Home  /  Zprávy  /  Postview #17.13

Postview #17.13

(út) 27. červen 2017, Michal Rosíval

Bitters liga

Kromě prvního zápasu hodil QB Lions Curtis Walls minimálně jeden interception v každém zápase, dokonce i proti Trnavě a jeho sezónní poměr touchdownů a interceptionů 15-14 je skoro jistě nejhorší bilance importa v dresu Lions v historii. Ovšem pak přišel první opravdu důležitý zápas a proti Stallions zapsal dva dny před svými 23. narozeninami poměr 3-0. Takže pokud celý rok mátl soupeře, aby to co umí vybalil v červnu a červenci, tak zatím dobrý. S ohledem na fakt, že Stallions při prohře 44:35 ani jednou nepuntovali (naproti tomu Lions dvakrát), tak lze bez větší nadsázky říct, že zápas rozhodl úspěšný onside kick Lions po prvním touchdownu, při kterém se special team Pardubic ani nezúčastnil. Pro Stallions tedy prohra znamená, že si tak trochu zopakují ročník 2016 - i vloni platilo, že pro postup do Czech Bowlu potřebovali v Praze porazit Black Panthers. A přesně totéž potřebují i letos - pouze se zápasu i oficiálně říká semifinále a bude se hrát na druhém břehu Vltavy.

Výhra Lions ze hry definitivně vyřadila Bobcats a nemuseli se spoléhat na "přízeň" Black Panthers, kteří by si svého soupeře pro semifinále mohli vybrat. Jaký měli PBP plán na neděli se už ale nedozvíme, sobotní zápas spekulacím  nedal prostor. Black Panthers tak do semifinále jsou po výhře 44:0 nad Bobcats s bilancí 9-1-0.

2.Liga

Přestat možná ne na vrcholu, ale asi v nejlepším - tak jde shrnout sezóna Patriots. Po těsných prohrách s oběma brněnskými týmy sfoukli Blades a díky výhře 6:41 smazali manko ve skóre z prvního zápasu a tím obsadili konečné třetí místo ve 2.Lize a tedy deváté celkově v soutěži. Van Parker se rozloučil pěti hozenými a jedním zaběhnutým TD a v druhé polovině sezóny (tzn. zápasech 5 až 8) jich hodil 12 a zaběhl pro 8.

Ve druhém zápase dali Sígrs šanci Hippos, pro které rozlučková prohra 44:34 s vítězem základní části vypadá, alespoň na pohled, dobře. 34 naskórovaných bodů bylo letošním maximem Hippos, kteří sice nevyhráli ani jeden zápas, ale pokud se nestane nic zvláštního, tak by ve 2.Lize neměli díky navýšení počtu týmů v ČLAF chybět ani za rok. 

4.Liga

Sice těsnými, ale stále výhrami stvrdili své postupy do Iron Bowlu Nordians (výhrou 22:27 v Táboře) a Sharks (výhrou 15:18 v Šumperku). Foxes si poprvé zažili, jaké to je vést v zápase, ale na výhru si budou muset počkat minimálně do příštího ročníku. QB Dietos Jan Kolařík dvěma passovými touchdowny stále drží krok s Janem Dundáčkem a je na historickém druhém místě ze všech aktivních quarterbacků v kategorii passové touchdowny v celé soutěži (napříč ligami soutěže mužů).

Flag

Prvním letošním mistrem jsou Bobcats, kteří potvrdili své výsadní místo mezi mladými hráči flagu. V semifinále Flagové ligy U19 nejprve porazili Alligators 33:14 a poté ve finále nedali šanci (obhájcům titulu) Steelers 39:7. Bronz brali Hellboys. V semifinále i finále zaznamenal touchdownový hattrick příbramský Tomáš Bučil.

Skončila jarní část Flagové ligy U15. Pokud podzim nepřinese velký veletoč, tak jsou karty už po jaru rozdané celkem jasně a vítězové všech tří skupin se rýsují víc než jasně (Bobcats, Lions, Steelers). O zbývající semifinálové místo pak budou bojovat především Black Panthers a Patriots.