Home  /  Zprávy  /  Dragons si s Hippos připsali první vítězství v sezóně

Dragons si s Hippos připsali první vítězství v sezóně

(po) 18. červen 2018, Radim Kroulík

V sobotu se na stadionu Uhelné Sklady odehrál další zápas 2.Ligy, který proti sobě svedl jediné dva týmy v druhé nejvyšší lize, které stále čekaly na vítezství. A to domácí Prague Hippos a hostující Hradec Králové Dragons. Zápas probíhal za jasného slunného počasí a při pohledu na střídačky obou týmů bylo jasné, že s těmito podmínkami se budou muset nějak vypořádat především domácí, protože k zápasu nastoupili pouze ve 20 hráčích.

Zápas začali na příjmu Hippos a hned po úvodním returnu na fanoušky čekalo překvapení na postu quarterbacka domácích, kam se postavil hrající hlavní trenér Miroslav Vogal. Ten si při premiéře na tomto postu nevedl vůbec špatně, i přes to, že Hippos drželi svoji hru po zemi, tak byli schopni posouvat míč po hřišti a připisovali si jeden první down za druhým. Ovšem nastala chyba ve formě fumblu a na míč šli Dragons. A ti hned z následného drivu tuto chybu potrestali prvním touchdownem zápasu. Ten si připsal Jan Semerád, po jednobodovém potvrzení byl stav 0:7. Za stejného stavu také skončila první čtvrtina.

V té druhé své zbraně ukázali především Dragons, a to hlavně jejich americká posila Ashley Bailey, který si ve druhé periodě připsal dvě passové přihrávky pro touchdown. Nejprve 32yardovou přihrávkou na Vargu a v dalším útočném drivu dokonce 74yardovou přihrávkou na Pulce. Obě tyto akce byly potvrzeny za bod a poločasové skóre bylo 0:21.

Třetí čtvrtina moc zajímavých fotbalových akcí nepřinesla. Za jedinou zajímavou akci lze považovat touchdown Doležala, který svým během zvýšil na 0:28. Ve čtvrté čtvrtině bylo vidět, že především domácím docházejí síly a přibyli i další zranění hráči. A tak rozjetí Dragons přidali ještě dva touchdowny. Jako první se v této čtvrtině prosadil během Koller, ale následné potvrzení se nepovedlo, a tak byl stav 0:34. To, že se Dragons nepovedlo potvrdit a spustit tím mercy rule, odčinil hned v dalším drivu svoji druhou zachycenou přihrávkou pro touchdown Varga a upravil tak skóre na finálních 0:40.

V posledním zápase sezóny čeká Hippos velice těžký zápas s lídrem tabulky Gladiators, Dragons ukončí sezónu doma proti Mustangs.

Autor článku: Vlastimil Liehne

 

Detail zápasu

Prague Hippos
0 : 40
Hradec Králové Dragons Hradec Králové Dragons
Q1 Q2 Q3 Q4
HIP 0 0 0 0
DRA 7 14 7 12

Datum: 16.6.2018 v 12:00
Počasí: Jasno, 25°C
Počet diváků: 80
Rozhodčí: Richard Gazdík (R), Vladimír Ludvík (U), Pavel Moravec (HL), Tomáš Benedikt (LJ), Radek Janhuba (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Hradec Králové Dragons TD - 0:7 - Jan Semerád, 14y run (Jan Bavlovič kick); 5:54
2.čtvrtina
Hradec Králové Dragons TD - 0:14 - Ervin Varga, 32y pass od Ashley Bailey (Jan Bavlovič kick); 7:32
Hradec Králové Dragons TD - 0:21 - Vojtěch Pulec, 74y pass od Ashley Bailey (Jan Bavlovič kick); 2:15
3.čtvrtina
Hradec Králové Dragons TD - 0:28 - Lukáš Doležal, 13y run (Jan Bavlovič kick); 0:06
4.čtvrtina
Hradec Králové Dragons TD - 0:34 - Kristián Koller, 1y run (2pt pass neúspěšný); 6:30
Hradec Králové Dragons TD - 0:40 - Ervin Varga, 23y pass od Ashley Bailey (2pt pass neúspěšný); 2:04