Home  /  Zprávy  /  Bitters juniorská liga odstartuje v Pardubicích

Bitters juniorská liga odstartuje v Pardubicích

(pá) 8. září 2017, Radim Kroulík

Ve druhém hracím víkendu podzimního programu se nám poprvé představí týmy Bitters juniorské ligy. Letošní premiéru mají před sebou také dorostenci. V plném proudu je již 2. juniorská liga a Flagová liga U15. Na zápasy žen si musíme počkat do příštího týdne, kdy jsou na programu zápasy obou ženských lig.

Bitters juniorská liga

Pardubice Stallions - Prague Lions
Bitters juniorskou ligu zahájí nedělní zápas na Letním stadionu v Pardubicích. Obhájci titulu na domácím hřišti přivítají Prague Lions. Pražský tým určitě hořce vzpomíná na loňskou sezónu, kdy jim utekla účast v Junior Bowlu. V loňské sezóně si oba týmy připsaly vítězství na hřišti soupeře.V Hostivaři řádil pozdější vítěz ankety Junior roku, Jan Dunovský, který si připsal čtyři touchdowny. Lions oplatili svému soupeři porážku v Pardubicích, kde zvítězili pohodlným rozdílem 30:6.

První zápas napoví, jak na tom oba týmy jsou. V mládežnických týmech se střídají silnější ročníky s těmi slabšími. Za Lions již nenastoupí quarterback loňského týmu Jan Jindřichovský, Pardubicím zestárly opory v obraně v čele s Adamem Salfickým a Petrem Kratochvílem.

Zápas posledních dvou mistrů začíná v neděli od 14:00 na Letním stadionu.

2. juniorská liga

Pilsen Patriots - Budweis Hellboys
Oba týmy prožily naprosto opačný vstup do sezóny. Patriots museli zkousnout prohru s Bobcats 0:60, naopak Hellboys si ve svém prvním zápase připsali vítězství nad Blades. Papírovým favoritem tak jsou Hellboys, kteří si ve své premiérové sezóně v juniorské lize v historii klubu budou chtít poskočit na bilanci 2-0. Patriots musí hodit debakl z minulého týdne za hlavu. 

Ostrava Steelers - Brno Sígrs
Steelers si přechod z nejvyšší ligy o stupeň níž představovali určitě jinak. V prvním zápase podlehli dalšímu nováčkovi soutěže, Vysočině Gladiators. I tentokrát čeká na tým s bohatou juniorskou historii nováček. Sígrs si vydařený vstup do sezóny zajistili výhrou 33:0 nad Mustangs. Čtyři z pěti touchdownů si připsal brněnský Adam Vorel. Steelers budou odrážet brzkou ztrátu v tabulce. V případě prohry by totiž měli bilanci 0-2 a Sígrs 2-0. 

Prague Mustangs - Vysočina Gladiators
Mustangs si v prvním zápase nepřipsali ani bod a ve druhém klání se představí doma proti Gladiators. Tým z Vysočiny bude jistě povzbuzen vítězstvím nad Steelers. Na rozdíl od Sígrs, o čtyři touchdowny se v úvodním zápase postarali čtyři hráči Gladiators. 

Ústí nad Labem Blades - Příbram Bobcats
Blades loni skončili těsně před branami finále, proto se dalo očekávat, že proti Hellboys budou v úvodním kole favority. Prohra 13:55 ale rychle ukázala, že každý rok může být vše jinak. Teď navíc nastoupí proti Bobcats, kteří si připsali nejdrtivější vítězství 1.kola. Quarterback Bobcats, Tomáš Vokurka, si připsal 4 passové touchdowny.

Dorostenecká liga

V sobotu startuje Dorostenecká liga turnajem v Hostivaři. Prague Lions budou obhajovat loňský titul. V sobotním turnaji se představí s Lions ještě Příbram Bobcats a Trutnov Rangers.

Flagová liga U15

Den po dorostencích bude Hostivař hostit turnaj Flagové ligy U15. I zde patří Lions mezi favority, což dokazuje i jejich bilance 11-2 v letošní sezóně. S Lions si na turnaji zahrají Patriots, Blades a Rangers.