Home  /  Zprávy  /  PBP zakončili základní část bez prohry

PBP zakončili základní část bez prohry

(po) 26. červen 2017, Radim Kroulík

Ani v posledním kole základní částí letošního ročníku Bitters ligy nedovolili PBP žádné překvapení. Příbramské Bobcats, kteří přijeli do Prahy opravdu ve skromném počtu, bez sebemenšího zaváhání porazili 44:0. Před semifinále s pardubickými Stallions si tak zvedli sebevědomí a zakončili základní část bez jediné porážky. 

Jako první šli na míč Black Panthers a zhruba po dvou a půl minutách hrací doby našel quarterback Jan Dundáček v endzóně krásným passem Nicolase Kárníka. Hruboň se již tradičně nemýlil - 7:0. Na míč se dostal útok Bobcats. Netrvalo však dlouho a na čtvrtý neúspěšný pokus opět předali míč pražskému útoku. V podobném duchu se na straně útoku Bobcats, až na výjimky, nesl v podstatě celý zápas. Do konce čtrvrtiny ještě navýšil skóre nejoblíbenější terč Dundáčka Jakub Woleský, úspěšný kick a 14:0.

V druhé čtvrtině jsme byli svědky nejvíce bodů za celý zápas. Nejprve se svým klasickým během prosadil Dundáček, 21:0. Toho se snažil napodobit defenzivní lineman PBP Ladislav Pulec, který byl již podruhé v této sezoně nejpohotovějším hráčem na hřišti, a zalehl fumble Bobcats v jejich ednzóně při nevydařeném snapu u puntu. První polovinu zápasu ještě završil Hruboň 35 yardovým field golem na 31:0.

Stejně jako v první čtvrtině i v té třetí se PBP zapsali dvakrát na scoreboard. V polovině třetí čtvrtiny našel náhradní quarterback PBP Pavel Mráz v endzóně bývalého linebackera Stanislava Kolaříka, který tuto sezonu nahání hrůzu soupeřovým obranám na pozici tight enda. Pokus Marka Hruboně o extra point se však povedlo obraně Bobcats zblokovat. A to se moc často nestává. Poslední body zápasu přidal po dalším vráceném fumblu veterán v řadách PBP safety Michael Vondráček. 

Tím asi největším problémem Bobcats v tomto zápase byla neschopnost útoku posouvat míč. Nejlepší akcí zápasu Bobcats byl dlouhý pass Craiga Maynarda na Ashley Bailyeho. To byla ale v podstatě jediná světlá chvilka quarterbacka Bobcats v zápase, protože jeho další 3 pokusy o dlouhý pass skončili v rukou obrany PBP. 

Pro Bobcats tak již sezóna skončila a mohou se začít pomalu připravovat na další ročník. S touto sezónou určitě v Příbrami spokojení nebudou. Na druhé straně PBP čeká za 14 dní semifinálová bitva proti Pardubicím Stallions a tam se žádné výhry ze základní části nepočítají. Tým, který chce zvednout nad hlavu trofej pro vítěze Czech Bowlu, už nesmí zaváhat ani jednou.

Autor článku: Jakub Folauf

Detail zápasu

Prague Black Panthers
44 : 0
Příbram Bobcats Příbram Bobcats
Q1 Q2 Q3 Q4
PBP 14 17 13 0
BOB 0 0 0 0
Statistiky

Datum: 25.6.2017 v 16:00
Počasí: Polojasno, 26°C
Počet diváků: 150
Rozhodčí: Radim Kroulík (R), Vladimír Ludvík (U), Jan Pěnička (HL), Tomáš Benedikt (LJ), Petr Márai (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 7:0 - Nicolas Kárník, 13y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 9:23
Prague Black Panthers TD - 14:0 - Jakub Woleský, 56y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 1:23
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 21:0 - Jan Dundáček, 17y run (Marek Hruboň kick); 9:47
Prague Black Panthers TD - 28:0 - Ladislav Pulec, 0y fumble return (Marek Hruboň kick); 7:01
Prague Black Panthers FG - 31:0 - Marek Hruboň, 35y; 1:39
3.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 37:0 - Stanislav Kolařík, 20y pass od Pavel Mráz (kick neúspěšný); 6:18
Prague Black Panthers TD - 44:0 - Michael Vondráček, 25y fumble return (Marek Hruboň kick); 3:30