Home  /  Zprávy  /  V souboji nových quarterbacků vyhráli Patriots

V souboji nových quarterbacků vyhráli Patriots

(út) 11. červen 2019, Radim Kroulík

V osmém kole hostili domácí Patriots Sígry. Osud tomu tak chtěl, že oba týmy nastoupily s novým quarterbeckem. Útok Patriots vedl Christian Adorno, za Sígrs si premiéru odbyl Craig Coffman.

Po kickoffu Sígrs se hned poprvé dostal k míči Adorno. Výkop však těžko zpracovával a tak byl rád, že ho dokázal vrátit aspoň na 20 yardů. Z pozice quarterbacka už se mu ale vedlo lépe. První akce pass na Miesbauera a první first down. Další přišel po běhu domácího quarterbecka v zápětí. Poté následoval catch navrátilce do sestavy Ratliffa, další first down. Díky běhům Adorna a catche Miesbauera už Patriots byli na hranici redzóny Sígrs. Tam však hosté zabrali a díky sacku Tomáše Kuparowitze domácí čekal 4&25. K překvapení Sígrs se nepuntovalo. Adorno našel 35yardovým passem Ratliffa a byl z toho první touchdown zápasu. Při pokusu o konverzi Zach Lewis bohužel přehodil zcela volného Loukotu.

Domácí pak mohli v útoku pokračovat, Kurfirst totiž trefil onside kick tak šikovně, že byl u míče první Ratliff. Další posun zaznamenal catchem Rada.V další akci připsal 5 yardů po zemi Miesbauer, více mu však tvrdým zákrokem nedovolil brněnský Florian. Adorno se pak pokusil zopakovat touchdownovou akci, bohužel míč byl krátký a na 2 yardech zachytil interception Láska.

Šanci na safety domácí obraně nedal Tumpach, když dostal hosty z těžké pozice dvěma 4yardovými běhy. Víc ale obrana nepovolila, hosté tak museli puntovat. Při následné akci zachytil Ratliff sice míč pro first down, ale akci vyrušily fauly na každé straně. Faul domácích navíc znamenal vyloučení pro Jakuba Kloze. A tak čtvrtinu zakončil 25yardový běh Adorna.

V úvodu druhé čtvrtiny přišel catch Loukoty a pak už 17yardový touchdown Petra Miesbauera. Konverze opět nevyšla, Adornův pas nenašel cíl, 12:0.

Pak už se konečně dostal do hry i útok Sígrs. Coffman zkompletoval pass na Vacenovského. Při dalším pokusu o pass se dobrým zákrokem blýskl Benedykt. Při 2&1 Coffmanův úmysl parádně přečetl Ratliff a byl z toho tento 75yardový pick six.

Po potvrzení Vojtěchovského domácí vedli už 19:0. Sígrs se snažili o odpověď, na 30 yardů returnoval Clark. Dalších 15 yardů pro Sígrs zaznamenal catchem Mlčák. Totéž pak zopakoval Mašlanka. Poté Coffman sám získal po zemi 8yardů, ovšem pro další hru musel ze hřiště, protože při konci běhu přišel o helmu. Nadějný drive Sígrs přišel vniveč, protože při dalším snapu si hosté nebyli schopní předat míč a ten ukořistil Růžička.

Domácí však více netrestali, Ratliff si sice připsal 20yardový catch, ale při následných pokusech už se nedařilo. Při 4&8 chyběli Adornově běhu asi 2 yardy. Sígrs se rychle přiblížili domácí endzoně. Ke catchy Mašlanky se  připsalo dalších 15 yardů za late hit Ščerbáka. Po dalším domácím faulu, tentokrát facemasku, už byli Sígrs na 12 yardech. Pak ale domácí obrana zaúřadovala. Po nekompletním passu Coffrana a krátkém běhu Ambrože při třetím downu Benedykt nedovolil zachytit míč Vacenovskému. Následoval 4&8 a byť se Coffman velkým kličkováním snažil získat prostor, trojka hladových vlčáků Nguyen, Krnáč, Růžička mu stále byla v patách. Coffman byl nakonec rád, že aspoň zahodil. A tak si i naši obránci mohli jít s chutí vydechnout. V závěru poločasu ještě přišel nicneřešící interception, když Adornův pas zachytil Florian. Na víc už ale Sígrs nezbyl čas.

