Home  /  Zprávy  /  Mammoths zadupali Mustangs a postoupili do Bronze Bowlu

Mammoths zadupali Mustangs a postoupili do Bronze Bowlu

(po) 3. červenec 2017, Radim Kroulík

První semifinálový zápas 3.Ligy se konal prvního července v Praze. Pořadatelem byl vítěz skupiny sever Prague Mustangs, kteří vyměnili tradiční místo Motorlet za stadion Uhelné Sklady. Hezčí prostředí s tribunou a lepším zázemím nakonec k zápasu nalákalo bezmála 600 diváků. Ani jeden z týmů nebyl předem pasován do role favorita a očekával se vyrovnaný zápas. Na obou stranách byli absence – Mamuti se museli obejít bez několika linemanů a linebackera Spilky. U Mustangs pak chyběl nejlepší pass rusher Kotyza a tým dva dny před zápasem přišel při bezkontaktním drillu o svého starting quarterbacka Nevyjela, což se nakonec ukázalo jako nepřekonatelná ztráta pro útok domácích.

Mustangs sice do zápasu vstoupili velice překvapivě – a to onside kickem, který se jim povedlo získat. Psychickou výhodu ale Mustangs velmi rychle promarnili, když nejdříve udělal útok dva fauly a domácí tak byli nuceni puntovat. Punt tým Mustangs navíc nastoupil pouze v deseti, čímž Mammoths nahrál na smeč. Ti toho využili a zblokovaný punt se nakonec zastavil jeden yard od endzóny domácích. Odtud již nebyl pro quarterbacka hostí Martina Štěpáníka problém najít špatně pokrytého Pavla Kleisla. Po zbytek prvního poločasu pak hrály prim hlavně obě obrany a nikomu se nepodařilo zásadně prosadit, a tak se hlavně kopalo. Mezi dva úspěšné field goaly obou soupěřů se ještě vměstnal jeden field goal Mammoths, který byl zblokován. Do šaten se šlo za ještě těsného stavu 10:3.

Po poločase se začaly dále kupit chyby domácích, když Mammoths skórovali z krátké vzdálenosti po dalším zblokovaném puntu a později v zápase Mustangs u vlastní endzóny fumblovali při punt returnu, čímž Mammoths nabídli další field goal zdarma. Výrazně se ale začal prosazovat skvělý running back hostí Michal Bock, který předvedl nejednu hezkou akci. I quarterbackovi Štěpáníkovi se povedlo několik hezkých akcí – nejdříve našel úplně volného receivera Michala Stokláska a pak předvedl ještě několik hezkých kompletních akcí. Přestože se obrana Mustangs celkem snažila a ve finále se jí jakž takž dařilo Mamuty krotit, tak útok domácích s quarterbackem Hawesem pod centrem byl velice špatný a když už se konečně něco povedlo, tak následovala katastrofa v podobě turnoveru.

Mammoths tak zaslouženě postupují do Bronze Bowlu i druhé ligy. Mustangs si vybrali svůj nejhorší zápas sezóny v ten nejhorší možný čas a o postup do vyšší ligy se budou muset pokusit opět za rok.

Autor článku: Filip Kacerovský

Detail zápasu

Prague Mustangs
3 : 27
Přerov Mammoths Přerov Mammoths
Q1 Q2 Q3 Q4
MUS 3 0 0 0
MMT 7 3 14 3

Datum: 1.7.2017 v 15:30
Počasí: Polojasno, 22°C
Počet diváků: 591
Rozhodčí: Radim Kroulík (R), Milan Remeš (U), Pavel Šimon (HL), Lukáš Přikryl (LJ), Filip Pachulski (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 0:7 - Pavel Kleisl, 1y pass od Martin Štěpáník (Miroslav Večerka kick); 9:40
Prague Mustangs FG - 3:7 - Jan Kraus, 33y; 3:35
2.čtvrtina
Přerov Mammoths FG - 3:10 - Štěpán Pokorník, 29y; 2:14
3.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 3:17 - Evan Baun, 6y pass od Martin Štěpáník (Štěpán Pokorník kick); 9:35
Přerov Mammoths TD - 3:24 - Michal Stoklásek, 41y pass od Martin Štěpáník (Štěpán Pokorník kick); 8:27
4.čtvrtina
Přerov Mammoths FG - 3:27 - Štěpán Pokorník, 31y; 11:48