Home  /  Zprávy  /  Preview #18.6

Preview #18.6

(pá) 4. květen 2018, Radim Kroulík

Tři zápasy Bitters ligy jsou na programu na šestý hrací víkend. Ve druhé lize nás kromě svátečního derby pražských týmů čeká duel Dragons s Blades. Třetí liga nabídne souboj zvučných jmen a jejich druhých týmů a také odvetu napínavého zápasu z minulého týdne. Celkem nás v prodlouženém víkendu čeká devět zápasů.

Bitters liga

Pilsen Patriots - Brno Sígrs
Duel nováčků v Bitters lize. Pilsen Patriots zatím po čtyřech odehraných zápasech čeká na své první vítězství. Minulý týden s Alligators předvedli Patriots sympatický výkon hlavně ve druhém poločasu. Dva touchdowny ve třetí čtvrtině snížily skóre na 14:16. Pokus o comeback vyšel nakonec na prázdno, když vítězství Alligators potvrdil touchdownem David Kilian. V Plzni hodně bojují s disciplínou, kdy velmi často přichází zbytečné fauly. Proti Sígrs bude mít obrana Patriots prakticky jediný úkol. Uhlídat Michaela Lindseyho, který se po zranění Ondráška posunul dočasně na pozici quarterbacka. Že nejde o lehký úkol by mohli vyprávět v Pardubicích. Lindsey po návratu na pardubické hřiště naběhal 201 yardů a dal 3 touchdowny. Další dva ještě hodil vzduchem. S velkou nadsázkou by se dalo říct, že absence Ondráška útoku Sígrs pomohla.  

Obrana Sígrs nabrala v Pardubicích potřebné sebevědomí. Útok Stallions se pod vedením juniora Linka prakticky vůbec neposouval. Uvidíme, jestli útok Patriots s Brownem a Hartnettem budou představovat pro brněnskou defenzívu větší výzvu. Zatímco Patriots vyhlíží především první vítězství v sezóně, Sígrs hledí o něco výš. Momentálně jsou na páté příčce s bilancí 1-2. Steelers mají 2-2 a mají tento víkend volno, Alligators s bilancí 2-1 hrají s Lions. Sígrs tak budou chtít dorovnat bilanci na 2-2 a být stále v pelotonu o místa v playoffs. Je možné, že po tomto víkendu budou hned tři týmy s bilancí 2-2.

Zápas Patriots - Sígrs začíná v sobotu od 13:00. V Pick’em i přes handicap 24,5 bodů pro Patriots věří více soutěžících Sígrs.

Prague Lions - Brno Alligators
Po velmi rozpačitém úvodním zápase mohou být Lions s úvodem sezóny spokojení. Tým je na druhém místě s bilancí 3-1, navíc oproti loňsku nemá problém s marodkou. Po úvodním zápase s PBP měli Lions příležitost se lépe sehrát ve dvou zápasech s Patriots. V domácí odvetě s plzeňským týmem vše fungovalo. Obrana nepustila jediný bod, navíc si Boucký připsal pick six. V útoku se do dobré formy rozehrává quarterback Bartlow s receivery Hamzou a Suchým. Potvrdit formu mohou Lions v druhém domácím zápase s Alligators. Navíc v případě výhry se Lions dostanou na bilanci 4-1 a jejich pronásledovatelé budou mít 2-2. Lions by si tak vytvořili mírný náskok na druhé příčce zajišťující domácí hřiště pro semifinále.

Alligators po výhře nad Patriots a Sígrs mají bilanci 2-1 a drží třetí příčku v tabulce. Do týmu přestoupil Luke Wildung, který ale ještě nebude moc zasáhnout do hry (ani být na střídačce). V útoku Alligators zatím výborně hraje David Kilian a jistotu mají i v kickerovi Janu Nestrovi. Na obranu Brna teď čeká velký test. Bude se předvedená hra obrany podobat zápasům s Patriots a Sígrs nebo bude útok Lions nad jejich síly, tak jako v zápase s Black Panthers?

Zápas Lions - Alligators začíná v sobotu od 14:00.

Prague Black Panthers - Pardubice Stallions
Skoro by se chtělo říct, že Stallions převzali štafetu zranění od loňské Trnavy. Tým je stále bez quarterbacka, tentokrát do zápasu nezasáhne ani junior Linek. To, jak vypadal útok v této podobě, mohli vidět diváci v Pardubicích ve druhém poločasu zápasu s Ostravou, kdy se rozplynul náskok 20:0. Proti Black Panthers navíc budou chybět i zranění receiveři Horáček s Holubem. Zápas se Sígrs ukázal, že Pardubice mají do herní pohody na míle daleko.

Black Panthers mohou klepat na všechno dřevo, které mají po ruce. Na rozdíl od Stallions (plus Steelers a Sígrs) se jim zranění vyhýbají. Po třech odehraných zápasech mají obhájci titulu bilanci 3-0 a skóre 111:6. Pražský tým se proti Steelers opíral o výkony Williama Younga, který si doběhal pro tři touchdowny. Obrana hraje stále na vysoké úrovni, special týmy také. Když se to dá vše dohromady, dramatický zápas nás v neděli nečeká.

