Home  /  Zprávy  /  Miroslav Kysilka se zúčastní NFL International Combine

Miroslav Kysilka se zúčastní NFL International Combine

(pá) 18. říjen 2019, Radim Kroulík

Základní části podzimních soutěží pomalu vrcholí. V Juniorské lize mají vše pod kontrolou ve svých skupinách Prague Black Panthers a Vysočina Gladiators. Velká bitva o druhé postupové místo se odehraje v Polsku, kdy Sirens budou mít šanci zajistit si účast v Paddock Rose Bowlu proti Brnu Amazons. Velký fotbalový svátek čeká o víkendu českého reprezentanta, Miroslava Kysilku. Ten dostal pozvánku na prestižní NFL International Combine v Německu.

Miroslav Kysilka byl pozván na NFL International Combine v Německu

Všichni fanoušci zámořské NFL asi ví, že offseason slavné ligy vyplňuje draft, kterému předchází důkladné testování hráčů, tzv. NFL Combine. Pozvaní hráči se setkávají v Indianapolis, kde před zástupci týmů NFL absolvují fyzické, ale i vědomostní testy a rozhovory.

NFL se rozhodla své hledání nových hráčů rozšířit také mimo hranice USA. V loňském roce připravila Combine v Austrálií, tentokrát se skauti NFL týmů vydají do Německa. Na Combine, který proběhne tento víkend nedaleko Kolína nad Rýnem, byl pozván také Miroslav Kysilka. Ten v letošní sezoně oblékal dres Black Panthers, Dresden Monarchs a také české reprezentace.

Na Combine bylo pozváno 50 vybraných hráčů. Dalším krokem pro úspěšné adepty je tzv. „NFL International Player Pathway program”, který cílí na poskytování příležitostí pro mezinárodní hráče ucházet se o místo v NFL.

Po návratu zpět se můžete těšit na rozhovor s Kysilkou o dojmech z této jedinečné akce.

Juniorská liga

Prague Black Panthers - Ústí nad Labem Blades
Obhájci titulu prochází letošní základní částí suverénně. Bilance 4-0, skóre 131:6 a v kapse vzájemná výhra nad druhými Lions. Black Panthers tak jsou krůček od návratu do Paddock Junior Bowlu. Teď se představí na domácím hřišti v Čelákovicích proti Blades. Ústí nad Labem zatím čeká na svoji první výhru a proti Black Panthers je čeká nesmírně těžký zápas. O těžkých zápasech proti silnému pražskému týmu ví Blades své. Poslední dva zápasy odehráli proti Prague Lions, ve kterých prohráli 7:58 a 0:55. Blades, kteří v posledním zápase nastoupili v 17 hráčích, se tak možná více budou upínat k poslednímu zápasu sezony, kdy přivítají doma Mustangs.

Zápas Black Panthers - Blades začíná v sobotu od 11:00.

Přerov Mammoths - Brno Sígrs
Mammoths mohou být po čtyřech zápasech ve své premiérové účasti v Juniorské lize spokojení. Bilance 2-2 a před sebou zápasy s Sígrs a Outlaws. O víkendu se Mammoths představí doma proti Sígrs, kteří mohou zatím jen vzpomínat na úspěšnou loňskou sezonu, kdy se dostali až do semifinále. Psychickou vzpruhou pro Sígrs byl poslední zápas, ve kterém doma porazili Outlaws jednoznačně 32:0. Potvrdí brněnský tým výborný výsledek i na hřišti Mammoths?

Zápas Mammoths - Sígrs začíná v sobotu od 14:00.

Bratislava Outlaws - Ostrava Steelers
Slovenský tým prožil výborný vstup do sezony. Po prvních dvou kolech měl na kontě dvě výhry. Jenže následně přišly dvě prohry a Outlaws s bilancí 2-2 jen koukají na záda Steelers a Gladiators. Poslední nevydařený zápas odehráli Outlaws doma proti Sígrs, kdy prohráli 0:32. Steelers s bilancí 3-1 mají reálnou šanci postoupit do Paddock Junior Bowlu. K tomu potřebují s Outlaws vyhrát a následně by rozhodl vzájemný zápas s Gladiators v posledním kole základní části. Steelers si v posledním kole lehce poradili s trápícími se Alligators 59:12, takže sebevědomí teď bude v Ostravě před klíčovým závěrem základní části vysoko.

Zápas Outlaws - Steelers začíná v neděli od 14:00.

