Home  /  Zprávy  /  Preview: Bowly

Preview: Bowly

(pá) 13. červenec 2018, Radim Kroulík

O víkendu se nehraje pouze Bitters Czech Bowl XXV. V neděli jsou na programu finálové zápasy nižších lig. Finále 2.Ligy hostí v Jihlavě Gladiators. Prague Black Panthers 2 se doma střetnou v Bitters Bronze Bowlu s Třincem Sharks a v Bitters Iron Bowlu se v Liberci utkají domácí Titans s Karlovými Vary Warriors. Výkony všech finalistů v základní části naznačují, že neděle by mohla být plná vyrovnaných bitev a o vítězi se bude rozhodovat až v samotném závěru.

Bitters Silver Bowl

Vysočina Gladiators - Ústí nad Labem Blades
Gladiators prošli základní částí po úvodním klopýtnutí s Mammoths suverénně. Bilance 7-1, skóre 247:80 a první místo po základní části staví Gladiators do role favoritů Bitters Silver Bowlu. Blades mají za sebou neoficiální semifinále proti Mammoths, když v posledním zápase základní části urvali postup do finále poměrně jednoznačnou výhrou 28:3.

Oba vzájemné zápasy finalistů byly vyrovnané. V obou případech ale odcházeli ze hřiště vítězně hráči Gladiators. V Ústí rozhodli Gladiators o vítězství 13:26 až na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny, kdy dva touchdowny rozhodly o vítězství Gladiators.

V Jihlavě byl vzájemný zápas ještě vyrovnanější. Přetahovanou nakonec opět ovládli Gladiators, kteří zvítězili 25:20. Vítězný touchdown dala Vysočina až v poslední minutě zápasu. Oba výsledky tak potvrzují, že domácí sice budou favority, ale jen mírnými.

Blades se budou spoléhat na výkony quarterbacka Jana Bláhy. Ten kromě přihrávek hrozí i po zemi. Obrana Blades v zápase s Mammoths ukázala, že dokáže silného soupeře udržet na uzdě. Tentokrát proti nim bude stát opět výzva v podobě produktivního útoku Gladiators.

Quarterback Ondřej Pavlas se může opřít o výkony běhové hry, kdy se v letošní sezóně v dobrém světle prezentuje Jan Dunovský. Ten byl právě autorem vítězného touchdownu ze zápasu základní části s Blades.

Bitters Silver Bowl začíná v neděli od 16:00 Na Stoupách.

Bitters Bronze Bowl

Prague Black Panthers 2 - Třinec Sharks
Black Panthers si dali minulý víkend obě semifinále v jeden den, tentokrát mají zápasy rozdělené do dvou. Po sobotním Czech Bowlu čeká na druhý tým finále 3.Ligy. V něm narazí na Třinec Sharks.

Oba týmy si připsali jednoznačnou výhru v semifinále. U Black Panthers 2 se to proti Dietos dalo očekávat. To, že Sharks přejedou Bobcats 30:7 už méně. V základní části se finalisti nepotkali. Oba týmy ale předváděly po celou základní část stabilně výborné výkony. Na konci základní části se tak mohly těšit podobnému výsledku. Oba mají bilanci 5-1, Sharks mají skóre 146:39, Black Panthers 2 138:47. Vše tedy nasvědčuje tomu, že by mohlo jít o vyrovnané finále.

Ve prospěch Black Panthers 2 bude jistě hrát výhoda domácího prostředí. Cesta z Třince do Prahy není ideální příprava na zápas.

Bitters Bronze Bowl začíná v neděli od 16:00 v Uhelných skladech.

Bitters Iron Bowl

Liberec Titans - Karlovy Vary Warriors
Titans prochází obměnou týmu. Ještě nedávno se v Liberci hrála 2.Liga. Před sezónou tak byli Titans pasováni do role favoritů ligy. Jenže úvodní zápas s Warriors přinesl Liberci prohru 12:14. To rozhodně nikdo nečekal. Očekávání u Warriors byla navíc na začátku sezóny malá. Vždyť Vary loňskou sezónu vynechali a čekal se pomalý restart v soutěži mužů. Výhra proti Titans je ale nakopla a Warriors se po celou základní část drželi na špici.

V odvetě již dokázali zvítězit Titans, a to 34:28. Oba zápasy tak skončily minimálním rozdílem. I zde tak lze očekávat vyrovnanou bitvu. 

Bitters Iron Bowl začíná v neděli od 14:00.