Home  /  Zprávy  /  Preview #18.9: Wildung proti Steelers

Preview #18.9: Wildung proti Steelers

(pá) 1. červen 2018, Radim Kroulík

Devátý víkend si připravil několik perliček v Bitters lize. První představení Väänänena v dresu Sígrs. První duel Wildunga s bývalým týmem. Mustangs čeká náročný zápas o zachování šancí na postup. Foxes budou chtít také udržet naděje na premiérový postup do Iron Bowlu.

Bitters liga

Brno Sígrs - Prague Lions
Sígrs budou chtít odčinit poslední zápas se Steelers, který se jim vůbec nevydařil. S Ostravou prohráli vysoko 0:35. Výraznou obměnou projde útok brněnského týmu. Quarterbackem totiž poprvé v dresu Sígrs bude Henri Väänänen. Michael Lindsey se tak bude moc vrátit na svoji původní pozici. I jako quarterback Lindsey hrozil především po zemi. Po šesti odehraných zápasech má na kontě 687 naběhaných yardů, což je o téměř 150 yardů více než kolik má druhý Young z Black Panthers. Lindsey tak jako quarterback zaznamenal bilanci 3-1. I díky němu jsou Sígrs stále ve hře o čtvrté postupující místo do semifinále. Sígrs proti Lions nebudou favoritem, ale to je z pohledu postupových šancí tolik trápit nemusí. Klíčové duely přijdou s Alligators a Stallions.

Sígrs se i s Väänänenem budou nadále spoléhat na běhovou hru, která je druhá nejlepší v lize a má průměr 180 yardů na zápas. Proti Lions to ale nebudou mít jednoduché. Pražská obrana v čele s Jamesem Brooksem toho po zemi moc nepouští. Obrovitý obránce Lions má navíc nejvíc tacklů pro ztrátu v lize. Väänänen na první setkání s Brooksem nemá šťastné vzpomínky. Právě v zápase Ostravy s Lions se finský quarterback zranil.

Lions zatím mohou být s průběhem sezóny spokojeni. Poslední zápas se Stallions si po dominantním úvodu zbytečně zkomplikovali. Proti Sígrs lze očekávat, že Lions na svého soupeře vlétnou hned od začátku. S bilancí 6-1 je pražský tým na druhém místě a o týden později ho čeká televizní zápas se Steelers, ve kterém může rozhodnout o druhém místě v základní části.

Lions si zavzpomínali na vydařenou sezónu 2016 a jejich passový útok táhne tým. Bartlow má naházeno o 208 yardů více než druhý Brown a hlavně o 7 touchdownů více než druhý Dundáček. Quarterback Lions se může opřít o spolehlivé trio Suchý - Roba - Hamza. A to se pak yardy a touchdowny dělají snadno. V backfieldu navíc operuje Růžek. Není pak divu, že Lions skórují v průměru 39,6 bodů na zápas a jsou nejlepší v získávání yardů v lize.

Defense rozhodně pouze nepřihlíží dominanci svého útoku. Kombinace produktivního útoku a dominantní obrany, která rychle vyžene soupeře ze hřiště, stojí za rychlými začátky zápasu. Proti Stallions ovládli Lions první čtvrtinu 19:0, proti Alligators 20:0 a 21:7, proti Patriots 21:0. Pokud nechcete přijít o touchdowny Lions, doporučujeme přijít na jejich zápasy včas.

Zápas Sígrs - Lions začíná v sobotu od 15:00. Soutěžící Pick'em favorizují Lions, a to i přes handicap 29,5 bodů.

Brno Alligators - Ostrava Steelers
Hlavním příběhem tohoto zápasu bude Luke Wildung. Hrající trenér, který loni pomohl dotáhnout Steelers do Czech Bowlu, musel uvolnit místo Wilkenovi a nové angažmá našel u Alligators. Rozhovor s Wildungem si můžete přečíst na iDnes. Duel Wildung proti Steelers navíc není až tak obrazný. Alligators totiž využívají Wildunga v útoku, obraně i ve special týmech. Prakticky tak každý hráč Steelers bude mít příležitost se se svým bývalým trenérem potkat na hřišti.

Alligators budou v podobné pozici jako Sígrs proti Lions. Pro jejich semifinálové šance není tento zápas až tak důležitý. Případná výhra Alligators nebo Sígrs by samozřejmě šance dramaticky změnila. Po výkonu Steelers proti Black Panthers je jasné, že loňský finalista bude favoritem. Alligators o víkendu završí čtveřici náročných zápasů. Dva zápasy s Lions, jeden s Black Panthers a teď se Steelers. V Brně tak jistě už netrpělivě vyhlíží závěr základní části, ve kterém se střetnou se Stallions, Sígrs a Patriots. S Wildundem v sestavě ale nelze vůbec přemýšlet o variantě, že by Alligators proti Steelers hráli na půl plynu.

Steelers si v zápase s Black Panthers ukázali, že jdou správným směrem. Vítězství nad pražským soupeřem z toho nebylo, ale výsledek 16:20 je zdaleka tím nejvyrovnanějším, co Black Panthers letos odehráli. V Ostravě tak ví, že návrat do Czech Bowlu je reálný. Proti Alligators bude zajímavé sledovat Dominika Dvorského. Ten proti Black Panthers hrál na pozici wide receivera a připsal si jeden catch pro 6 yardů. Wilken distribuoval přihrávky rovnoměrně a hned 7 hráčů Steelers si připsalo alespoň jeden catch. Výborný výkon podala minulý víkend obrana Steelers, která dala vzpomenout na minulou sezónu. Griffeth si i v odvetě počíhal na pass Dundáčka a připsal si interception. Kaňkou pro obranu je zranění Michala Fojtíka. Ten ze zápasu s Black Panthers odstoupil hned v úvodu a ani proti Alligators nebude hrát.

