Home  /  Zprávy  /  Hřebci se v Ústí na vítězství natrápili. Rozhodl druhý poločas

Hřebci se v Ústí na vítězství natrápili. Rozhodl druhý poločas

(ne) 7. duben 2019, Radim Kroulík

Paddock liga amerického fotbalu začala pro Pardubice Stallions vítězně. Hřebci vyrazili v prvním kole nového ročníku Paddock ligy do Ústí nad Labem. Místní Blades po loňském vítězství ve druhé lize postoupili mezi elitu a se Stallions je čekala premiéra mezi elitou.

Nováček ligy dlouho zkušeného soupeře trápil, Stallions urvali vítězství 20:9 až ve druhém poločase. “Očekávali jsme, že ten zápas bude těžký. Věděli jsme, že se na nás Ústí připraví dobře a nebude jednoduché vyhrát,” hodnotil po zápase hlavní trenér, Petr Košťál.

Hned úvodní akce pardubického týmu vedla téměř přes celé hřiště. Horáček se prodral obranou a byl složen těsně před endzónou soupeře. Nadějný útok zastavila domácí obrana, která ukořistila míč a zhatila šanci na první pardubické body.

Chvíli poté udělali Blades obrovskou hrubku, při které věnovali míč pro pardubický útok v bezprostřední blízkosti endzóny. Tentokrát se Stallions bodově prosadili. Přihrávku Catapana zachytil v endzóně Jelínek. “Začali jsme hrát rychle, a to nám sedlo. Domluvili jsme se, že na ně vlítneme, snažili jsme se rychle rozehrávat a podařilo se nám dát první touchdown,” vysvětlil Jelínek.

Blades se nenechali psychicky zlomit a Stallions dlouho nenecházeli recept na obranu domácích. Ústeckému týmu se navíc podařilo snížit před poločasem na 3:6. Úvodní poločas tak nebyl podle představ Pardubic. “Celý zápas se nám celkem dařilo v obraně. Vždy je ale co zlepšovat. Útok měl první poločas trochu problémy, ale to se dá v prvním zápase čekat. Ve druhém poločase už hráli určitě lépe a pomohli nám k vítězství,” hodnotil Košťál výkon svého týmu.

Ve druhém poločase se Stallions začalo dařit pohybovat s míčem. Ve třetí čtvrtině si připsal touchdown Horáček. Toho napodobil v závěrečném dějství Petřík, čímž dal Stallions komfortní náskok 20:3. Blades dokázali skóre zkorigovat poslední akcí zápasu, kdy si touchdown s vypršením času připsal Imr. “Bylo to hodně vydřené vítězství,” oddechl si Košťál po zápase.

Stallions po úvodní výhře s nováčkem čeká zápas na hřišti Brna Alligators. Brněnský tým si bude chtít napravit chuť po úvodní prohře s Plzní. Stallions vyhlíží druhé vítězství v Paddock lize.

Detail zápasu

Ústí nad Labem Blades
9 : 20
Pardubice Stallions Pardubice Stallions
Q1 Q2 Q3 Q4
BLD 0 3 0 6
STA 6 0 8 6
Statistiky

Datum: 7.4.2019 v 15:00
Počasí: Jasno, 17°C
Počet diváků: 625
Rozhodčí: Jaroslav Rybář (R), Filip Znamenáček (U), Mikuláš Zouvala (HL), Šimon Zouvala (LJ), Petr Márai (BJ), Václav Kriesman (SJ), Filip Pachulski (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 0:6 - Tomáš Jelínek, 2y pass od Raymond Catapano (kick neúspěšný); 0:54
2.čtvrtina
Ústí nad Labem Blades FG - 3:6 - Marek Hruboň, 23y; 0:02
3.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 3:14 - Jan Horáček, 13y pass od Raymond Catapano (Raymond Catapano 2pt run); 2:11
4.čtvrtina
Pardubice Stallions TD - 3:20 - Lukáš Petřík, 30y pass od Raymond Catapano (kick neúspěšný); 9:44
Ústí nad Labem Blades TD - 9:20 - Jakub Imr, 26y pass od Pavel Mráz (kick neúspěšný); 0:00