Home  /  Zprávy  /  Ženy sahaly na flagovém ME po bronzu, nakonec Španělkám podlehly

Ženy sahaly na flagovém ME po bronzu, nakonec Španělkám podlehly

(ne) 10. září 2017, Radim Kroulík

Do závěrečného dne flagového ME vstupoval ženský tým s vidinou bronzových medailí. V boji o medaili jim stály Italky. Ve vyrovnaném zápase dokázal náš výběr soupeřky porazit 28:26, čímž si zajistil postup do zápasu o třetí příčku. V rozhodujícím zápase vyzval český tým Španělky. V základní části prohrál náš tým oba zápasy proti nadcházejícímu soupeři (21:28 a 6:45). I do třetice se podařilo domácímu týmu vyhrát (29:25) a na český tým zbylo čtvrté místo a doslova oči pro pláč. Na rozhodující zápas o medaile se můžete podívat v záznamu na Youtube. Svůj historicky první reprezentační turnaj ale ženský tým odehrál více než důstojně a poděkování za příkladnou reprezentaci je rozhodně na místě. Doufejme, že kvalitní výsledek bude motivací do další práce, která povede k ještě lepším výsledkům.

Mužský tým měl na programu Švýcarsko. Naši sice dokázali udržet soupeře na 20 bodech (nejméně ze všech zápasů na turnaji), bohužel útok nedokázal navázat na solidní výkon obrany a vyšel bodově naprázdno. Češi tak měli poslední šanci na vítězství v turnaji se Slovinskem. Ve vyrovnaném zápase se podařilo našemu týmu urvat vítězství (21:19) a zakončit turnaj pozitivně.

Kompletní výsledky a tabulky naleznete v našem souhrnném přehledu. Vyjádření trenérů obou českých týmů za celým turnajem přineseme brzy. Fanoušci ČAAF.TV se mohou těšit na speciální díl s reportáží z turnaje.