Zápas Alligators - Steelers začíná v neděli od 14:00. Většina soutěžících Pick'em to vidí stejně jako v zápase Sígrs - Lions. Překážkou pro výběr Steelers nebyl ani handicap 29,5 bodů

Pilsen Patriots - Prague Black Panthers
Tady jsou karty rozdány více než jasně. Tým bez výhry narazí na tým bez prohry. Patriots proti Stallions nedokázali navázat na vyrovnané zápasy se Sígrs a byl z toho jednoznačný výsledek 41:0 pro Stallions. Tentokrát lze čekat podobný scénář. Black Panthers si budou přát rychlý úvod zápasu a poklidné dohrání. S výjimkou posledního zápasu se Steelers se tohoto scénáře drželi po celou letošní základní část.

Pro Patriots to budou cenné zkušenosti. Dvojice zahraničních posil na hřišti odevzdává maximum. Vždyť quarterback Brown je zároveň jako linebacker osmý nejčastěji tacklující hráč v lize. Hartnett, který také hraje i v útoku, je pak třetí. Brown si v útoku rozumí především s Davidem Hlaváčkem, který má nejvíce catchů v lize (38, druzí Suchý a Roba jich mají shodně 29).

Zápas Patriots - Black Panthers začíná v neděli od 13:00. V tomto zápase soutěžící Pick'em věří vysokému handicapu pro Patriots. Podle nich bude handicap 59,5 bodů stačit.

2.Liga

Prague Mustangs - Přerov Mammoths
Pro Mustangs (3-2) je to důležitý zápas, jak dotáhnout ztrátu na první dvě místa v tabulce. Mammoths (4-1) tak budou bránit druhou příčku zajišťující postup do Silver Bowlu. Favoritem budou Mammoths, kteří podávají o něco přesvědčivější výkony. Mustangs se v posledním kole trápili proti Hippos, které nakonec zdolali 20:13. Stejného soupeře porazili Mammoths o týden dřív 57:0. Přerov má na papíře silnější obranu, což dokládá propastný rozdíl mezi obdrženými body. Mammoths dostali v sezóně 21 bodů, Mustangs 120. Pokud pražský tým podlehne, bude z bojů o Silver Bowl prakticky vyřazen. Případná výhra Mammoths ještě nic nezaručí, protože o dvě postupová místa by se i nadále ucházeli ještě Blades a Gladiators.

Zápas Mustangs - Mammoths začíná v sobotu od 14:00. Ani přidání 24,5 bodů pro Mustangs soutěžící Pick'em nepřesvědčilo. Většina tipuje vítězství Mammoths.

Ústí nad Labem Blades - Prague Hippos
Od prohraného zápasu s Gladiators hrají Blades ve velké pohodě. Naposled to odskákali Mustangs, se kterými Blades vyhráli 41:6. Nelze tak moc očekávat, že by ústecký tým klopýtl s posledním týmem tabulky. Hippos na první výhru v sezóně stále čekají, ale proti Mustangs předvědli sympatický výkon a vyrovnaný zápas. Jestli ale předvedená hra bude stačit i na současného lídra tabulky, to ukáže až samotný zápas.

Zápas Blades - Hippos začíná v neděli od 15:00. Soutěžící Pick'em věří, že handicap 49,5 bodů pro Hippos bude stačit.

3.Liga

Trutnov Rangers - Šumperk Dietos

Dietos si prohrou v odvetě s Sharks prakticky znemožnili cestu do playoffs. Navíc chybět bude quarterback Kolařík, který dostal stopku. Rázem tak z papírově lehčího zápasu bude pro Dietos boj. A to, jak vypadá zápas bez quarterbacka, by mohlo vyprávět několik týmů v Bitters lize. Rangers proto mají ideální příležitost soupeře zaskočit a připsat si druhé vítězství v sezóně. Trutnov si bude chtít spravit chuť z posledního zápasu, kdy podlehli Panthers vysoko 0:70.

Zápas Rangers - Dietos začíná v neděli od 14:00. Většina soutěžících (72 %) Pick'em věří Dietos. Tento zápas může mít velký vliv na výsledek tohoto kola.

4.Liga

Most Hunters - Tábor Foxes
Most získává v premiérové sezóně první zkušenosti. A stále mají možnost skončit na lepším než posledním místě. O předposlední příčku svedou boj s Nordians, kteří také čekají na vítězství. Foxes naopak stále mají ve výhledu Iron Bowl a vítězstvím se mohou dotáhnout bilancí na druhé Titans. V Táboře si druhou sezónu v soutěži mužů musí pochvalovat. Po loňském oťukávání bojují o finálovou účast. Pro Foxes je tak výhra s Hunters nutností pro zachování šancí na finále.

Zápas Hunters Foxes začíná v sobotu od 14:00. Soutěžící Pick'em věří Táboru. I přes handicap 24,5 bodů.

Autor fotografie: Libor Vočadlo