká další dvoják, kdy po tomto zápase s Golems hraje tým z 2.Ligy zápas s Hippos. Zápas Sígrs 2 - Golems začíná v sobotu od 12:00 v areálu Ragby Bystrc.