Home  /  Zprávy  /  Bitters Rose Bowl nabídne bitvu o ženský titul

Bitters Rose Bowl nabídne bitvu o ženský titul

(čt) 9. listopad 2017, Radim Kroulík

Sezónu 2017 amerického fotbalu ukončí finále Bitters ženské ligy amerického fotbalu. V sobotu se v Brně střetnou ve třetím ročníku soutěže Brno Amazons a Prague Black Cats. V dosavadní existenci ženské soutěže se do finále podívaly pouze tyto dva týmy, které drží bilanci jednoho titulu. Kdo urve na svou stranu druhý titul?

Favoritkami budou domácí Amazons, které v letošní sezóně neprohrály. Oba vzájemné zápasy ale byly velmi vyrovnané. V Čelákovicích začaly lépe Amazons, které si vybudovaly náskok 14 bodů, ale Black Cats dokázaly dotahovat. Konec nadějím na obrat udělala Magdalena Heroschová, která s vypršením času zachytila interception a připsala si touchdown. Amazons zvítězily 20:12. Druhé měření sil bylo ještě vyrovnanější. Průběh byl téměř identický. Amazons si vybudovaly náskok dvou touchdownů a Black Cats se ve druhé půli dařilo snižovat. Brněnskému týmu se opět podařilo vítězství udržet, tentokrát rozdílem 13:12.

Amazons se v letošní sezóně mohou opírat o výborně hrající obranu. Ve čtyřech zápasech základní části inkasovala pouze 24 bodů (Black Cats 65). Black Cats naopak spoléhají na produktivní útok. Vzájemné zápasy ze základní části ale ukázaly, že Black Cats musí zabrat obrana, protože Amazons velké množství bodů nepouští. Pražský tým musí vstoupit do zápasu lépe než v předešlých zápasech. Naopak Amazons recept rychlého náskoku jistě vyhovuje, teď ještě doladit závěr zápasu. Od Bitters Rose Bowlu lze očekávat vyrovnanou bitvu s nízkým skóre. Takové zápasy často rozhodují detaily nebo i drobné chyby.

Bitters Rose Bowl III začíná od 13:30 na stadionu Ragby Bystrc. Poté nás čeká pauza až do dubna, kdy svoji soutěž opět zahájí muži.