Home  /  Zprávy  /  Black Panthers drama nepřipustili a mají sedmý titul

Black Panthers drama nepřipustili a mají sedmý titul

(út) 25. červenec 2017, Radim Kroulík

V úvodním drivu se Black Panthers sice dostali na polovinu soupeře, ale i díky faulům se připravili o možnost dostat se alespoň na dostřel pro field goal. První ostravský útok začal po puntu Jakuba Woleského na vlastních 15 yardech.

Steelers začali svůj úvodní drive finále ziskem prvního downu, ale brzy se ukázal Jan Šimánek, který zaznamenal první sack zápasu. Slibný úvodní drive, ve kterém Steelers získali první downy, ale pohřbil holding, který posunul útok zpět a další zisk prvního downu již Ostrava nezaznamenala. První útočné drivy obou finalistů tak skončili po cestě k půlce hřiště puntem.

Ve druhém drivu útoku Black Panthers zaznamenal Jan Dundáček krásný pass, když z poloviny hřiště našel hvězdu finálového večera, Jana Tesaře, který zachytil pass a doběhl s ním až na jeden yard od endzóny. Pavel Klemš se z následující akce nemýlil a doběhl si pro úvodní touchdown zápasu.

Během touchdownu se Black Panthers provinili nesportovním chováním, které posunulo jejich následný kickoff o 15 yardů zpět. A jelikož Marek Hruboň dvakrát vykopl míč za sidelinu, rozehrávali Steelers další drive na 45 yardech soupeře. Steelers se snažili rozpohybovat běhovou hru v čele s Dominikem Dvorským. Ten si ale za celý zápas připsal pouze 1 yard. Black Panthers se z kraje zápasu dopouštěli řady faulů, které posouvaly ostravský útok vpřed. Tentokrát to byl holding obrany, který držel drive Ostravy při životě. Když už se Steelers dostali do redzóny, zdálo se, že míří minimálně za snížením skóre. Na 16 yardech od endzóny zkusili Steelers překvapit soupeře trikovou formací, kdy se celý útok s výjimkou centra, quarterbacka a Luka Wildunga (ten stál jako receiver na pravé straně) přesunul k levé sidelině. Běh quarterbacka Drockily ale zisk yardů nepřinesl. Běh Dvorského pro ztrátu jen potvrdil trable běhového útoku. Po konci první čtvrtiny tak Steelers měli možnost field goalu z 19 yardové vzdálenosti. Jiří Šimečka svůj pokus neproměnil.

Steelers se rychle mohli dostat na míč, ale zalehnutý fumble byl vrácen faulem defenzivního lajnmena Ostravy. A tak útok PBP trestal. Dundáček se Štieglerem posunuli míč do redzóny, aby si následně svůj první touchdown zápasu připsal Jan Tesař. PBP se tak dostali na rozdíl 14 bodů.

A pro Ostravu bylo vzápětí ještě hůř. WIldung na svých 25 yardech přišel o míč, který zalehl Matt Viñal. Hned první akcí se Dundáček rozhodl udeřit k.o. V endzóně opět našel Jana Tesaře, který tak v rozmezí téměř minuty skóroval dva touchdowny. Black Panthers se ujali vedení 21:0 a podle předváděné hry ostravského útoku začalo být zřejmé, že cesta za titulem povede přes hodně strmý kopec.

I nadále úřadovala obrana Black Panthers, kterou vedl budoucí MVP zápasu, Karel Augusta. A tak ani další útok Steelers nepřinesl jiný výsledek než punt.

Jan Tesař měl na rukou další velký zisk po přihrávce Dundáčka, ale tentokrát mu dlouhý pass propadl na zem. I přes několik faulů ostravské obrany byli Black Panthers nuceni puntovat.

Další tvrdý úder do morálky Steelers měl Tomáš Svoboda, který málem zachytil přihrávku Drockily.  I tak se ostravský útok na hřišti neohřál na více než tři akce. Po zakleknutí Dundáčka skončila první čtvrtina, kterou jasně ovládli Black Panthers a do druhého poločasu si nesli náskok 21 bodů.

Na začátku druhého čtvrtinu přišlo na řadu přezkoumání na videu. Black Panthers reklamovali neuznání fumblu Griffettha. Neúspěšně, na hřišti zůstal útok Steelers. Jenže ani ve druhém poločase se nedokázal prosadit, a proto přišel na řadu punt. Black Panthers ale také po třech akcích odevzdali míč soupeři.

V dalším drivu Steelers se o slovo opět přihlásilo video. Ostrava žádala přezkoumání fumblu Wildunga, ale i tentokrát nedalo video týmu za pravdu a na míč šli Black Panthers na polovině soupeře.

Chybu Ostravy dokázal potrestat Jan Dundáček, který si doběhl pro touchdown. Skóre se navýšilo na 28:0 a o zápase bylo prakticky rozhodnuto. Navíc deštivé počasí nehrálo do karet pro případný comeback Steelers.

Navíc před koncem třetí čtvrtiny se zranil Dominik Dvorský. Útok Ostravy se sice dostal na vzdálenost 35 yardů od endzóny, ale po neúspěšném čtvrtém downu se opět musel poroučet ze hřiště.

Ve čtvrté čtvrtině Black Panthers kontrolovali průběh zápasu a Steelers nenašli recept na proniknutí obranou soupeře. Pro Ostravu tak pohádkový příběh končí těsně pod vrcholem. I tak si zaslouží velké uznání se výkony v letošní sezóně, kterými překvapila nejednoho odborníka. Pro Black Panthers je to sedmý titul v řadě (pátý pod názvem Black Panthers) a v celé sezóně nenašli přemožitele. Tentokrát o držiteli titulu nemůže být sebemenší pochyb. 

Na záznam zápasu se můžete podívat na stránkách ČT.

Detail zápasu

Prague Black Panthers
28 : 0
Ostrava Steelers Ostrava Steelers
Q1 Q2 Q3 Q4
PBP 7 14 7 0
STE 0 0 0 0
Statistiky

Datum: 24.7.2017 v 19:00
Počasí: Trvalý déšť, 18°C
Počet diváků: 3107
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Stanley Hameder (U), Tomáš Frehar (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Radek Janhuba (BJ), Filip Haza (SJ), Pavel Šimon (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 7:0 - Pavel Klemš, 1y run (Marek Hruboň kick); 2:58
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 14:0 - Jan Tesař, 16y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 9:16
Prague Black Panthers TD - 21:0 - Jan Tesař, 31y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 8:27
3.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 28:0 - Jan Dundáček, 18y run (Marek Hruboň kick); 3:06