Home  /  Zprávy  /  Pražská derby v Čelákovicích

Pražská derby v Čelákovicích

(pá) 27. září 2019, Radim Kroulík

I tento víkend proběhne v Čelákovicích doubleheader. Tentokrát navíc pražských rivalů. Black Panthers a Lions se v Juniorské lize budou rvát o neporazitelnost v lize. V 1. ženské lize se pak proti sobě představí Black Cats a Harpies. Zatímco Amazons mají nakročeno k prvnímu místu a postupu do Rose Bowlu, o druhou postupovou příčku ještě bude pořádný boj. Domácí premiéru si zažijí Outlaws i Sirens. V neděli večer pak nemůže chybět NFL na obrazovkách Sport TV.

Juniorská liga

Prague Black Panthers - Prague Lions
Oba pražští rivalové vstoupili do letošní sezony Juniorské ligy ve velkém stylu. Black Panthers v prvních dvou zápasech dokonce nepustili ani jeden bod. Nejprve porazili Mustangs 56:0, následně Stallions 43:0. Black Panthers se kromě dominantní obrany mohou spolehnout na Martina Mandíka, který kromě vysoké produktivity na pozici receivera je také vynikajícím kickerem. V letošní sezoně hájí barvy obhájců také Vít Bezecný. Ten v loňské sezoně dotáhl Hellboys až do Junior Bowlu. Teď je to trojice Riedel - Mandík - Bezecný, která táhne útok Black Panthers.

Také Prague Lions mají ve svých řadách kvalitního receivera, který je zároveň spolehlivým kickerem. Lukáš Kadlec v letošní sezoně Paddock ligy zastával u Lions pozici kickera a byl vidět i v Czech Bowlu. Znamenitý byl především jeho kickoff po safety, který nedal Steelers očekávanou dobrou pozici na hřišti. Útočnou sílu ukázali Lions hned v úvodním zápase proti Stallions. Kadlec se svými spoluhráči nasázeli Pardubicím 73 bodů. Jediný drive, který neskončil touchdownem, byl ten poslední, kdy Kadlec proměnil 34yardový field goal. Proti Mustangs zvítězili Lions 60:13. V tomto zápase se v útoku Lions zaskvěl Josef Janota, který zaznamenal pět touchdownů.

Lions i Black Panthers tak mají za sebou zápasy se stejnými soupeři. Oba útoky mohou být spokojené s vysokou produktivitou. Větší důvod ke spokojenosti má obrana Black Panthers, která neinkasovala jediný bod. Lions dohromady povolili 39 bodů. Inkasované body padly vždy již za rozhodnutého stavu, proto to nemusí nutně odrážet rozdíl ve výkonnosti obran Lions a Black Panthers.

Kdo vyhraje bitvu o Prahu. Zápas Black Panthers - Lions začíná v neděli od 11:00 v Čelákovicích.

Přerov Mammoths - Brno Alligators
Odveta z prvního kola. V té zvítězili Mammoths ve své premiéře v Juniorské lize 46:6. Teď přivítají Alligators na domácím hřišti. Mammoths minulý týden dlouho bojovali o druhou výhru se Steelers. Ostravský tým nakonec rozhodl silným druhým poločasem. Přerov tak bude mít šanci spravit si chuť proti soupeři, který bojuje především s šířkou kádru. V zápase s Outlaws, který Alligators prohráli 6:50, bylo na soupisce pouze 11 hráčů. Návrat Alligators do Juniorské ligy po dlouhé pauze neprobíhá podle představ.

Zápas Mammoths - Alligators začíná v sobotu od 14:00 na stadionu Spartak. 

Ostrava Steelers - Brno Sígrs
Steelers se v prvním zápase proti Outlaws hledali především v útoku, kdy skórovali pouze 9 bodů. Proti Mammoths se úvod zápasu nesl v podobném duchu, ale tentokrát dokázali Steelers najít v ofenzívě rytmus a od půlky druhé čtvrtiny zaznamenali hned pět touchdownů. Sígrs se loni probojovali až do semifinále. Začátek letošní sezony ale nezastihl brněnský tým v ideální formě. Po dvou zápasech mají Sígrs bilanci 0-2. Pokud se chtějí Sígrs podívat do Paddock Junior Bowlu, potřebují nutně vyhrát. S bilancí 0-3 by se totiž první místo ve skupině získávalo jen velmi obtížně.

