Home  /  Zprávy  /  Mammoths převálcovali Dragons

Mammoths převálcovali Dragons

(út) 12. červen 2018, Radim Kroulík

Nedělní hodně parné odpoledne nabídlo na hřišti přerovské Viktorie souboj nováčků 2.Ligy. To bylo ale před zápasem vše co měly tyto týmy společné. Zatímco Mamutům se podařilo sezónu dobře nastartovat a klopýtli jen proti Blades, Dragons i přes zlepšující se výkony, čekají na první vítězství. O favoritovi tak měli všichni jasno a pro Dragons bylo ještě hůře, když na zápas nepřicestovala část hráčů základní sestavy jejich obrany. Jak velký problém to je, ukázal hned začátek zápasu. Na míči sice začal útok hostů, ale po krátkém tři a ven, dostal prostor domácí útok. Tomu se letos daří především po zemi, a tak v tom pokračoval i přesto, že mohl běhat jen jeden z running backů, protože hvězdný Michal Bock odpočíval s drobným zraněním. Až na jednu výjimku, šel celý první drive po zemi a skončil až v endzóně hostů, kam si pro 16yardový touchdowný běh doběhl Jindřich Kolvrátník. Pro spolehlivého Jaroslava Ulicu nebyl problém potvrdit a domácí se tak mohli uklidnit. Než ofenzivní lajna domácích vydýchala únavu z běhového drivu, šel útok na hřiště znovu a opět podle stejných not, jen s tím rozdílem, že poslední běh skončil 1 yard od endzóny a TD přišel vzduchem po zachycení od Zdeňka Šuláka.

Druhá čtvrtina přinesla jen drobnou změnu, kdy útok hostů zaznamenal pár prvních downů a domácí obrana tak nechala svůj útok chvíli odpočinout. Když se dostal útok na hřiště, pokračoval ve stylu, když se něco daří, tak v tom pokračuj a tentokrát dostali možnost yardy po zemi ukrojit i linebackeři domácích Lubomír Dohnal a Patrik Schwarz, kteří na chvíli nahradili unaveného Jindřicha Kolovrátníka. Když poslední běh opět skončil až yard od endzóny, slízl si smetanu opět receiver, tentokrát Michal Stoklásek po krásném passu od Martina Štěpánika. Po bezpečném potvrzení se tak šlo na poločas za stavu 21:0.

Ve druhém poločase začal na míči útok hostů a přestože se trochu ochladilo, nechtěl se na hřišti potit moc dlouho a hned prvním během, který měřil hodně slušných 57 yardů si Jindřich Kolovrátník doběhl až do endzóny hostů a za stavu 28:0 se blížilo mercy rule. Zda se obrana v prvním poločasu nudila nebo se její hráči zaskakující v útoku nadchli pro skórování, ale ve druhém poločase svůj útok skoro nepustila na hřiště, nejprve si vrátila punt return až do endzóny a v dalším drivu pak zvedla fumblu, se kterým také doběhla až do end zóny, o oboje se zasloužil rychlonohý Patrik Schwarz.

Ve čtvrté čtvrtině se dostal na hřiště i útok, tentokrát tam pobyl déle než jeden pokus, a do endzóny se dostal až po třetím snapu, kdy náhradní quarterback Michal Stoklásek využil volného středu hřiště, poté, co se obrana hostů snažila zamezit běhovým pokusům a našel ruce šikovného Zdeňka Šuláka, který si doběhl pro dlouhý 53yardový touchdown, kterým uzavřel skóre zápasu na 48:0. Všechna čest mužstvu hostů, kteří zápas odehráli s velkou chutí i nasazením, přes četné absence a nepříznívý stav, hráli slušně bez zákeřností a určitě nabrali do další druholigové sezóny spoustu nových zkušeností. Mamuti se posunuli o krůček k finále, ve kterém už chvíli jednou nohou byli, ale nakonec si ho musejí vybojovat sami za 14 dní na půdě Blades.

Autor článku: Petr Stejskal

Detail zápasu

Přerov Mammoths
48 : 0
Hradec Králové Dragons Hradec Králové Dragons
Q1 Q2 Q3 Q4
MMT 14 7 20 7
DRA 0 0 0 0

Datum: 10.6.2018 v 15:00
Počasí: Zataženo, 27°C
Počet diváků: 250
Rozhodčí: Adam Dvořáček (R), Filip Znamenáček (U), Martina Piskačová (HL), Pavel Moravec (LJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 7:0 - Jindřich Kolovrátník, 16y run (Jaroslav Ulica kick); 7:12
Přerov Mammoths TD - 14:0 - Zdeněk Šulák, 1y pass od Martin Štěpáník (Jaroslav Ulica kick); 0:14
2.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 21:0 - Michal Stoklásek, 1y pass od Martin Štěpáník (Jaroslav Ulica kick); 4:16
3.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 28:0 - Jindřich Kolovrátník, 57y run (Jaroslav Ulica kick); 11:41
Přerov Mammoths TD - 35:0 - Patrik Schwarz, 60y punt return (Jaroslav Ulica kick); 8:02
Přerov Mammoths TD - 41:0 - Patrik Schwarz, 55y fumble return (kick neúspěšný); 3:00
4.čtvrtina
Přerov Mammoths TD - 48:0 - Zdeněk Šulák, 53y pass od Michal Stoklásek (Jaroslav Ulica kick); 9:18