Home  /  Zprávy  /  Favorité postoupili do Bitters Junior Bowlu, Amazons ovládli FL U15

Favorité postoupili do Bitters Junior Bowlu, Amazons ovládli FL U15

(po) 29. říjen 2018, Radim Kroulík

Semifinálové zápasy nabídl sváteční víkend v Bitters juniorské lize. Prague Black Panthers a Budweis Hellboys vstupovali do svých zápasů jako velcí favorité. Oba týmy nepoznaly v základní části hořkost porážky. Především Black Panthers prošli základní částí suverénně a své soupeře ničili. Kromě semifinálových duelů byl na programu i finálový turnaj Flagové ligy U15.

Prague Black Panthers - Prague Lions
Repríza loňského Junior Bowlu měla naprosto odlišný průběh. Obhájci titulu, Prague Lions, nedokázali se svým pražským rivalem držet v prvním poločase krok. Útok Black Panthers zaznamenal v první čtvrtině hned tři touchdowny a prakticky rozhodl o postupujícím do finále. Ve druhé čtvrtině Black Panthers přidali dva touchdowny a field goal a o postupujícím nemohl být pochyb. Do poločasové přestávky se šlo za stavu 38:0. Zrychlená druhá půlka ještě přinesla dva dlouhé touchdownové běhy Black Panthers. Nejprve si Matěj Stejskal doběhl pro 63yardový touchdown, krátce po něm Lukáš Lovász zaznamenal 56yardový touchdownový běh. Black Panthers tak navázali na dominantní výkony ze základní části a pražského rivala zničili 51:0. Pro finálový Bitters Junior Bowl budou Black Panthers favoritem.

Budweis Hellboys - Brno Sígrs
Hellboys jsou letos velkým překvapením soutěže. To ukázali hned v prvním kole, kdy porazili v prodloužení Prague Lions. Právě tato výhra rozhodla o lepším nasazení do semifinále. Hellboys tak čekal papírově lehčí soupeř. Sígrs se nechtěli vzdát lacino a dlouho kladli odpor. Hellboys poprvé změnili skóre v půlce první čtvrtiny, kdy si připsali 2 body za safety. S vypršením času první čtvrtiny zazanmenali Hellboys první touchdown, kdy si pro 6 bodů doběhl Jan Leština. Sígrs se nenechali zlomit a dlouho drželi rozdíl jednoho skóru. Až před druhým poločasem inkasovali druhý touchdown, tentokrát po 1yardovém běhu Víta Bezecného. Hellboys si rozvrhli čtyři touchdowny v zápase do všech čtyř čtvrtin, a tak ve třetí čtvrtině zvyšoval na 20:0 opět Jan Leština. Druhý touchdown Bezecného ve čtvrté čtvrtině definitivně stvrdil vítězství Hellboys. Dlouhý touchdown Jana Hampla jen kosmeticky upravil skóre na konečných 26:6. Hellboys tak v sobotu vyzvou Prague Black Panthers v Bitters Junior Bowlu.


Bitters Junior Bowl XVIII je na programu v sobotu od 13:00 Na Šancích v Praze.

Flagová liga U15

Nejdelší soutěž zná svého vítěze. Flagová liga U15 začala již v dubnu a 28. října se Na Šancích odehrál finálový turnaj. Semifinále proti sobě svedl Prague Black Panthers s Pilsen Patriots a Brno Amazons s Prague Lions. Black Panthers v základní části prohráli pouze jednou, a tak byli favoritem. Patriots se ale podařilo svého soupeře zaskočit a výhrou 14:13 postoupil do finále plzeňský tým. Ve druhém seimifinále porazili Amazons Lions 19:6. O třetí místo se tak utkaly pražské týmy. Black Panthers další zaváhání nedopustili a porazili Lions 30:7. Finále mezi Amazons a Patriots nabídlo bodově nejbohatší zápas turnaje. Amazons si v prvním poločase vybudovali náskok 25:13, který udrželi a po vítězství 39:26 se radovali ze zisku titulu.