Zápas Steelers - Sígrs začíná v neděli od od 14:00 v Porubě.

Bratislava Outlaws - Vysočina Gladiators
Jediné dva neporažené týmy ve skupině Východ se střetnou při premiéře na Slovensku. Outlaws odehrají svůj první domácí zápas v Trnavě. Jelikož se jedná o tým složený z celého Slovenska, tak odehrání zápasu v jiném městě něž v názvu týmu není až tak zvláštní. Outlaws si v úvodních dvou venkovních zápasech poradili se Steelers a Alligators. Společně s Gladiators tak ještě ve skupině nepoznali porážku a tento zápas může napovědět, který tým bude mít blíže k postupu do finálového Junior Bowlu. Gladiators mají za sebou dvojzápas se Sígrs. V úvodním zápase v Jedovnicích se prezentovala v dobrém světle především obrana, která nepovolila ani bod a Gladiators vyhráli 14:0. V odvetě na domácím hřišti to byl naopak útok, který zaznamenal 44 bodů a Gladiators vyhráli 44:22. Ve třetím zápase se tak tým působící v Jihlavě představí proti novému soupeři.

Zápas Outlaws - Gladiators začíná v neděli od 14:00 v Trnavě.

Pardubice Stallions - Prague Mustangs
Stallions po domácí výhře nad Blades vyrazili na hřiště úřadujícího mistra v oslabené sestavě, kdy se útok musel obejít především bez starting quarterbacka. Pro Black Panthers tak nebyl problém kontrolovat vývoj zápasu a Stallions si i od druhého pražského soupeře odnesli vysokou prohru. Teď se představí doma proti třetímu pražskému týmu s přáním vyrovnat bilanci na 2-2. K dispozici již bude quarterback Hájek, a tak by pardubický útok měl být více produktivní než tomu bylo proti Black Panthers.. Mustangs na první výhru v sezoně po třech zápasech stále čekají. Stejně jako Stallions také Mustangs nestačili na Lions a Black Panthers. K tomu si připsali ještě prohru proti Bobcats 8:40.

Zápas Stallions - Mustangs začíná v neděli od 14:00 v Pardubicích.

1. ženská liga

Warsaw Sirens - Brno Amazons
Sirens, podobně jako Outlaws v Juniorské lize, se po dvou venkovních zápasech poprvé představí na domácím hřišti. Do Polska vyrazí brněnské Amazons. Brněnský tým pokračuje v dominantních výkonech a pokud se nestane něco překvapivého, má i tentokrát namířeno do finálového Paddock Rose Bowlu. Ve dvou zápasech si připsaly Amazons výhry 39:0 nad Black Cats a 51:6 proti Harpies. O favoritkách zápasu je jasno. Sirens vstoupily do sezony prohrou proti Harpies, ale vítězství nad Black Cats jim dává naději, že se mohou poprat o místo ve finále.

Dokáží Sirens překvapit Amazons na domácím hřišti? Zápas Sirens - Amazons začíná v neděli od 13:00.

Prague Black Cats - Prague Harpies
Druhé pražské derby v Čelákovicích. Po juniorech se představí v Black Cats proti Harpies. V předchozích sezonách by o favoritovi tohoto zápasu bylo jasno. Jenže dvě prohry Black Cats dávají Harpies naději, že by tentokrát mohly pražské rivalky porazit. Black Cats potřebují vyhrát, aby se vyvarovaly bilanci 0-3. Výhra Harpies, a pomoc od Amazonek proti Sirens, by znamenala odskok pražského týmu od svých pronásledovatelek. Pro oba týmy tak jde o klíčový zápas.

Zápas Black Cats - Harpies začíná v neděli od 15:00.

2. ženská liga

Turnajem v Příbrami pokračuje 2. ženská liga. V prvním kole Bobcats potvrdily roli favoritek, když porazily Diamonds i Blades. Vyrovnané zápasy můžeme očekávat právě od Diamonds a Blades. První vzájemné měření sil dopadlo lépe pro Diamonds, které vyhrály 18:13.

NFL

Stanice Sport TV odvysílá ze čtvrtého kola zámořské NFL zápasy Buffalo Bills - New England Patriots, Chicago Bears - Minnesota Vikings a New Orleans Saints - Dallas Cowboys.