Home  /  Zprávy  /  Amazons prodloužily svoji šňůru bez porážky. Stallions a Bobcats vyhráli v JL

Amazons prodloužily svoji šňůru bez porážky. Stallions a Bobcats vyhráli v JL

(út) 17. září 2019, Radim Kroulík

Brněnské Amazonky, coby mistryně tří posledních sezon nejvyšší ženské soutěže, daly hned v prvním zápase jasně najevo, že ani letos nemají v plánu titul z Brna poslat jinam. V jejich úvodním zápase sezony na domácím hřišti v brněnské Bystrci nasázely soupeřkám 39 bodů. Obrana Amazonek vlastní endzónu před soupeřkami uchránila. Konečný stav utkání tak vyhrály domácí Amazonky 39:0.

V první čtvrtině otevřela skóre Ivana Hájková po spolupráci s brněnskou QB Kateřinou Šlesingerovou. Ve druhé čtvrtině si pro pass a touchdown doběhla Lívia Petrásšková. Skóre 2yardovým během navýšila Tereza Kubicová. Ve třetí čtvrtině se dvakrát prosadila brněnská útočná opora Alžběta Nečasová, kdy jednou nechala obranu za zády při svém 41 yardů dlouhém sólu a podruhé po zachycení přihrávky od Šlesingerové. Hájková si ještě na závěr vystřihla 52yardové sólo a navýšila na konečných 39:0.

„S výsledkem zápasu jsme samozřejmě spokojení, viděli jsme, že secvičené akce fungují. Zároveň je náš tým doplněný o spoustu nováčků, na straně obrany i útoku. Podařilo se je dobře začlenit do fungování týmu i do hry, což je dobré také pro budoucnost týmu. Současně si ale uvědomujeme, že každý další zápas bude těžší, protože se na nás soupeři lépe připraví. Ani mi ale přípravu nepodceníme,“ přislíbil trenér brněnských Amazons, Daniel Schmied.

Hostujícím Black Cats se naopak v útoku příliš nedařilo. Po zranění Daniely Hanzlové se na pozici quarterbacka v závěru utkání představila na hřišti i mexická posila pražského celku Karla Adriana Cano Guzman. Ani ta ale nedokázala hru zvrátit ve prospěch černých koček.

„I když ten výsledek nevypadá příznivě, chtěl bych naše hráčky pochválit za opravdu dobrý výkon. Tým prochází tak trochu obměnou. Řada zkušených hráček po loňské sezoně odešla. V zimě a na jaře jsme ale měli úspěšné nábory a tým se doplnil o spoustu nováčků. Přesto dokázaly na hřišti zdárně vzdorovat brněnským hráčkám a myslím si, že vyhlídky na budoucnost tohoto týmu můžou být jedině optimistické,“ pochválil po zápase sestavu Prague Black Cats jejich trené Jiří Hamal.

Brno Amazons za týden pohostí v brně Prague Harpies. Black Cats se představí na domácí půdě v Čelákovicích, kam za nimi dorazí nováček letošního ročníku, Warsava Sirens.

Stallions porazili doma Blades

Po úvodní vysoké prohry na hřišti Prague Lions se Pardubice Stallions představili poprvé na domácím hřišti, kde přivítali Ústí nad Labem Blades. Pro Blades to byl úvodní zápas sezony. První poločas nabídl přetahovanou a vyrovnanou hru. Hostům se dařilo postupovat po hřišti především běhovou hrou a za aktivní vstup do zápasu byli odměněni úspěšným field goealem Martina Vály. Blades se tak v první čtvrtině ujali vedení.

Ještě před koncem čtvrtiny dokázaly Pardubice zareagovat. Quarterback Lukáš Hájek našel passem Jakuba Mikysku, který otočil skóre ve prospěch domácích na 6:3. Blades i nadále pokračovali v úspěšné běhové hře, na kterou obrana Stallions dlouho nedokázala najít recept. Ústecký Filip Schüller 11yardovým během vrátil Blades vedení 10:6. V poslední minutě poločasu navýšil field goalem opět Vála a vypadalo to, že hosté půjdou do přestávky s vedením 13:6. V posledním drivu poločasu ale dokázali pardubičtí zopakovat spolupráci Hájka s Mikyskou, který si připsal tentokrát 51yardový touchdown a do přestávky se šlo za vyrovnaného stavu 13:13.

Třetí čtvrtina nabídla tuhý boj, kdy dominovaly obě obrany. Zlom v zápase přineslo safety, kdy se intentional groundingu v endzóně dopustil quarterback Blades. Stallions se tak dostali do vedení 15:13. Od tohoto momentu začal mít útok Stallions navrch. V závěrečné čtvrtině přidal další dva touchdowny Mikyska a jeden zaznamenal Martin Ženka. Stallions se tak radovali z vítězství 35:13.

Bobcats rozhodli o vítězství ve druhém poločase

Mustangs se po porážce s Black Panthers vydali k druhému zápasu do Příbrami. Bobcats se vstup do sezony vydařil. Po pár minutách hry se domácí ujali vedení po 11yardovém touchdownu Tomáše Bučila.

Útok Mustangs se nedokázal prosadit, a tak první body pražský tým padly po safety. Úvodní poločas skončil 7:2 pro domácí a zdálo se, že zápas bude mít dramatický průběh do samotného konce.

Druhý poločas už patřil ale pouze Bobcats. O vítězi zápasu rozhodli tři touchdowny Bobcats ve třetí čtvrtině. Do endzóny se s míčem opět podíval Bučil a dvakrát David Ritter. Mustangs nedokázali přijít s odpovědí.

V závěrečné čtvrtině ještě navýšili vedení Vokurka s Mallátem. O jediný touchdown Mustangs se v závěru zápasu za rozhodnutého stavu zasloužil Jan Kurtiš. Bobcats vyhráli první zápas sezony 40:8. Mustangs mají bilanci 0-2.

Bobcats ovládli turnaj ve 2. ženské lize

V ostravské Porubě se o víkendu odehrál první turnaj 2. ženské ligy. Příbram Bobcats potvrdily loňskou nadvládu a také v prvním turnaji si připsaly dvě vítězství. Mnohem vyrovnanější byl zápas mezi Diamonds a Blades, který skončil výhrou 18:13 pro Diamonds. Druhý turnaj je na programu poslední zářijový víkend v Příbrami.

Gladiators se v Dorostenecké lize dotáhli na Sígrs

Také Dorostenecká liga měla o víkendu turnaj v Porubě. Gladiators zaznamenali dvě výhry a v tabulce se dotáhli na Sígrs. Právě tato dvojce se pomalu odpoutává od Steelers a Lions. Pražský tým po čtyřech zápasech na vítězství zatím čeká. Další turnaj odehrají dorostenci v neděli v Jedovnicích. 

Spoluautorka článku: Alžběta Nečasová