Ani v začátku třetí čtvrtiny to nevypadalo, že by Sígrs mohli pomýšlet na obrat. Po nulovém běhu Tumpacha následovaly dva nekompletní passy, když při druhém byl vzadu opět pozorný Benedykt. Domácí se přiblížili polovině hřiště po běhu Miesbauera, 9yardový catch si pak připsal Kurtiš. Při 3&1 dokázal Adorna pro ztrátu 7 yardů sackovat Rosa. Zach Lewis však předvedl výborný punt, kdy díky přiznivému odrazu míč doskotačil až na 20 yardů Brna.

Coffman pak po zemi získal first down, ale při dalším snapu byl přehozen a byl z toho velmi nepříznivý 2&28. Trn z paty Sígrům vytáhl faul Benedykta za pass interference. I tak na půlce hostující útok skončil, protože Koubek zastavil nadějný běh Ambrože a Coffmana dokázal sackovat Krnáč. Bohužel útok Sígrs mohl o chvíli později pokračovat, protože hosté dokázali vyrazit Adornovi míč a získat fumble. Hosté trestali velmi rychle, 47yardový catch Mašlanky a krátký běh Clarka. Ten si po touchdownu připsal i konverzi a snížil tak stav na 19:8.

V úvodu čtvrté čtvrtiny se mohlo zdát, že domácí ztrácej hlavu. Díky nesportovnímu chování a nepřesným pussům se Adornovi nepovedl punt a Sígrs šli na míč na pouhých 27 yardech soupeře. Na 9 yardů je dostal dvěma běhy Clark a o chvíli později už zvedal ruce nad hlavu. Předčasně, protože jeho touchdown neplatil pro holding Eliáše. Při 3&5 následoval důležitý sack Ratliffa. Po špatném střídání byli hosté rádi za 3 body za field goal Coffmana, 19:11.

Hosté tak byli na dostřel jednoho touchdownu. Patriots však zahráli velmi dobrý drive. Nakonec krom toho, že trval poměrně dlouho, přinesl i body. Domácí šli pro každý yard velmi zodpovědně. A protože Miesbauer, Loukota, Ratliff a Adorno postupně odškrtávali jeden first down za druhým, mohl se dvě minuty před koncem domácí tým radovat z touchdownu Adorna. Vojtěchovský potvrdil, vedení bylo 26:11. Sígrs nezbývalo než se pokusit o zázrak, hned první Coffmanův pass ale zachytil Adorno a tak tím pečetil svou vítěznou premiéru v dresu Patriots.

Autor článku: Michal Vrba

Detail zápasu

Pilsen Patriots
26 : 11
Brno Sígrs Brno Sígrs
Q1 Q2 Q3 Q4
PTR 6 13 0 7
SGR 0 0 8 3
Statistiky

Datum: 8.6.2019 v 14:00
Počasí: Jasno, 23°C
Počet diváků: 87
Rozhodčí: Jaroslav Rybář (R), Václav Kriesman (U), Oldřich Kumhera (HL), Jan Hubálek (LJ), Tomáš Benedikt (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 6:0 - Anthony Ratliff, 35y pass od Christian Adorno (2pt pass neúspěšný); 3:42
2.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 12:0 - Petr Miesbauer, 17y run (2pt pass neúspěšný); 11:13
Pilsen Patriots TD - 19:0 - Anthony Ratliff, 75y interception return (Martin Vojtěchovský kick); 8:56
3.čtvrtina
Brno Sígrs TD - 19:8 - Tyrone Clark, 3y run (Tyrone Clark 2pt run); 1:17
4.čtvrtina
Brno Sígrs FG - 19:11 - Craig Coffman, 36y; 9:02
Pilsen Patriots TD - 26:11 - Christian Adorno, 4y run (Martin Vojtěchovský kick); 2:10