Home  /  Zprávy  /  Bitters Kickoff jednoznačně patřil obhájcům

Bitters Kickoff jednoznačně patřil obhájcům

(út) 3. duben 2018, Radim Kroulík

Na stadionu Viktorie Žižkov se naplno rozjela sezóna Bitters ligy. Do sestavy Prague Lions se po roční pauze vrátil James Brooks, jenž byl jedním ze strůjců skvělé sezóny v roce 2016. Brooks patří k nejlepším hráčům, kteří se na českých trávnících proháněli. Vždyť na univerzitě hrál s hráči, kteří nyní působí ve slavné NFL (například Vontaze Burfict nebo Andrew Luck). To u zahraničních posil, které přijedou do Česka, není až tak obvyklé.

Jeho návrat tak byl spojen s velkým očekáváním. Bude tento rok tím rokem, kdy Prague Lions sesadí z trůnu svého rivala, Prague Black Panthers? První zápas měl napovědět. Pro Lions se ale vysoká očekávání rychle proměnila ve zmar. První čtvrtinu ještě dokázali udržet bezbodové skóre, ale pak začala útočná smršť Black Panthers. Jan Dundáček dal rychle zapomenout na interception z úvodní čtvrtiny a začal ve vzduchu úřadovat. První touchdown zaznamenal Jakub Woleský. Dva kousky si připsal Štiegler.

Pomyslný hřebík do rakve dal Karel Augusta, který vystihl krátký pass na Růžka a doběhl si až pro pick six. Zápas se následně velmi rychle otočil v debakl a Lions museli zkousnout porážku 0:48. Do zápasu se dostal i náhradní quarterback PBP. Obrana Black Panthers navázala na loňskou sezónu, kdy také podávala velmi dominantní výkony. Zajímavostí je, že útok Lions již ve čtyřech zápasech v řadě nedal pražskému rivalovi dvouciferný počet bodů (naposled v základní části 2016).

Pomyslný trůn pod Black Panthers se zatím nezachvěl. Obrana pokračuje v loňském trendu a útok vedený Dundáčkem je oproti loňsku ještě posilněn running backem Youngem. Navíc i Štiegler se zdá být stoprocentně fit po zranění, které utrpěl v derby v roce 2016.

Lions určitě nebudou v dobrém vzpomínat na Žižkov. Dva roky zpátky zde přišli vinou rozhodčího z poslední akce zápasu o titul, tentokrát výprask. Tři zápasy s Black Panthers, tři prohry. Jedinou útěchou pro Lions tak může být fakt, že šlo o první zápas sezóny. Jedno je ale jisté. Na to, aby Lions mohli pomýšlet na titul, budou muset hodně zabrat. Vedle Brookse musí zabrat především quarterback Zach Bartlow. Útok pod jeho vedením toho moc nepředvedl a nepřipsal si jediný bod. Šanci na reparát budou mít Lions tento víkend, kdy zavítají na půdu nováčka Pilsen Patriots. A se Žižkovem se Lions ještě neloučí úplně. Další televizní zápas zde sehrají se Steelers.

Detail zápasu

Prague Black Panthers
48 : 0
Prague Lions Prague Lions
Q1 Q2 Q3 Q4
PBP 0 17 21 10
LIO 0 0 0 0
Statistiky

Datum: 1.4.2018 v 14:00
Počasí: Zataženo, 8°C
Počet diváků: 1118
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Jan Klimeš (U), Tomáš Frehar (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Radek Janhuba (BJ), Stanley Hameder (SJ), Pavel Šimon (FJ)
 

Scoring summary
2.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 7:0 - Jakub Woleský, 7y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 10:09
Prague Black Panthers FG - 10:0 - Marek Hruboň, 41y; 2:07
Prague Black Panthers TD - 17:0 - Jan Štiegler, 22y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 0:31
3.čtvrtina
Prague Black Panthers TD - 24:0 - Karel Augusta, 7y interception return (Marek Hruboň kick); 9:27
Prague Black Panthers TD - 31:0 - William Young, 18y run (Marek Hruboň kick); 3:55
Prague Black Panthers TD - 38:0 - Jan Štiegler, 38y pass od Jan Dundáček (Marek Hruboň kick); 3:10
4.čtvrtina
Prague Black Panthers FG - 41:0 - Marek Hruboň, 21y; 11:47
Prague Black Panthers TD - 48:0 - Petr Novák, 15y run (Marek Hruboň kick); 4:54