Home  /  Zprávy  /  O víkendu nás čekají reprízy finále žen i juniorů

O víkendu nás čekají reprízy finále žen i juniorů

(pá) 22. září 2017, Radim Kroulík

Kvalita nad kvantitou. Tak by se dalo popsat nadcházející dění na českých trávnících. Mekkou českého fotbalu se o víkendu stanou Čelákovice, které nabídnou reprízu loňského Rose Bowlu i Junior Bowlu. Ve 2. juniorské lize budou hrát Blades prakticky o přežití finálových nadějí.

Bitters ženská liga

Prague Black Cats - Brno Amazons
Black Cats vstoupily do sezóny minulý týden vítězstvím nad městskými rivalkami, Prague Harpies. Black Cats si vytvořily náskok ve druhé čtvrtině a druhou půlku naprosto ovládly. Vítězství jednoznačným výsledkem 56:26 určitě dodalo Black Cats sebevědomí do reprízy loňského Rose Bowlu. V něm Brno Amazons urvalo poměrně překvapivé vítězství, proto mají Black Cats co vracet. Amazons mají výhodu, že své karty ještě neodkryly a pražský tým se na ně může jen těžko speciálně připravit. Na druhou stranu Black Cats již mají v nohách zápasové tempo a první zářez na pažbě.

I letos budou tyto dva týmy favority pro postup do Rose Bowlu. První vzájemný zápas naznačí, jaké jsou poměry sil v nové sezóně. Repríza Rose Bowlu začíná v 15:00 v Čelákovicích. Harpies mají tento víkend volno a mohou se tak připravovat na další zápasy, kde mohou ukázat, že i ony budou chtít proniknout do finále.

Bitters juniorská liga

Prague Black Panthers - Pardubice Stallions
Junioři se stejně jako ženy představí v repríze loňského finále. A stejně jako u žen, i junioři Black Panthers museli snést finálovou porážku. Další podobností je i vstup do sezóny, kdy Black Panthers i Stallions podlehli Prague Lions. O něco lépe si s Lions vedli Black Panthers. Těm utekl začátek, kdy se ve druhé čtvrtině dostali do ztráty 2:20. Field goal ze závěru prvního poločasu nastartoval honbu za comebackem. Lions ale dokázali udržet vedení a po výhře 20:18 si připsali vítězství i nad druhým loňským finalistou. Stallions se v prvním zápase trápili prakticky ve všech fázích hry. Pokud se pardubický tým nedostane rychle na nohy, může být o účastnicích Bitters Junior Bowlu velmi rychle rozhodnuto. Junior Bowl v podání obou pražských týmů se naposledy odehrálo v roce 2011. Pardubice budou chtít čekání na další pražské derby ve finále posunout. Dobrý výkon a vítězství na půdě Black Panthers by byl dobrým prvním krokem. Do týmu Pardubic se vrací Radim Kalous, který reprezentoval ve flagu na ME. Právě Kalous byl jediným hráčem, který si v loňském Junior Bowlu (Stallions zvítězili 10:0) připsal touchdown. Repríza Junior Bowlu začíná v sobotu od 15:00 v Čelákovicích.

2. juniorská liga

Příbram Bobcats - Ústí nad Labem Blades
Jediný zápas 2. Juniorské ligy v tomto víkendu má jasného favorita. Bobcats mají bilanci 2-0, Blades naopak 0-2. Pokud chtějí v Ústí přemýšlet nad účastí ve finále i po tomto víkendu, vítězství nad Bobcats je povinností. Plné ruce práce bude mít ústecký útok. Obrana Bobcats totiž ve dvou zápasech inkasovala pouze 19 bodů. Navíc první vzájemný zápas ovládla Příbram 41:19. Vše tedy hraje do karet Bobcats, kteří potřebují dotáhnout krok s Hellboys, kteří jsou momentálně na čele skupiny Západ s bilancí 3-0.

Flagová liga U15

V neděli nás čeká další turnaj Flagové ligy U15, tentokrát v Trutnově. Velkou bitvu o účast v semifinále svádí Prague Black Panthers a Pilsen Patriots. Oba týmy mají shodný počet vítězství. To Steelers, Lions a Blades mají postup do playoffs pevně v rukách.