Home  /  Zprávy  /  Divoký zápas v Pardubicích nakonec vyhráli PBP

Divoký zápas v Pardubicích nakonec vyhráli PBP

(po) 16. říjen 2017, Radim Kroulík

Poslední zápas základní části Bitters juniorské ligy mezi Stallions a Black Panthers nabídl divákům skoro všechny situace, které dokáže americký fotbal vykouzlit. Přestože už nebylo o co hrát, protože PBP o svém postupu do finále rozhodli už předcházející víkend, domácí se chtěli se svými fanoušky rozloučit vítězně. A na svého soupeře vletěli hned od začátku – s interceptionem doběhl přes celé hřiště až do endzóny pardubický obránce Ondřej Ženka. Po neúspěšném kicku vedli Stallions 6:0. Následovala řada nepřesností a ztrát na obou stranách, a tak se skóre měnilo až ve druhé čtvrtině.

Drive začínající 10 yardů od endzóny domácích přetavil v šest bodů Martin Mandík, kterého přesně našel hostující quarterback Jan Riedel – 6:6. V polovině druhého dějství ukázal své rychlé nohy domácí receiver Radim Kalous, který po zachycené přihrávce dosprintoval až do endzóny. Stallions podruhé v zápase vedli, tentokrát 13:6. Poslední slovo v prvním poločase měli ale PBP. Další interception potrestal Jan Kárník, kterého těsně před koncem čtvrtiny oslovil Jan Riedel. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu 13:13.

V druhém poločase se útočné stroje obou celků na chvíli zadrhly. Jako první se rozjela mašina domácích, podruhé v zápase se prosadil Radim Kalous a Stallions potřetí v utkání vedli – 20:13 pro domácí. Pak už následovalo drama jako z pravého hollywoodského thrilleru. Nejprve skvěle zabojovala obrana domácích, která nadvakrát dokázala udržet soupeře pouhých pár yardů od vlastní endzóny. Hosté svůj tlak stupňovali a nakonec mohli přece jen zvednout ruce nad hlavu necelé čtyři minuty před koncem zápasu, když si druhý touchdown připsal Jan Kárník. V tu chvíli vedli domácí 20:19 a trenéři PBP se rozhodli zariskovat a pokusili se rozhodnout souboj potvrzením za dva body. To však nebylo úspěšné a Stallions tak stačilo udržet míč až do závěrečného hvizdu. To se jim ale nepovedlo a pustili na hřiště ještě útok hostujícího celku. Ten se prokousal až do vzdálenosti, z které mohl zahrozit kicker Martin Mandík, který také úspěšným 27yardovým field goalem 34 sekund před koncem rozhodl o vítězství Prague Black Panthers poměrem 22:20.

Bitters juniorská liga bude mít letos jiného vítěze než loni, Stallions se totiž obhajoba příliš nepovedla a s bilancí 0-4 končí na nepostupovém 3. místě. PBP vyzvou 29. října v Hostivaři v souboji o titul svého pražského rivala Lions.

Autor článku: Jakub Hřib

Detail zápasu

Pardubice Stallions
20 : 22
Prague Black Panthers Prague Black Panthers
Q1 Q2 Q3 Q4
STA 6 7 7 0
PBP 0 13 0 9

Datum: 15.10.2017 v 14:00
Počasí: Jasno, 21°C
Počet diváků: 128
Rozhodčí: Pavel Šimon (R), Stanley Hameder (U), Mikuláš Zouvala (HL), Filip Pachulski (LJ), Petr Márai (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 6:0 - Ondřej Ženka, 80y interception return (kick neúspěšný); 10:35
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 6:6 - Martin Mandík, 11y pass od Jan Riedel (kick neúspěšný); 11:53
Pardubice Stallions TD - 13:6 - Radim Kalous, 60y pass od Matěj Linek (Stanislav Pšenička kick); 6:21
Prague Black Panthers TD - 13:13 - Jan Kárník, 12y pass od Jan Riedel (Martin Mandík kick); 0:23
3.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 20:13 - Radim Kalous, 4y pass od Matěj Linek (Stanislav Pšenička kick); 4:44
4.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 20:19 - Jan Kárník, 18y pass od Jan Riedel; 3:48
Prague Black Panthers FG - 20:22 - Martin Mandík, 27y; 0:34