Home  /  Zprávy  /  Junioři Steelers vyhráli v Pardubicích v prodloužení. Amazons opět vyhrály

Junioři Steelers vyhráli v Pardubicích v prodloužení. Amazons opět vyhrály

(út) 18. září 2018, Radim Kroulík

Skvělý první poločas v podání Amazons rozhodl o vítězství nad Black Cats. Skóre zápasu otevřela Heroschová po passu Pejškové. Ve druhé čtvrtině doběhla do endzóny Šlesingerová a následně přidala další touchdownovou přihrávku Pejšková opět na Heroschovou. Skóre tak bylo rázem 19:0 pro Amazons. Naději Black Cats přinesla Radka Dlabolová, která zahájila druhý poločas touchdownem z kickoff returnu, ale Amazons našly rychlou odpověď a pohodlný náskok si udržely až do konce zápasu. Odvetu ovládly Amazons 45:20 a již mají prakticky jisté první místo po základní části.

Ve Druhé ženské lize se úvodní turnaj vydařil nejvíce Příbrami Bobcats. Ty porazily Diamonds 39:0 a Blades 59:8. V duelu Diamonds a Blades byly úspěšnější Diamonds, které vyhrály 46:24. Další turnaj je na programu poslední zářijový víkend v Ostravě.

Bitters juniorská liga opět zažila prodloužení, tentokrát v Pardubicích. Domácí se proti Steelers ujali vedení 13:0, ale ostravští dokázali zápas dovést 22 vteřin před koncem až do prodloužení. V něm o vítězství Steelers rozhodl Jakub Plánek po passu od Jakuba Kročka.

V Jihlavě se v letošní sezóně poprvé ukázali Black Panthers a začátek sezóny jim nemohl vyjít lépe. Proti Gladiators, kteří v úvodním kole porazili Rangers 77:0, nasázeli v úvodní čtvrtině čtyři touchdowny a o vítězi bylo rozhodnuto. Tři touchdowny zaznamenal Martin Mandík a ve skvělé formě se uvedl quarterback Jan Riedel, který hodil celkem čtyři touchdowny a pro jeden si doběhl sám. Black Panthers ovládli zápas s Gladiators v poměru 49:6.

Rangers se po úvodní vysoké porážce nenechali srazit na kolena a proti Sígrs se dostali v první čtvrtině do vedení po touchdownu Kryštofa Bojarského. Vedení ale vydrželo Rangers přibližně minutu. Následně se rozjeli touchdowny Sígrs. Po sympatickém úvodu se Rangers museli smířit s prohrou 6:49. Sígrs tak po dvou zápasech mají bilanci 2-0.

Lions jeli do Ústí nad Labem motivováni odčinit prohru z úvodního kola s Hellboys. Motivaci dokázali přetavit ve skvělý úvod zápasu. Divoká první čtvrtina skončila 35:6 ve prospěch Lions. Quarterback Lions, Volodymyr Hrynkiv byl v zápase u 7 touchdownů (z toho u 4 v první čtvrtině). Lions si tak ve druhém zápase došli k jednoznačné výhře 63:18.

V Dorostenecké lize už Lions tolik štěstí neměli. Úvodní prohru s Black Panthers se totiž pražskému celku proti Ostravě odčinit nepovedlo. Především tři touchdowny Jakuba Kročka rozhodly o vítězství Steelers 28:22.

Dorostencům Black Panthers se povedlo vyhrát i druhý zápas sezóny. Po Lions vyzráli i na Sígrs. Black Panthers ve čtvrté čtvrtině navýšili náskok na 27:0, který již dokázali udržet. Sígrs dvakrát skórovali, ale prohru 14:27 neodvrátili.

Ve Flagové lize U15 se Pilsen Patriots podařilo navýšit náskok na čtvrté pozici od svých pronásledovatelů a playoffs mají o něco blíže. Naopak mají na dostřel třetí i čtvrtou příčku, které okupují Prague Lions, respektive Brno Amazons. Vedoucí Black Panthers zatím stále neprohráli.