Home  /  Zprávy  /  Česká reprezentace účastníkem Three Nation Cupu

Česká reprezentace účastníkem Three Nation Cupu

(pá) 19. leden 2018, Radim Kroulík

Na podzim se český výběr zúčastní nového přátelského turnaje. Česká republika, Slovensko a Maďarsko budou členy Three Nation Cupu. První ročník turnaje sehrají národní týmy v rozmezí mezi zářím a říjnem. Český tým se doma představí se Slovenskem a na venkovní zápas turnaje odcestuje do Maďarska. Three Nation Cup je plánován jako pravidelný přátelský turnaj mezi těmito soupeři.

Hlavní trenér českého týmu dosud znám není. Probíhá intenzivní hledání kapitána, který převezme kormidlo národního týmu. V současné době je ČAAF v kontaktu s několika kandidáty na tento post. Plán přípravy na Three Nation Cup zvolí nový hlavní trenér.

Český tým se ze soupeřů Three Nation Cupu naposledy utkal s Maďarskem v přípravném zápase na kvalifikační zápas s Polskem. V Maďarsku v roce 2015 zvítězil český tým 26:7. Se slovenským výběrem naposled hráli Češi v roce 2013, kdy v přípravě na ME skupiny B zvítězil náš tým 38:6. Český tým tak může do turnaje vstupovat v roli favorita, ale v roce 2018 může být vše jinak, než tomu bylo v době vzájemných zápasů.