Home  /  Zprávy  /  V polovině září odstartuje příprava reprezentace na kvalifikaci

V polovině září odstartuje příprava reprezentace na kvalifikaci

(út) 30. červenec 2019, Radim Kroulík

V loňském roce se český reprezentační tým mužů zúčastnil Three Nations Cupu. Letos je na podzim na programu další turnaj, tentokrát ale přímo kvalifikace na Mistrovství Evropy. Formát turnaje je podobný jako loni. Český tým čeká jeden zápas venku, konkrétně v Srbsku 26. října. Domácí zápas odehrají Češi 13.10. doma proti úřadujícím šampionům z Francie.

Příprava národního týmu

Hlavním trenérem národního týmu je nadále Sebastian Fandert. Stávající sportovní manažer národního týmu, Josef Fuksa, byl z funkce odvolán. Příprava národního týmu bude probíhat v rámci tréninkových kempů. Místa kempů budou později upřesněna, termíny jsou zveřejněny níže.

První tréninkový kemp je otevřen pro všechny zájemce. Přihlášky je možné podávat prostřednictvím tohoto dotazníku, a to do 31.8. V případě větší poptávky na konkrétní pozice mohou trenéři národního týmu rozhodnout o zamítnutí přihlášky z kapacitních důvodů. Po tomto otevřeném kempu vyberou trenéři širší soupisku hráčů, kteří se zúčastní druhého kempu. Podmínkou účasti na druhém kempu bude zaplacená spoluúčast ve výši 2 500 Kč. Hráči, kteří v loňském roce byli na širší soupisce 60 hráčů budou pozváni samostatně.

Termíny tréninkových kempů:

13.-15.9. Volný výběrový kemp, místo dosud neupřesněno. Žádná platba nutná, současně však plně na vlastní náklady. Počet neomezen (pouze v případě extrémního počtu hráčů na některých pozicích může dojít k seškrtání)
16.9. Proveden cut na 60 hráčů se statusem reprezentanta v tackle fotbalu pro rok 2019
17.9. Nutnost úhrady spoluúčasti všemi reprezentanty
27.9. Distribuce teamwearu reprezentantům
27.-29.9. Kemp pro reprezentanty, místo dosud neupřesněno. Žádná (další) platba nutná. Uhrazeno ubytování (možná se snídaní), případně u kratších vzdáleností cesta (pendl domů). Cesta a strava na vlastní náklady
11.-12.10. Kemp pro reprezentanty, Jihlava. Žádná (další) platba nutná. Uhrazeno ubytování se snídaní (případně u kratších vzdáleností cesta; pendl domů), sobotní oběd, pozápasová pizza. Cesta a ostatní strava na vlastní náklady
13.10. Zápas CZE-FRA, roster pro 45 hráčů
26.10. Cesta do Srbska, hrazena cesta busem, ubytování se snídaní na 27.10. a pozápasová pizza
27.10. Zápas SRB-CZE, roster pro 45 hráčů, ihned po zápase návrat

*Úpravy nejsou vyloučené