Home  /  Zprávy  /  Hurricanes slaví historicky první domácí výhru

Hurricanes slaví historicky první domácí výhru

(út) 28. květen 2019, Radim Kroulík

Nedělní odpoledne patřilo v Jičíně americkému fotbalu. Jičínští Hurricanes přivítali seveřany z Teplic. Utkání se odehrálo na valdickém fotbalovém hřišti před více než 180 diváky.

Od prvního kickoffu bylo zřejmé, že se bude jednat o vyrovnané klání. Tepličtí přijeli do Jičína pouze s dvanácti hráči, ale odhodláni potvrdit své kvality. V cestě jim ovšem stáli silně namotivováni domácí, kteří svou tvrz bránili jako lvi. Hra se přesouvala od endzóny k endzóně. Obrany obou týmů nedovolily soupeři ani jeden slibnější drive. To se ovšem ke slovu dostali jičínští a po 31yardovém runu zaznamenal svůj první domácí touchdown rychlonohý Jan Urlich.  Následné potvrzení bylo ovšem neúspěšné a domácí se ujali vedení 6:0.

Touchdown Hurricanes nakopl a hnáni domácími diváky bojovali o další yardy. Necelé čtyři minuty před koncem první čtvrtiny vzal na sebe odpovědnost quaterback Tomáš Vitík a z hranice 5 yardů si doběhl pro další body, které následně potvrdil úspěšným kickem Martin Pankrác.

Druhá čtvrtina pak přinesla velice vyrovnanou bitvu obou týmů. Nordians se posouvali stále blíž ke korekci skóre. Proti tomu však stála obrana Jičínských, které dominovali Radek Vancl a Leoš Křepela.. Výborně se ale prezentoval i celý tým hostí v čele s Lukášem Buřtem, který nedovolil Jičínu ani krok navíc. Teplice i přes četná zranění udrželi skóre na rozdíl dvou touchdownů. Druhá čtvrtina tedy nepřinesla žádnou změnu ve skóre.

Po poločasové přestávce se ale mince začala pomalu obracet na stranu Nordians. Nesoustředěnost a pravděpodobně nezkušenost domácích přinesla řadu školáckých chyb a Teplice se nebezpečně přibližovaly k endzóně domácích. S tím ovšem nesouhlasil Martin Zhouf, který koordinoval obranu, která vždy na poslední chvíli zatáhla za záchranou brzdu a tak se šlo do poslední čtvrtiny stále za stavu 13:0.

Konec utkání se nakonec změnil doslova o bitvu zkušeností Teplic a odhodlání Jičína. Šest minut před závěrečným hvizdem, vyslal skvěle hrající Lukáš Buřt svého recivera Ladislava Bukvu, který krásným 22yardovým pasem snížil bodovou ztrátu na 13:6. Úspěšné potvrzení za jeden bod provedl Šlajchrt. Blížící konec utkání a snížení skóre pozvedl naděje hostů, kteří se doslova rvali o své místo na hřišti. Zdálo se ale, že dnes štěstí přijelo pomoci domácím. Minutu a půl zbývalo do odchodu do šaten, když se Jičín rozhodl pro běhovou hru, kterou přes drsné severské pole, donesl až do cíle Přemysl Fousek.

Hurricanes dotáhli zápas do vítězného konce a radují se z prvního domácího vítězství v historii klubu.

Autor článku: Přemysl Chromý

 

Detail zápasu

Jičín Hurricanes
19 : 7
Teplice Nordians Teplice Nordians
Q1 Q2 Q3 Q4
HUR 13 0 0 6
NOR 0 0 0 7

Datum: 26.5.2019 v 14:00
Počasí: Jasno, 21°C
Počet diváků: 183
Rozhodčí: Šimon Zouvala (R), Filip Znamenáček (U), Richard Hranička (HL)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Jičín Hurricanes TD - 6:0 - Jan Ulrich, 31y run (kick neúspěšný); 8:10
Jičín Hurricanes TD - 13:0 - Tomáš Vitík, 5y run (Martin Pankrác kick); 3:54
4.čtvrtina
Teplice Nordians TD - 13:7 - Ladislav Bukva, 22y pass od Lukáš Buřt (Jiří Šlajchrt kick); 6:21
Jičín Hurricanes TD - 19:7 - Přemysl Fousek, 8y run (kick neúspěšný); 1:47