Zápas Black Panthers - Stallions začíná v neděli od 15:00.


2.Liga

Hradec Králové Dragons - Ústí nad Labem Blades
Dragons dostávají v premiérové účasti ve druhé lize tvrdé lekce. A s Blades to nebude o nic jednoduššího. Obrana hradeckého týmu předvedla v úvodu zápasu s Mammoths slibné momenty, ale absence příspěvku od útoku tým sráží. Quarterback Dragons Ashley Bailey zatím nepřinesl do útočné hry produktivitu, jakou by si tým představoval. 

Blades po úvodní jednoznačné výhře s Hippos podlehli doma s Gladiators 13:26. Do zápasu s Dragons půjdou Blades jako favorité. Především passový útok by měl na soupeře platit. Ústí se musí vyhnout turnoverům, které je trápily v zápase s Gladiators. 

Zápas Dragons - Blades začíná v sobotu od 13:00. V Pick’em i s handicapem 29,5 bodů věří více soutěžících Blades.

Prague Mustangs - Prague Hippos
Pražské derby na úterní státní svátek. Mustangs po úvodní „povinné” výhře s Dragons tvrdě narazili proti Gladiators. S Hippos se ale vrací do role favoritů. Pro Mustangs je to povinné vítězství, pokud se chtějí držet ve hře o finálovou účast. Po úvodních zápasech se zdá, že na Mustangs čeká hodně práce, aby se pokusili ohrozit pozice Mammoths a Gladiators.

Hippos po dvou zápasech čekají nejen na první vítězství v sezóně, ale také na první body. Po úvodní prohře s Blades 0:38 nestačil pražský tým na Mammoths, kterým podlehl 0:33. Pokud chtějí Hippos myslet na úspěch, musí zapracovat na lepší koncovce drivů.

Zápas Mustangs - Hippos začíná v úterý od 14:00. V Pick’em téměř 80% soutěžících věří Mustangs.

3.Liga

Prague Black Panthers 2 - Wrocław Panthers
Black Panthers čeká o víkendu dvojzápas, i když poněkud jiný, než na jaký byli zvyklí pár let zpět. V sobotu odehrají domácí zápas 3.Ligy s Wrocław Panthers. Polský tým zatím odehrál zápasy s Bucks a Rangers, které jednoznačně ovládl. Konfrontace s Black Panthers 2 nabídne lepší obrázek o tom, jak na tom Wrocław je.

Black Panthers 2 mají za sebou jeden zápas, venku zvítězili s Hellboys 19:0. Tým, který nabírá zkušenosti, zatím nenašel přemožitele. V loňské sezóně totiž prošel základní částí se čtyřmi výhrami a žádnou porážkou. Teď je pravděpodobně čeká dosud nejtěžší soupeř.

Zápas Black Panthers 2 - Panthers začíná v sobotu od 15:00. Pick’em předpovídá vyrovnaný zápas, kdy necelých 52% věří ve vítězství polského týmu.

East Bohemia Bucks - Trutnov Rangers
Jeden z těchto týmů se o víkendu dočká prvního vítězství v sezóně. Bucks i Rangers již mají za sebou duel s Wrocławí, která porazila Bucks 59:0 a Rangers 48:7. Rangers mají navíc na kontě i zápas s Příbramí, ve kterém podlehla 7:42. Favoritem zápasu budou Rangers, což potvrzuje i Pick’em, kde 81% věří Trutnovu.

Zápas Bucks - Rangers začíná v neděli od 14:00.

Příbram Bobcats - Budweis Hellboys
Pouhý týden po úvodním klání Bobcats s Hellboys tu máme odvetu. Minulý týden nabídl vyrovnaný zápas, který nakonec ovládli domácí Hellboys v poměru 21:20. Bobcats posunul k vítězství 3 minuty před koncem zkušený Vitiš, ale domácí Martin Ernerker 10 vteřin před koncem zápasu dal vítězný touchdown. Quarterback Hellboys Ernerker byl u všech bodů domácího týmu. Dva touchdowny dal sám po zemi, na třetí přihrál Matěji Podholovi. To Bobcats se v útoku spoléhají na zkušené duo Kohut - Vitiš. Ty doplňuje juniorský quarterback Tomáš Vokurka.

Zápas Bobcats - Hellboys začíná v neděli od 17:00. Více než 61% soutěžících Pick’em věří domácím Bobcats.

4.Liga

Tábor Foxes - Teplice Nordians
První zápas sezóny se více podařil Foxes, kteří si poradili v domácím zápase s nováčkem Hunters 45:6. Teď čeká na Tábor zkušenější tým, loňský účastník Iron Bowlu Teplice Nordians. Teplice minulý týden podlehli Warriors 8:14. Teď musí dát pozor, aby se hned v úvodu sezóny nedostali do ztráty. Prohrou by se totiž dostali na bilanci 0-2, Foxes společně s Warriors by byli 2-0. Pro Nordians je to tak důležitý zápas. Foxes mohou potvrdit, že jsou na tom letos po loňské premiérové sezóně lépe.

Zápas Foxes - Nordians začíná v neděli od 14:00. V Pick’em věří 58% Nordians.