Home  /  Zprávy  /  Lions nedali doma Patriots šanci

Lions nedali doma Patriots šanci

(po) 23. duben 2018, Radim Kroulík

V sobotu přivítali Prague Lions v Hostivaři Pilsen Patriots. Ačkoli mají v Bitters lize za sebou již tři odehrané zápasy, tak teprve ve čtvrtém, měli Pražané poprvé možnost se předvést na domácím hřišti. A k tomu poprvé v sezóně měli diváci možnost vidět dva týmy, které proti sobě už letos hrály. Během utkání v Plzni, které přesvědčivě ovládli Lions 55:19 se plzeňský útok neprezentoval vůbec špatně a zejména během prvního poločasu to byla vyrovnaná bitva. Očekávala se tedy opět spíše bodová přestřelka. 

Hned úvodní kickoff Lions výborně zahráli a Patriots museli začínat prakticky od vlastní endzóny. Útoku se pomalu dařilo posouvat vpřed, ačkoli mu v posunu pomáhaly spíše fauly ze strany Lions, než zkompletované passy. Tímto způsobem se Patriotům podařilo překonat více než polovinu hřiště. Nepřesnost přihrávek se ale nakonec vymstila, když si Ondřej Šisl na jednu z nich počíhal a zaznamenal interception. Na míč se dostal quarterback Lions Zach Bartlow, kterému stačilo pouhých několik pokusů vzduchem, aby nakonec našel v endzóně Martina Hamzu, který otevřel skóre zápasu. Útok Patriotů se při další příležitosti neprosadil zejména díky zlepšení disciplíny obrany Lvů, která přestala dělat zbytečné fauly a byl nucen puntovat. K míči se tedy opět dostal Bartlow, který se s tím moc nerozpakoval a ve dvou pokusech dostal míč 1 yard od plzeňské endzóny. Dobře naladěný quarterback Lions pak překvapil, když místo hodu zvolil předávku na running backa Filipa Ječného, který navýšil skóre na 13:0. Lions od úvodního zápasu s Black Panthers výrazně zapracovali na special týmech a proti Plzni to bylo znát. Lions se podařilo po dalším puntu vrátit míč na polovinu soupeře a Marek Suchý navyšoval o další touchdown pro domácí. Takový vstup do zápasu si plzeňští rozhodně nepřáli, naopak Lvům to dodalo sebevědomí. Formu dokazoval i kicker Jan Farkaš dalším úspěšným potvrzením po třetím touchdownu. 

Plzeňský útok měl s obranou velké problémy. Po zemi se jim to nedařilo proti pevně zformované obraně Lions v čele s importem Jamesem Brooksem. Ti jim ale začátkem druhé čtvrtiny vinou dalších pochybení opět dávali první downy „zadarmo“. Nepřesné přihrávky vzduchem ze strany Patriots pak potrestal další interception. Linebacker Lions Libor Boucký vystihl passovou přihrávku a nikým neblokován ji donesl až do endzóny. Díky tomu se skóre na straně domácích opět navýšilo o dalších 7 bodů po úspěšném potvrzení a z cesty do Prahy se pro Patriots najednou stala v polovině druhé čtvrtiny nepříjemná záležitost. Útoku Patriots dělala obrana opravdu velké problémy a potvrdil to jen další interception Šisla v zápase. Po oddechovém čase se přece jen plzeňská obrana dokázala zvednout a zastavit rozjeté Lions dokonce několikrát za sebou. Po pár výměnách míče na obou stranách nakonec opět prokázal své kvality quarterback domácích a 33yardovým passem našel podruhé v zápase Suchého. Po neúspěšném fake puntu hostů dostal do ruky míč Bartlow a rychle přešel hřiště, aby sedm sekund před koncem uzavřel účet první poloviny na 41:0 pro domácí. 

Druhá polovina díky mercy rule uběhla rychle. Patriots se i přes prakticky rozhodnutý zápas pokoušeli alespoň o čestné body a obrana Lions, která postupně nasazovala náhradníky, zažila několik špatných momentů, díky kterým se Patriots podařilo dostat až k endzóně soupeře. Ani během posledního náporu, ale nedokázali získané yardy proměnit v body. Naopak Lions se ještě dvakrát prosadili po zemi. 55 bodů, které Lions uhráli proti Plzni v jejich prvním letošním střetnutí, nakonec pokořili díky úspěšnému 38yardovém field goalu Jana Farkaše v závěru zápasu a celkové skóre tedy zní 57:0 pro domácí Lvy.

Autor článku: Radek Fusek

Detail zápasu

Prague Lions
57 : 0
Pilsen Patriots Pilsen Patriots
Q1 Q2 Q3 Q4
LIO 21 20 7 9
PTR 0 0 0 0
Statistiky

Datum: 21.4.2018 v 14:00
Počasí: Jasno, 26°C
Počet diváků: 253
Rozhodčí: Václav Kriesman (R), Milan Remeš (U), Jiří Hovorka (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Filip Znamenáček (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Lions TD - 7:0 - Martin Hamza, 14y pass od Zachary Bartlow (Jan Farkaš kick); 5:58
Prague Lions TD - 14:0 - Filip Ječný, 1y run (Jan Farkaš kick); 3:29
Prague Lions TD - 21:0 - Marek Suchý, 10y pass od Zachary Bartlow (Jan Farkaš kick); 0:54
2.čtvrtina
Prague Lions TD - 28:0 - Libor Boucký, 40y interception return (Jan Farkaš kick); 10:24
Prague Lions TD - 34:0 - Marek Suchý, 33y pass od Zachary Bartlow (kick neúspěšný); 1:05
Prague Lions TD - 41:0 - Luis Fuentes, 15y pass od Zachary Bartlow (Jan Farkaš kick); 0:07
3.čtvrtina
Prague Lions TD - 48:0 - Filip Ječný, 50y run (Jan Farkaš kick); 11:05
4.čtvrtina
Prague Lions TD - 54:0 - Kamil Roba, 11y run (kick neúspěšný); 9:42
Prague Lions FG - 57:0 - Jan Farkaš, 38y; 3:03