Home  /  Zprávy  /  Favoriti nezaváhali. Vyrovnaný zápas byl pouze v Polsku

Favoriti nezaváhali. Vyrovnaný zápas byl pouze v Polsku

(po) 7. říjen 2019, Radim Kroulík

Zápasy uplynulého víkendu přinesly pouze jeden dramatický zápas, a to v Polsku. Ostatní zápasy skončili jednoznačně ve prospěch favoritů. Největší bitvu o postup do finálového zápasu by mohla nabídnout 1. ženská liga, kde bude o postup tlačenice. V Juniorské lize jsou na prvních místech svých skupin týmy, které ještě nepoznali hořkost porážky. 

Juniorská liga

Příbram Bobcats - Prague Black Panthers
Skvělým výkonem se prezentovala obrana Black Panthers také v zápase na hřišti Bobcats. Ve třech zápsech ze čtyř neinkasovali PBP ani bod. Útok pražského týmu se zásluhou Matěje Stejskala dostal rychle do vedení 7:0, ale první čtvrtina tentokrát obvyklou touchdownovou smršť Black Panthers nenabídla. Svá čtyři skórování si Black Panthers rozdělili rovnoměrně do všech čtvrtin. Ve druhé čtvrtině navýšil na 14:0 Ondřej Plecháč. Ani ve druhém poločase se útok Bobcats nedokázal prosadit, a tak po field goalu Mandíka a touchdownu Mourečka zvítězili Black Panthers 24:0. Po čtyřech zápasech má pražský tým bilanci 4-0 a postupové naděje drží ve svých rukou. Pro Bobcats to byla první prohra v letošní sezoně.

Vysočina Gladiators - Přerov Mammoths
Gladiators byli před zápasem s Mammoths jako jediní ve skupině Východ bez prohry. Podobně jako Black Panthers, také Gladiators se prezentují dobře hrající obranou. Ta v minulém kole dokázala vymazat útok Outlaws. Proti Mammoths si gladiátorská obrana počínala podobně. Hned v úvodu si připsal touchdown Jan Prosr z fumble returnu, čímž poslal domácí rychle do vedení. Vydařený zápas prožil domácí Roman Málek, který si v zápase připsal pět běhových touchdownů. Útok Mammoths nedokázal najít odpověď a jeden touchdown Školoudíka pouze upravil konečné skóre na 52:7. Gladiators s bilancí 4-0 pevně drží otěže skupiny Východ. Mammoths se s bilancí 2-2 drží ve středu skupiny.

Brno Sígrs - Bratislava Outlaws
Sígrs se vstup do letošní sezony nepovedl. Loňský účastník semifinále odehrál první polovinu základní části s bilancí 0-3. Pomyslný odraz ode dna zahájili na domácím hřišti proti Bratislavě Outlaws. Obrana Sígrs nepovolila slovenskému útoku ani bod a naopak v útoku se Brno prosadilo touchdownově hned pětkrát. Po třech prohrách v řadě tak přišla jednoznačná výhra 32:0.

Ostrava Steelers - Brno Alligators
Ve skupině Východ nejvíce šlapou na paty Gladiatorům ostravští Steelers. Pokud chtěli Steelers i nadále přemýšlet o postupu do Paddock Junior Bowlu, tak v zápase s outsiderem z Brna museli jednoznačně vyhrát. Alligators odcestovali do Ostravy s jedenácti hráči, takže se opět předpokládal jednoznačný průběh zápasu. Jako první ale udeřili hosté, když skóre zápasu otevřel brněnský Adam Pařízek. Poté již převzali taktovku zápasu Steelers. Útok Steelers se v prvním poločase prosadil čtyřikrát vzduchem a další tři touchdowny přidal ve druhém poločase. K tomu se přidal z punt returnu Jan Telnar a Steelers tak porazili Alligators 59:12.

Prague Lions - Ústí nad Labem Blades
Lions museli v předešlém zápase zkousnout nepříjemnou prohru 6:37 proti Black Panthers. V domácím zápase proti Blades znovu ukázal svou sílu pražský útok. Čtyři touchdowny v první čtvrtině rychle rozhodly o výsledku zápasu. Lions nepolevili ani v druhém poločase. Po touchdownech Čmejly, Janoty a field goalu Trojana narostl náskok na 44:0. Útok Blades se prosadil jednou, a to v poslední minutě zápasu, kdy se o čestný úspěch zasloužil Daniel Polanka. Lions zvítězili 58:7 a mají bilanci 3-1. Postup do finále již nemají ve svých rukou, protože se již neutkají s Black Panthers, kteří mají lepší bilanci.

1. ženská liga

Prague Harpies - Brno Amazons
Harpies, Sirens a Black Cats bojují o druhou postupovou příčku do Paddock Rose Bowlu. Budou to nejspíše vzájemné zápasy těchto tří týmů, které rozhodnou. Zápasy, ve kterých totiž hrají Amazons, jsou zatím jednoznačnou záležitostí. O tom se opět přesvědčily Harpies. Ty vyzvaly úřadující šampionky doma. Hned první čtvrtina ukázala, že jsou Amazons výrazně silnějším týmem. Čtyři touchdowny z úvodní čtvrtiny byly jasným vzkazem brněnského týmu. Ten se navíc může opřít o velmi spolehlivou obranu. Ta v zápase ani jednou neinkasovala a Amazons si z Prahy odvezly výhru 49:0. Po čtyřech zápasech mají Amazons bilanci 4-0 a skóre 165:25. Harpies čekají klíčové dva zápasy proti Sirens a Black Cats.

Warsaw Sirens - Prague Black Cats
Nejvyrovnanější zápas víkendu viděli fanoušci v Polsku. Do Varšavy přicestovaly Black Cats. První vzájemný zápas ovládly Sirens v Praze v poměru 33:20. Do odvety vstoupily o něco lépe Black Cats, které otevřely skóre po touchdownu Radky Dlabolové. Sestry Dlabolovy se v zápase podívaly do endzóny hned pětkrát. Na vítězství to ale nestačilo. Přibližně tři a půl minuty před koncem zápasu sice Radka Dlabolová poslala Black Cats do vedení 34:32. Závěrečná snaha o obrat se domácím podařila a Aleksandra Walczyńska 1:40 před koncem zápasu zaznamenala vítězný 2yardový touchdown. Sirens mají bilanci 2-2 a jsou na druhém místě. V závěrečných dvou zápasech se představí proti Harpies a Amazons. Black Cats mají shodnou bilanci s Harpies, 1-3.

Dorostenecká liga

Turnaj v Jihlavě ovládli domácí Gladiators, kteří vyhráli oba své zápasy. Proti Lions zvítězili 52:30 a následně vyhráli i bitvu se Sígrs, 42:40. Lions i po osmi zápasech stále čekají na první výhru. Na prvním místě tabulky jsou Gladiators s bilancí 6-2. Druzí Sígrs ještě budou odolávat náporu Steelers, kteří jsou na třetí pozici na dostřel. Dorostenecká liga bude porkačovat turnajem v Praze.

Flagová liga U15

Turnaj v Olšinkách patřil Black Panthers. První tým tabulky si připsal tři výhry a upevnil si vedení. Dvě výhry si připsali domácí Blades. Další turnaj je na programu další víkend v Trutnově.

NFL

Páté kolo zámořské NFL uzavře dnes v noci zápas 49ers s Browns, který bude tradičně vysílat stanice Sport TV.

Autorka úvodní fotky: Slaweg-Foto / Slawek Boczkowski