Home  /  Zprávy  /  PBP s Pardubicemi nezaváhali a mají šanci na další titul

PBP s Pardubicemi nezaváhali a mají šanci na další titul

(út) 11. červenec 2017, Radim Kroulík

Ve 28 stupních se během nedělního odpoledne odehrálo v Praze na stadionu Uhelných skladů druhé semifinále Bitters ligy. O den dříve se  podařilo druhému týmu základní části Bitters ligy - Ostravě Steelers, stát prvním finalistou letošního Czech Bowlu. Všechny oči fotbalových fanoušků se tak upínaly na nedělní zápas, o čemž svědčí i 650 diváků přímo na stadionu. 

Největším šokem pro diváky musel byl začátek zápasu. Hned svůj první bezchybný drive totiž Stallions zakončili 23yardovým passem z ruky Reginalda Langforda na Michaela Lindseyho a opět se tak potvrdilo, že letošní ofenzivní hra Pardubic stojí především na obou importech. Pražská obrana se na začátku zápasu spíše sehrávala. Na míč šel útok PBP. Nadějný drive domácích však skončil pár yardů před endzónou interceptionem Jana Dundáčka do rukou Lindseyho, který se během zápasu objevoval na obou stranách míče. Na míč tak šli opět hosté. Takový začátek zápasu si PBP rozhodně nepředstavovali. To už ale začala panterská obrana opět šlapat naplno a Dundáčkův interception tak zůstal nepotrestán. Quarterback Black Panthers jako by chtěl napravit své zaváhání ze začátku zápasu a do konce prvního poločasu se hned třikrát podepsal pod body svého týmu. Nejprve našel v endzóně recievera Jana Štieglera a pro další dva touchdowny sám doběhl. Do kabin se tak šlo za stavu 19:7 (Hruboň jeden extra point nepotvrdil a následný pokus za 2 body také nebyl úspěšný). 

První čtvrtina zápasu ještě naznačovala, že by mohl zápas nabídnout drama. Ta třetí ale ukázala, že PBP jdou jasně za obhajobou titulu a ani v semifinále nepřijde jejich první letošní prohra v Bitters lize. Ve třetí čtvrtině se nejdříve krásným během prosadil již uzdravený running back domácích Pavel Klemš a poté jistota passové hry pražanů Jakub Woleský. Poslední čtvrtinu začal 12yardovým zachyceným passem v endzóně Nicolas Kárník a při skóre 40:7 už na straně Panthers dostali na hřišti větší prostor náhradníci. To a ne zcela 100% soustředěnost byly nejspíš i důvodem dvou touchdownů Pardubic v druhé polovině poslední čtvrtiny. O oba touchdowny se postaral opět Langford, který svými passy našel nejdříve Kalouse a poté Horáčka. S českou ligou a svými recievery se tak rozloučil na úrovni. 

Už 24. července se tak PBP pokusí proti Ostravě Steelers obhájit v Czech bowlu XXIV titul českého mistra. V sezoně se sice podařilo Panthers Ostravu jednou porazit a jednou s nimi remizovat, to ale neznamená, že by měli mít ve finále navrch.V zápasech playoffs se může stát cokoliv. Co je ale jasné, že se můžeme těšit na opravdu tvrdou bitvu plnou toho nejlepšího českého fotbalu. Tak v pondělí na Žižkově!

Autor článku: Jakub Folauf

 

 

Detail zápasu

Prague Black Panthers
40 : 19
Pardubice Stallions Pardubice Stallions
Q1 Q2 Q3 Q4
PBP 0 19 14 7
STA 7 0 0 12
Statistiky

Datum: 9.7.2017 v 16:00
Počasí: Polojasno, 28°C
Počet diváků: 650
Rozhodčí: Radek Janhuba (R), Václav Kriesman (U), Jiří Hovorka (HL), Filip Malý (LJ), Pavel Šimon (BJ), Filip Haza (SJ), Pavel Moravec (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 0:7 - Michael Lindsey, 23y pass od Reginald Langford (Lukáš Petřík kick); 8:36
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 6:7 - Jan Štiegler, 7y pass od Jan Dundáček (kick neúspěšný); 9:38
Prague Black Panthers TD - 13:7 - Jan Dundáček, 20y run (Marek Hruboň kick); 5:51
Prague Black Panthers TD - 19:7 - Jan Dundáček, 8y run (2pt run neúspěšný); 0:28
3.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 26:7 - Pavel Klemš, 35y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 5:19
Prague Black Panthers TD - 33:7 - Jakub Woleský, 14y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 0:43
4.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 40:7 - Nicolas Kárník, 12y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 9:39
Pardubice Stallions TD - 40:13 - Radim Kalous, 8y pass od Reginald Langford (kick neúspěšný); 7:42
Pardubice Stallions TD - 40:19 - Jan Horáček, 3y pass od Reginald Langford (kick neúspěšný); 0:13