Home  /  Zprávy  /  Steelers na vítězné vlně. Rozhodla druhá čtvrtina

Steelers na vítězné vlně. Rozhodla druhá čtvrtina

(út) 25. červen 2019, Radim Kroulík

Poslední kolo základní části svedlo dohromady dva nejvzdálenější týmy na mapě Paddock Ligy. Do Ostravy přijeli hráči plzeňských Patriots. Oba týmy již měly jistou pozici ve svých skupinách. Steelers se připravovali na domácí semifinále. Patriots sice neměli šanci do playoff postoupit, ale úspěšnou sezónu mohli případnou výhrou v Ostravě zakončit na vyrovnaném stavu 5 výher a 5 porážek.

I přes to, že přijeli plzeňští hráči ve velmi prořídlé sestavě, nechyběli na soupisce dva američtí hráči, Christian Adorno a Anthony Ratliff. Zejména tito dva hráči byli stěžejními muži zápasu. Patriots totiž přijeli s jasnou taktikou. Mít kontrolu nad míčem, časem a pokusit se zaskočit favorita.

A to se jim dařilo, během první čtvrtiny půjčili míč útoku Steelers pouze na pět akcí. I to však stačilo, aby Douglas Webster zařídil první body pro Steelers. Plzeňští hráči se však nenechali vývojem zaskočit a stále se pevně drželi své odvážné taktiky, kdy nezahrávali žádné punty a i dlouhé čtvrté downy se dvojici Adorno - Ratliff dařilo na začátku zápasu proměňovat. Patriots se tak podařilo snížit, když Martin Vojtěchovský vyhrál souboj se svým strážcem v endzóně Steelers.

Pak se pokusili Patriots o další zaskočení ostravských hráčů, ale míč po úspěšném onside kicku byl dán Steelers, jelikož se plzeňští hráči provinili proti pravidlům a nenechali prostor chytajícímu hráči. Útok Steelers opět na pět akcí, ze zkráceného hřiště, skóroval.

Poté začal Patriots zlobit snap. Adorno musel zpracovávat složité míče a tlak defensivní lajny byl enormní. Po jednom takové snapu přišel i fumble a další výhodná pozice pro ostravský útok, který se opět velmi rychle nemýlil a po touchdownu Floriána Kotúľa navýšil již na 21:6. Z následného trápení plzeňského útoku vzešel jediný punt Patriots v zápase, který však nedopadl dobře a Steelers opět získali míč v blízkosti redzóny soupeře. Jan Musil si natřikrát doběhl pro touchdown.

Plzeň ani v tomto okamžiku neustoupila od agresivního pojetí hry a další ztráta míče na downy, tak přišla 17 yardů před jejich endzónou. Douglas Webster pak neměl problém najít Lukáše Sokola, který kolem dvou obránců protančil pro další touchdown.

Na konci prvního poločasu přišel další povedený drive Patriots, kteří se konečně opět podívali na půlku Steelers. Zastavil je až interception Gabriela Fröhlicha.

Do druhého poločasu vstoupili Patriots opět pokusem o onside kick, ale tentokrát jin prozměnu bylo hřiště moc úzké a Ratliff míč ve hrací ploše nestihl. Odpověď Ostravy byla opět rychlá. Douglas Webster si nechal míč a prokličkoval 43 yardů pro touchdown. Rozběhl se čas podle pravidla o mercy a útok Steelers jsme už na hřišti během třetí čtvrtiny neviděli. Christian Adorno prošel se svými spoluhráči celé hřiště a opět jej musel zastavit až interception, tentokrát v podání Garretta Griffetha.

Ve čtvrté čtvrtině již byly na straně Steelers na hřišti všichni náhradníci, a tak se zasekla i útočná mašina a ocelová obrana také nebyla tak dominantní. Patriots tak mohli zakončit letošní sezónu pěkným touchdownem Petra Miesbauera.

Autor článku: Jan Klimeš

Detail zápasu

Aquaponik Ostrava Steelers
42 : 12
Pilsen Patriots Pilsen Patriots
Q1 Q2 Q3 Q4
STE 7 28 7 0
PTR 0 6 0 6
Statistiky

Datum: 23.6.2019 v 13:00
Počasí: Polojasno, 26°C
Počet diváků: 231
Rozhodčí: Tomáš Frehar (R), Ján Polák (U), Pavel Moravec (HL), Lukáš Přikryl (LJ), Adam Dvořáček (BJ)
 

Scoring summary
1.čtvrtina
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 7:0 - Douglas Webster, 4y run (Vojtěch Hlaušek kick); 5:22
2.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 7:6 - Martin Vojtěchovský, 16y pass od Christian Adorno (2pt pass neúspěšný); 11:05
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 14:6 - Ondřej Chmela, 17y pass od Douglas Webster (Vojtěch Hlaušek kick); 9:47
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 21:6 - Florián Kotúľ, 13y pass od Douglas Webster (Vojtěch Hlaušek kick); 7:44
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 28:6 - Jan Musil, 4y run (Vojtěch Hlaušek kick); 4:46
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 35:6 - Lukáš Sokol, 9y pass od Douglas Webster (Vojtěch Hlaušek kick); 3:13
3.čtvrtina
Aquaponik Ostrava Steelers TD - 42:6 - Douglas Webster, 41y run (Vojtěch Hlaušek kick); 11:08
4.čtvrtina
Pilsen Patriots TD - 42:12 - Petr Miesbauer, 25y run (2pt pass neúspěšný); 3:31