Home  /  Zprávy  /  Finále druhé a třetí ligy

Finále druhé a třetí ligy

(pá) 12. červenec 2019, Radim Kroulík

O víkendu jsou na programu dva finálové zápasy. V Přerově se rozhodne o vítězi Silver Bowlu. Nového majitele poháru pro vítěze Bronze Bowlu najdeme ve Zlíně.

SuperKomíny Silver Bowl XIV

Přerov Mammoths - Prague Black Panthers
Generálku na finále si Mammoths a Black Panthers střihli v posledním kole základní části. V ní se z vítězství 10:9 radovali po urputném boji hosté. O vítězství rozhodl pět minut před koncem zápasu 43yardovým field goalem Martin Mandík.

Rozložení sil v Silver Bowlu dozná výrazných změn. Black Panthers totiž do finálového zápasu nebudou moct nasadit soupisku v plné síle, jelikož někteří hráči byli na soupiskách týmu pro AFL. Mírným favoritem tak budou domácí. Těm se ve vzájemném zápase dařilo držet útok Black Panthers daleko od své endzóny, ale podobně na tom byl i útok vedený quarterbackem Michalem Stokláskem. Výjimkou byl drive na přelomu třetí a čtvrté čtvrtiny, kdy se Mammoths dostali postupným útokem až k bezprostřední blízkosti endzóny a Stoklásek si sám doběhl pro jediný touchdown Mammoths v zápase.

Kromě kvalitního fotbalu se můžete těšit na poločasové vystoupení, soutěž a Paddock fanzónu, kde si návštěvníci mohou změřit rychlost hodu. Chybět nebude ani ochutnávka zdarma energy drinku Paddock. Pro děti bude připravena dětská zóna se skákacím hradem.

SuperKomíny Silver Bowl XIV začíná v sobotu od 15:00.

Paddock Bronze Bowl VII

Zlín Golems - Šumperk Dietos
Golems a Dietos se v průběhu základní části rychle vyprofilovali do role favoritů na postup do finálového Bronze Bowlu. Podobně jako u Mammoths a Black Panthers, také finalisti 3.Ligy se potkali proti sobě v závěrečném kole základní části.

V duelu o pořadatelství Paddock Bronze Bowlu dominovali Golems. Vše odstartovalo safety hned v první minutě zápasu. Dietos se dokázali rychle oklepat a field goalem strhli vedení na svoji stranu. To však bylo ze strany Šumperku v tomto zápase téměř vše. Ve druhé čtvrtině nasázeli Golems tři touchdowny a do poločasové přestávky šli s komfortním náskokem 26:3. Dietos recept na překonání zlínské obrany nenašli, a tak se Golems radovali z vysoké výhry 40:9 a pořadatelství finálového Paddock Bronze Bowlu VII.

Dietos se potýkají s marodkou a to Zlína vyrazili na poslední zápas základní části ve dvaceti hráčích. Šumperk se dlouhodobě potýká s úzkým kádrem, ale v letošní sezoně tento problém zastínil skvělými výkony, kdy většinu zápasů vyhráli s rozdílem větším než 35 bodů. První zaváhání tak přišlo až před play off. Dokáží Dietos zmobilizovat síly a oplatit Golems jedinou letošní porážku?

Golems prošli základní částí bez porážky, přestože úvodní zápas sezony dominanci nenasvědčoval. Hned na úvod musel Zlín bojovat o vítězství nad Rangers až do samotného závěru, kdy vybojoval vítězství 20:18. První vítězství jako kdyby vlilo Golems energii do žil a další zápasy vyhráli přesvědčivěji. Dotáhnou Golems perfektní sezonu bez prohry?

Paddock Bronze Bowl začíná v neděli od 14:00.