Brno Alligators - Vysočina Gladiators
Stačí se podívat na soupisku Alligators a je jasné, že zápasy letošní sezony jsou pro brněnský tým spíše v režimu přežití. V posledním zápase proti Steelers nastoupilo pouze 11 hráčů. Do Brna přijede první tým skupiny Východ, a tak o favoritovi nemůže být pochyb. Gladiators s bilancí 4-0 mají postup do finále ve svých rukou. Zápas proti Alligators by měl být pro Vysočinu povinností, mnohem víc práce je bude čekat na závěr základní části proti Steelers.

Zápas Alligators - Gladiators začíná v neděli od 14:00

Příbram Bobcats - Pardubice Stallions
Boj o třetí místo ve skupině Západ. Bobcats jsou na tom momentálně o něco lépe s bilancí 3-1. Minulý víkend si Příbram bez problémů poradila s Prague Mustangs. V dresu Bobcats zářil především quarterback Jakub Mallát, který si připsal dva passové a čtyři běhové touchdowny. Bobcats se teď představí doma proti Stallions, kteří měli poslední dva víkendy volno a do zápasu tak půjdou čerství. To může hrát proti Bobcats roli. Příbram minulý týden nastoupila proti Mustangs se 13 hráči. Podaří se Stallions urvat vítězství na hřišti Bobcats?
Zápas Bobcats - Stallions začíná v neděli od 17:00.

1. ženská liga

Warsaw Sirens - Prague Harpies
Dvě kola před koncem základní části vrcholí bitva o druhé postupové místo do Paddock Rose Bowlu. Sirens mají lepší bilanci 2-2 (Harpies 1-3), na druhou stranu pražský tým dokázal Sirens už jednou porazit a při případné výhře by Harpies měly nad Sirens výhodu vzájemných zápasů. Vítězství Sirens by znamenalo postup polského týmu do finále. První vzájemný zápas nabídl v prvním poločase vyrovnanou bitvu. Harpies se podařilo vytvořit si rozhodující náskok až v závěrečné čtvrtině, ve které skórovaly tři touchdowny a zvítězili tak 39:21.

Zápas Sirens - Harpies začíná v sobotu od 13:00.

Prague Black Cats - Brno Amazons
Black Cats jsou ve složité situaci. Bilance 1-3 a před sebou zápas s Amazons. Brněnský tým už má zajištěný postup do Rose Bowlu, a tak bude zajímavé sledovat, jak k zápasu v Praze přistoupí. První vzájemný zápas ovládly doma Amazons 39:0. Obrana Amazons funguje celou sezonu výborně a ve čtyřech zápasech inkasovala pouze 25 bodů. Black Cats mají za sebou prohru se Sirens z posledního zápasu. Pražský tým přišel o vítězství 1:40 před koncem zápasu, kdy Walczyńská poslala Sirens do vedení 38:34. Pokud by se Black Cats podařilo Amazons porazit, budou mít rázem solidní pozici na závěrečné kolo. To však pouze za předpokladu, že si Sirens nezajistí výhrou nad Harpies postup již tento víkend.

Zápas Black Cats - Amazons začíná v sobtu od 15:00.

2. ženská liga

Poslední turnaj základní části budou hostit Ústí nad Labem Blades. V něm již ale o pořadí po základní části nepůjde. Bobcats vstoupí do finálového turnaje z prvního místa, Diamonds jsou druhé, Blades třetí. Turnaj v Ústí tak poslouží jako závěrečná příprava před finálovým turnajem. Zvlášť domácím Blades by pomohlo, kdyby si v posledním turnaji základní části připsaly první výhru v sezoně.

Dorostenecká liga

Ostravská Poruba bude o víkendu hostit turnaj Dorostencké ligy. Domácí Steelers jsou dvě kola před koncem základní části na třetí příčce a ještě mají šanci vybojovat si postup do finále. První dvě příčky, zajišťující postup, ovládají Sígrs a Gladiators. Poslední jsou Lions, kteří s bilancí 0-10 čekají na první výhru v sezoně.

Flagová liga U15

Hned dva turnaje jsou na programu na víkend pro Flagovou ligu U15. Do Rajhradic přicestují za domácími Sígrs také Blades, Black Panthers a Steelers. Druhý turnaj se odehraje v Trutnově, kde spolu s Rangers změří síly také Alligators, Bobcats a Lions. Právě Lions musí v závěru sezony zabrat, pokud chtějí pomýšlet na postup do semifinále. Postupové příčky zatím okupují Black Panthers, Blades, Alligators a Patriots.

NFL

Stanice Sport 2 odvysílá v neděli dva zápasy zámořské NFL. Od 22:30 to bude duel Seahawks - Ravens, ve 2:15 pak Cowboys - Eagles.