Home  /  Zprávy  /  Český tým přivezl z Panamy 9. místo

Český tým přivezl z Panamy 9. místo

(po) 13. srpen 2018, Radim Kroulík

Premiérová účast ženského flagového týmu na Mistrovství světa skončila 9. místem. Český tým byl v této roli již podruhé v posledních dvou letech, na což před odletem upozorňoval hlavní trenér, Martin Šindler. „Loni jsme byli na Mistrovství Evropy jako úplní nováčci a letos jako úplní nováčci jedeme na Mistrovství světa.”

Hned v úvodním zápase čekal na náš tým náročný test. Zahájení turnaje svedlo proti nám domácí výběr Panamy. Ta obhajovala titul, proto byla Panama v roli jasného favorita. Tuto roli Panama potvrdila a porazila český tým 51:0. „Měly jsme na víc, ale byla to velká škola od Panamy. Hektický začátek v podobě příjezdu a časového posunu se přenesl na hřiště,” okomentovala první zápas Lenka Vavrisová.

Ve druhém zápase úvodního dne sehrály Češky zápas s Japonskem. Premiérový touchdown na Mistrovství světa zaznamenala Vokurková, ale i v druhém zápase náš tým prohrál, tentokrát 7:40. První půlka byla všelijaká, ale druhá byla o dost lepší, ale pořád se nám nepodařilo chytit tempo,” zhodnotila Vavrisová druhý zápas na turnaji.

Druhý hrací den zahájil náš tým s Guatemalou. V defenzivní bitvě se i díky druhému touchdownu Vokurkové na turnaji podařilo urvat historicky první vítězství, a to s výsledkem 9:6. Dobrá příprava na zápas byla podle Alžběty Nečasové klíčová k cestě za první výhrou. „Věděly jsme, co budou hrát a udělaly jsme si na to přípravu a rozbor. Věděly jsme, že tu výhru potřebujeme a povedlo se. I když ne tak přesvědčivě, jak jsme chtěly.”

Druhým zápasem druhého hracího dne byl souboj s Kanadou. Český tým nedokázal navázat na vítězství s Guatemalou a Kanadě podlehl 8:45. Věděly jsme, že je to těžší soupeř. Nebyl nehratelný, ale bohužel jsme nedokázaly udržet koncentraci, kterou jsme měly dopoledne. A jsou tady soupeři, kteří trestají každou chybu,” zhodnotila zápas s Kanadou Nečasová.

V sobotu čekal na český tým pouze zápas s Brazílií. Vyrovnaný duel nakonec vyhrály Brazilky 19:6. „Jsme zklamané, že jsme nevyhrály, ale nemůžeme být zklamané z našeho výkonu, který jsme proti Brazilkám podaly,” hodnotila bezprostředně po zápase Kristýna Nechvílová. „Chyběla větší přesnost, ale jinak jsme odvedly super práci.” Nechvílová mohla mít dvojí radost, protože slavila narozeniny. Tým jí večer připravil malé překvapení.

Po prohře s Brazílií vstupovaly Češky do závěrečného dne s tím, že budou hrát o konečné 9. místo na turnaji porti Izraeli. Náš tým svedl další defenzivní bitvu. Vítězství 12:6 nás posunulo na 9. místo, které si Češky z Panamy při premiérové účasti na MS odvezly. „Všichni jsme byli hrozně vynervovaní z toho závěru,” popisovala poslední vteřiny zápasu Nguyenová. Izrael se totiž dostala k bezprostřední blízkosti endzóny.

Martin Šindler hodnotil vystoupení českého týmu a konečné 9. místo pozitivně.