Home  /  Zprávy  /  Blades se proti Lions neprosadili

Blades se proti Lions neprosadili

(po) 6. květen 2019, Radim Kroulík

V pátém kole Paddock ligy přivítali Ústí nad Labem Blades na svém hřišti v Olšinkách letos zatím neporažené Prague Lions.Úvodního hodu mincí se tentokrát ujala Rozárka Štěpánková, dcera linebackera Blades, pro kterou tým letos dražil kalendář.

Více štěstí však měli Lions, kteří zvolili příjem a Blades tak šli na kickoff. Ten se vydařil, ale hned v následující akci se Lions vrhli do dlouhého passu, jehož zachycení naštěstí zabránil zkušený Martin Antoš. Následovalo několik běhových akcí v rychlém tempu, ale oba týmy se v úvodu trochu plácaly stylem tři a ven. Naděje přišla ve chvíli, kdy Blades zalehli vlastní punt a mohli tak pokračovat ve slibném útoku. V body ho však neproměnili.

Lions se následně pustili v rychlém sledu do několika passových akcí, ale touchdownu opět zabránil Martin Antoš. Blades dlouho vzdorovali, ale v čase 3:52 neuhlídali Davida Hlaváčka, který zachytil 27 yardů dlouhou přihrávku od pražského quarterbacka Michaela Hayese a Lions si tak připsali prvních šest bodů, následovaných dalším bodem za potvrzený kop.

Druhá čtvrtina začala opět v rychlém tempu. Lions bez většího váhání hráli i čtvrtý down, ale rozjetý útok zastavila obrana Blades těsně před hranicí endzóny. Útok domácích však vyšel naprázdno a na míč tak šli opět hosté.

Blades se pustili do většího tlaku, Bo Diesel si připsal sack a obrana tým opět podržela. V následném útoku Blades ale šel hned dvakrát po sobě k zemi quarterback ústeckého týmu Pavel Mráz, domácí snahy tak znovu skončili puntem.

Lions se pak rychle posunuli až do redzóny domácího týmu, ve skórování jim ale povedeným sackem zabránil ústecký Jan Vlasák. Lvi proto zkusili alespoň field goal, který se vydařil a Lions si tak připsali další tři body. Infarktové poslední vteřiny ale nebraly konce, když po kickoffu hostů zalehl domácí running back Jakub Imr míč jen jediný yard před domácí end zónou. Poločas tak končil za stavu 0:10.

Druhou polovinu zápasu začali Blades kickoff returnem, načež pokračovali především v běhové hře opřené o Jakuba Imra. Hra pokračovala velmi rychle, avšak bez bodů. Necelých osm minut před koncem třetí čtvrtiny se opět blýskl domácí Martin Antoš, který zachytil interception.

Útok se ale opět neprosadil a hned v zápětí si interception připsal i Pavel Mráz. V čase 4:47 nachytali Lions obranu Blades na goal line a s míčem do endzóny doběhl quarterback hostů Michael Hayes. Na 0:17 následně kopem navýšil Lukáš Kadlec.

Hned v úvodu poslední čtvrtiny si passový touchdown připsal Archie Stevens. Jen o dvě minuty později zachytil přihrávku Marek Suchý, který s míčem přeběhl půl hřiště až do end zóny. Oba touchdowny Lukáš Kadlec kopem potvrdil a skóre se tak vyhouplo na 0:31. Blades se nevzdali, jen 38 sekund před koncem hráli i čtvrtý down, ale pokus skončil jeden yard od soupeřovi endzóny a skóre se tak již neměnilo.

Autor článku: Martin Klimeš

Detail zápasu

Ústí nad Labem Blades
0 : 31
Prague Lions Prague Lions
Q1 Q2 Q3 Q4
BLD 0 0 0 0
LIO 7 3 7 14
Statistiky

Datum: 5.5.2019 v 15:00
Počasí: Polojasno, 8°C
Počet diváků: 317
Rozhodčí: Filip Pachulski (R), Milan Remeš (U), Mikuláš Zouvala (HL), Jaroslav Rybář (LJ), Pavel Šimon (BJ), Filip Znamenáček (SJ), Václav Kriesman (FJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Prague Lions TD - 0:7 - David Hlaváček, 27y pass od Michael Hayes (Lukáš Kadlec kick); 3:52
2.čtvrtina
Prague Lions FG - 0:10 - Lukáš Kadlec, 31y; 0:07
3.čtvrtina
Prague Lions TD - 0:17 - Michael Hayes, 1y run (Lukáš Kadlec kick); 4:47
4.čtvrtina
Prague Lions TD - 0:24 - Archie Stevens, 34y pass od Michael Hayes (Lukáš Kadlec kick); 11:26
Prague Lions TD - 0:31 - Marek Suchý, 66y pass od Michael Hayes (Lukáš Kadlec kick); 9:23